Feinwerkbau P70

wooyadeen

Administrator
Staff member
Pre nekog vremena sam došao u posed ove lepe spravice.

np.jpg

Istina je da sam je dugo želeo :cool:. Imala je problema sa regulatorom i sedištem ventila, sistem je malo zastareo sve je to smišljeno 1987. Prvo sam napravio regulator tester. Zatim je dobila novo sedište ventila i novo jastuče regulatora od poma, usput sam malo prepravio i sedište jastučeta regulatora.

rd.jpg

Na prethodnoj slici se vidi da sam odmah napravio i "quick fill"

kr1.jpg

Zatim je na red došla stara opruga i vođica iste. Napravio sam novu vođicu, novi "vrat čekića" da sve to prihvati oprugu od FX Impakta koja je savršeno odgovarala.

h.jpg

Pa komora regulatora, napravio sam ih nekoliko na brzinu.

mkr.jpg

kr2.jpg

Ne obraćajte pažnju na neobrađene ivice na ovoj slici, to je slika na pola obrade, ovom najvećem sam posvetio najviše vremena on je sad na pušci. Zbog pomeranja regulatora morao sam napraviti i novu dužu veznu polugu za zapinjanje.
Zatim je došao red na problem sa montažom optike na FWB puške koji sam odlučio da rešim glodalicom. Skidanje bloka ventila je veoma problematično a cev je zalepljena u omotač pa sam odustao od bruniranja i ofarbao obrađeni deo sa Perma Blue.

gc.jpg

Kolega @Bull je mojoj lepotici darovao lastin rep "Riser" a nekako u isto vreme je i Marko završio osvežavanje kundaka, pa sam iako u ovom trenutku nemam odgovarajuću optiku namontirao Javelin 4,5-30x56 i odlučio da probam pušku po prvi put. Usput do stolova smo se malo slikali,

cp1.jpg

krc.jpg

Sledeće grupe su na 50m, imam dva svedoka :) i na jednoj od slika se vidi cela meta, sve je pucano u jednom dahu za redom u isti karton. Prvo sam probao staru JSB dijabolu koja je stajala na stolu godinama,

jsb18.jpg

Ok, dobra cev ali sam bez prevelikog oduševljenja uzeo sledeću seriju JSB, godinama sam naučio da može biti i srećna grupa jednom i nikad više.

jsb23.jpg

Šok, katastrofa... sa velikom zebnjom sam uzeo sledeću seriju.

jsb25.jpg

Bolje :) sledeći je bio neki stari heavy koji je već izbledeo i zarđao od stajanja na stolu.

jsbH18.jpg

I na kraju Baracuda koju je mojoj lepotici darovao kolega @SrpcheTheGreat

bl.jpg

Šok oopet al pozitivan :). Ovu grupu mogu da ponovim skoro svaki put uz konstantan vetar ili bez vetra. Uz jače nalete vetra iskoči po neka iz grupe kao ona na prvoj slici. Onaj katastrofalni JSB je pucan sa zanemarljivo malo vetra.

I na kraju kao svaki bahati dečak odlučim da je probam na 75m.

75.jpg

Mogu reći da sam konačno veoma zadovoljan. Da grupe nisu frizirane mogu da posvedoče Deki i Čika Pera,

Sve se to meni svidja , ali ne razumem cemu toliki ulozeno trud i vreme kad si mogao prosto da kupis Hw95 sa 20j i da rokas inch i nesto na 50m!!! Pa malo vratis optiku na mesto i tako u krug...

Elem salu na stranu, VOJO KOJI SI TI CAR!.

Stvarno bio sam svedok svim tvojim uspesima i mucenjima sa ovom puskom i izuzetno se videla sreca dok si je tek "novu" u tvojim rukama drzao i planirao sta ces sve da izmislis i napravis za nju. Fantazija kakva je to puska kad je pravi majstor dohvati. Nadam se da si sam sebi lepo naplatio! Nema nista za dzabe!

Jedva cekam da je sutra isprobam!

Uzdravlje majstore

SM Spring-meister

Da grupe nisu frizirane mogu da posvedoče Deki i Čika Pera,
ova rečenica je više izraz lepog vaspitanja našeg Voje...
za one koji možda ne znaju, Voja puca sa oba oka, dakle i levim i desnim hvatom...probajte, trebaće vremena da se to uvežba i ne ide baš lako, to potpisujem, više iz stručnog nego hobi iskustva...
a pošto je desnoruk, uvek može da se vadi da je pucao levim hvatom, kad mu grupa loše izadje...😂😂😂😂😂

Svaka cast Vojo.
Od stare puske si dobio zverinu koja slze bolesne grupe.
Ima nesto u tim starim cevima sto ih izdvaja od danasnje kozmetike.
Dosta rada i mozganja je ulozeno u preradu puske i rezultat je vidljiv i te kako!
Svaka cast jos jednom!

