DIJABOLE

E ovako drstvo moje dobro,sto se tice dijabola kod nas u Crnoj Gori.
Imam Hatsan mod125,probo sam pun klinac dijabola i mogu reci uopsteno da su super sve koje su teske od 0.6-0.7g a odlicno su mi se pokazale rws supermag,h&n baracuda i baracuda hunter extreme koje trenutno koristim
PROVERENO!!!

Samo da dodam dijabole su za 4.5mm

Attachments

• 20160928_145131.jpg
    20160928_145131.jpg
    1.8 MB · Views: 4,967
  • 20160928_144735.jpg
    20160928_144735.jpg
    1.9 MB · Views: 4,967
  • 20160928_163153.jpg
    20160928_163153.jpg
    2 MB · Views: 4,967
Ovo se mora isprobati
138095.jpg
Na H&N sajtu pise da je BC 0.07
U poredjenju sa JSB king heavy koje imaju BC oko 0.039 dobija se znatno vise snage na vecoj daljini. (ujedno manji pad odnosno veci domet)
Npr. uporedio sam u chairgun pro sa istom pocetnom brzinom h&n imaju istu brzinu na 170m kao jsb na 100m
Jedino je preciznost problem ali citao sam dosta dobrih komentara pa bez veze da ne probam

vidis da je sam oblik daleko aerodinamicniji, i bas lici na klasicno zrno, tako da ne treba da te cudi bolji BC. normalno to povlaci sve ostalo sto si rekao. a sto se preciznosti tice, zavisi ne samo do dijabole, nego do cevi itd. kao i kod klasicnog oruzja.

Ne cudi me, sve je tu logicno, samo jos da su upotrebljive.
Malo problematicno deluje sto su istog precnika celom duzinom.
Izgledaju kao klasicno zrno ali ipak imaju malu suknjicu.
Mozda treba pokusati sa prosirivanjem zadnjeg dela.
Porucena jedna kutija za testiranje, pa cu napisati kakve su.

mene zivo interesuje kakve su te dijabole.
Licno sam skeptican jer ono sto sam video kod onih magnum rebit dijabola koje su jako slicne ovim daju lose grupe.
zato ocekujemo brzo informacije iz licnog iskustva :D

bullpuppcp said:
mene zivo interesuje kakve su te dijabole.
Evo bice sutra testiranje, videcemo.
Prvi utisak je da od njih nema leba. Maksimalan precnik dijabole 6.33, 6,34.
Dok je na jsb king heavy 6.35 a na suknjici cak 6.70. Povrsno kada se uporede razlika u kvalitetu je velika.
DSCN3920.JPG
Ovde se lepo vidi razlika u precniku. I kvalitetu

Evo malopre sam na brzinu testirao dijabole. Utisak je dosta dobar. Nisu bas najpreciznije.
Ali u smislu od celog okvira sest u jedno mesto a tri malo na stranu. Sve zajedno u 5cm.
Nije katastrofa kao sto se moglo ocekivati. Pri tom sigurno je veliki deo do mene.
Medjutim!.. Ono zbog cega sam uzeo da testiram dijabole. BC
Meta isto crepljika, kao ona iz proslog gadjanja. postavljena na 90m
Prvi pogodak je bio ovaj zanimljiv rikoset
DSCN3922[1].jpg
Zbog mesta pogotka dijabola nije mogla da probije crep ali se vidi da je snaga tu
Sledeca dva sam nisanio malo na gore i ovako izgledaju
DSCN3921[1].jpg

Grupa na 90m je 5cm sa ovim dijabolama? To je skroz ok čini mi se, mada sa boljim dijabolama može i bolje. Ove dijabole se zovu Grizzly, a kolega firefox je rekao da je njih uzeo zbog BC, tj balističkog koeficijenta koji je kod njih 0.070. Stvarno me je iznenadila snaga ove puške, pogotovo na 90m.

Upravo tako, crepljika je bila na 90m. Cim budem imao vremena provericu sta se desava preko 100m
Grupa je na zalost bila na 50m. Ali kad se uzme u obzir da je optika kineska, strelac koji nije bas najprecizniji, to je ok.
Jos sam tad i podesavao okidac tako da ima svega. Probacu da izvucem maksimum tako sto cu sortirati dijabole jer i nisu bas najbolje odradjene.

Oduševljava me snaga te puške... crep, pa još na 90m, nije malo... Verovatno se još nisi navikao na pušku kako treba. Kakve su grupe sa JSB King Heavy? :)

Kada sam testirao sa mehanickim bile su odlicne. oko 5cm.
Sa optikom je malo bolje. oko 3cm. Na 50 metara.
Treba vezba sigurno.
Nego ove grizzly dijabole treba pokusati naci sa stelovanjem snage.
Mislim da moze bolje sa njima.

Danas saam ispitivao gde je limit grizzly dijabola sto se snage tice.
Crepljika na 115m probijena bez problema.
Posle toga pomerena na 145 i nije prosla. Medjutim pogodak je bio na najjacem delu crepljike tako da sam pokusao sa jos nekoliko hitaca.
Negde probija negde ne. U zavisnosti od mesta.
Nisam imao kad da slikam.
Eto ako je nekog zanimalo..

Da li je mozda neko imao iskustva sa JSB beast u 4.5?
Relativno su nove dijabole na trzistu i nema mnogo videa o njima?
Nisam ni siguran da li ij ima kod nas da se kupe

I mene to zanima, malo su teže od H&N Sniper Magnum dijabola, a isto ne bi trebalo da bude problema sa ubacivanjem u cev kod prelamača. Mislim da ih nema kod nas na tržištu. Najbolji izbor JSB dijabola ima Grof, a nisam ove dijabole video kod njih u prodaji. :)

Users who are viewing this thread

Back