Trebalo mi je malo vremena i trčanja po Internetu da nadjem o kojem se modelu zapravo radi... Elem, kupio sam, po veoma povoljnoj ceni, ''optiku'' iz naslova. Reč je, prema onome što tvrdi prethodni vlasnik, o scope-u koji je u sklopu ''kit - kompleta'' u njegove ruke došao montiran na neki lovački karabin marke Walther. Scope je skinut sa puške (jer je vlasnik već posedovao drugi, većeg raspona zoom-a) i evo ga sada kod mene, montiranog na Artemis M16 (5.5 mm). Skroman komad hardvera, sam po sebi, ali veliki napredak za mene - do sada sam se igrao isključivo sa jeftinim kineskim kopijama 4x fiksno i 3-9x a vlasnik sam i jednog Norikinog 4x. Uspeo sam da obavim i prve testove - 3 pogotka na 10 metara stojeci stav bez oslonca (uvećanje 3x) i par desetina ''plink'' opaljenja na 40 metara (nemam tehn. uslova za veće distance) na uvećanju od 12x, stojeći stav, puška položena na dlan a šaka na podeblju granu. Ona slika desno je: meta sa 10 m ''indoors'', nakon čega sam otišao na otvoreni teren (bilo je i malo vrludajućeg povetarca), ispodešavao scope pomoću laserskog i tu izbušio 1.5-litarske i 5-6-litarske plastične flaše sa sve čepovima.