Vojo, opaku igračku si doveo do vrhunca. Znao si šta radiš od početka, drago mi je da si uspeo u tome i da si opet pronašao onu pravu cev!
Bravo !!! 💪;)

Voja mi je dao priliku da testiram njegovu Feinwerkbau P70 sa 16J snage.
0af1c8aa4810fd0f82a56303c72978ac.jpg

Ovo je pravo Vojino čedo u koje je uložio puno, puno truda, vremena i znanja.
Ova puška nije samo alat, ovo je projekat, emocija i rezultat ogromnog zanatskog umeća. Sve je dovedeno do perfekcije — od ventila do okidača.
5c9bf67097be109df2214bd3cf0c22fe.jpg

Na slici je prva grupa i to od 15mm na 50 metara sa H&N Baracuda Light dijabolama.
I moram reći — osećaj je neverovatan. Stabilnost, okidanje, odziv, sve na svom mestu.
Kad pucaš iz puške koju je Voja sredio — znaš da imaš mašinu kojoj možeš da veruješ.

f4546268bef7f39a5a76c3e581eedd33.jpg

@wooyadeen , hvala ti još jednom što si mi ukazao poverenje i dao da probam ovu zver od puške.
Još jedno potvrda da si majstor svog zanata i istinska legenda našeg sveta streljaštva.

SM Spring-meister

Sta ce joj biti krajnja namena: BR ili FT?

P70 se u "F" rezimu pokazala odlicna za BR ali gledajuci trenutnu snagu i grupacije na 50m, moze lako da se presalta i na FT.
Te "stare" FWB (pravljene do ranih 2000 sa FWB cevi) nisu ni previse probirljive, dijabole sto se tice, tako da si vec na dobrom putu sa JSB exact i express. Siguran sam i da ce QYS Streamline biti odlicna.

Kod nas nema da se kupe zvanično QYS, tako da ću se fokusirati na HN.
Ft model se jeste prodavao po americi kao lud za BR ali ova puška ima najgoru vezu kundak/akcija/cev i cesto ćete pročitati da puška pogađa sve u istu tačku ali da kad god je pomerite ona pomeri poi. Ko to izleči ima najbolju pušku. Iz istog razloga sam narezao lastin rep na cev i pomerio "barrel band" do regulatora. sada još samo da napravim novu osmicu (barrel band) koja će imati bolju vezu sa kundakom (do regulatora). Ta puška se sprema da puca sve u istu tačku i da nema pomeraj tačke pogotka, da bude tip top i da bude moja :). Ja ne mogu pucati FT (zbog hronične upale vena na levoj nozi, levog kolena i povrede desnog ramena) ali je mogu pozajmiti nekome ko bi želeo sa njom da se takmiči svejedno koju disciplinu.

Voja mi je dao priliku da testiram njegovu Feinwerkbau P70 sa 16J snage.
0af1c8aa4810fd0f82a56303c72978ac.jpg

Ovo je pravo Vojino čedo u koje je uložio puno, puno truda, vremena i znanja.
Ova puška nije samo alat, ovo je projekat, emocija i rezultat ogromnog zanatskog umeća. Sve je dovedeno do perfekcije — od ventila do okidača.
5c9bf67097be109df2214bd3cf0c22fe.jpg

Na slici je prva grupa i to od 15mm na 50 metara sa H&N Baracuda Light dijabolama.
I moram reći — osećaj je neverovatan. Stabilnost, okidanje, odziv, sve na svom mestu.
Kad pucaš iz puške koju je Voja sredio — znaš da imaš mašinu kojoj možeš da veruješ.

f4546268bef7f39a5a76c3e581eedd33.jpg

@wooyadeen , hvala ti još jednom što si mi ukazao poverenje i dao da probam ovu zver od puške.
Još jedno potvrda da si majstor svog zanata i istinska legenda našeg sveta streljaštva.

SM Spring-meister

Ovo sve, mogu i ja da potvrdim, jer sam u tom momentu bio na strelištu, :) :) :) !!!

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back