FT turnir Rakovac, avgust 2023.

Poštovani prijatelji sporta,
Danas smo proveli sjajan dan u rakovcu i želeo bih pre svega da se zahvalim @fritzns i @SandroNS koji su pripremili strelište i sve sjajno organizovali. Utisci su fantastični, kolege strelci su zaista napredovali, a najviše su odskočila dvojica koja vredno treniraju Miljan i Mladen.
Ono što je dobro da smo imali još četvoricu novih strelaca danas koji verujem da su videli da FT nije bauk i da može lepo da se provede vreme i uživa u društvu.
Nadam se da ćemo sledeći put biti još brojniji i da će ovaj sport postati popularan i u nas.
A sada tabele rezultata koje je Gosn Joca najavio.
re 1.jpgre 2.jpgre 3.jpgre 4.jpgre 5.jpgre 6.jpgre 7.jpgre 8.jpgre 9.jpg

Moje putasestvije su pocele jos u 05:00 kada smo krenuli putem Fruske gore. Relativno brzo smo stigli bez ikakvih problema. Docekalo nas je par jako raspolozenih strelaca u jako prijatnoj hladovini. Upucavanja i hroniranja su odmah pocela i razne price oko terena pusaka opreme standardne nase price. Pocelo je takmicenje i neumoljivo sunce nas je przilo tokom celog dana. Nekolicina strelaca je imala privilegiju da prvih pola sata provede u hladovini dok su ostali od starta bili na suncu ali to ni u jednom trenutku nije umanjilo zelju za pucanjem.
Vec pri kraju prvog kruga osetio se pad kocentracije i velika dehidriranost.
Kratka pauza i odmah nastavljanje sa borbom protiv metalnih meta. Svi su verujem jedva cekali da se zavrsi i drugi krug da bi se rashladili u hladovini i popili po koje okrepljujuce pice.
Bodovanje je brzo odradjeno, takmicari iako iscrpljeni imali su jos dosta energije za pricu i razmenjivanje iskustava.
Dodela medalja je propracena uz aplauze i dosta uvek saljivih komentara.
Naravno brzo skupljanje meta i pravac rucak gde smo nastavili konverzaciju i pravljenje planova vec za sledeca takmicenja.
Umorni ali punih srca neki su krenuli kucama i tako nam se zavrsio jos jedan jako lep dan.
Za kraj bih se zahvalio orgranizatorima i ucesnicima na jako finom eventu i druzenju!

Pohvale organizatorima.
Prvi put sam učestvovao na ovakvom takmičenju i sa sobom sam doneo pregršt lepih uspomena kući.
Toliko dobre energije i druženja na jednom mestu je zaista za pohvalu i primer svima.
Hvala svima na pomoći, savetima i dobroj volji, a posebno Žoltu koji je bio neumoran da mi pomogne u svakoj situaciji, od labave optike pa do odgovora na 100 pitanja koje sam imao.
Do skorog viđenja.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Drage kolege, drugovi i drugarice. Pridružujem se opisu opštih utisaka za dan takmičenja. Kao što je već napisano, dan je bio fenomenalan, sunce takođe, što nam je služio kao izgovor za pravilnu rehidraciju posle takmičenja. Lično, oduševljen sam ovim formatom druženja, kojom prilikom, se ljudi različitih profila, dem gud zabavljaju, poput složnog razreda prirodno-matematičke gimnazije na praznom času.
Posebno bih istakao veoma mudro postavljene mete, tako da malko manje uvežban strelac (lično, đžaba mi vežba) bude kompetitivan, dok s druge strane, predstavlja dovoljno izazova za one sa iskustvom i istančanim smislom za trajektoriju. Bilo mi je drago videti kolege koje su, od zadnjeg susreta vidno napredovali, kao i radost za novog kolegu za osvojenu medalju. Morate probati...
Kolega Žolt, poput prevejanog, iskusnog mornara, tiho dodao, šta bi bilo ako bi svaki drugi lane bio startna pozicija, parovi ne bi smetali jedni drugima... Tehnički sasvim opravdana primedba, ali kako sam primetio, predviđam da u tom slučaju bi parovi čekali, ne bi li bodrili/zadirkivali jedni druge, govorili životne mudrosti taman u trenutcima kad je za to vreme i mesto. Ne bih propustio ni za karton jsb-a...
Još jednom čestitke organizatorima za nesebičan trud, takođe aplauz za osvojene medalje!
Brojim dane do sledećeg...

Ovaj Field Target turnir će ući u anale kao jedini FT turnir na svetu, na kojem je dodeljena medalja za Bench Rest! 😂
Naime, naš drugar i brat @sash zvani Sašonja, osvojio je srebrnu medalju još prošle godine u maju na našem BR turniru održanom u Obrenovcu, ali je sticajem okolnosti tek juče zvanično primio.
Kao što je odavno rekao Aristotel - strpljenje je gorko, ali mu je voće slatko. 🥈

viber_slika_a.jpg

Last edited:
Na ovom takmičenju, trećem u svojoj karijeri priučenog strelca, koristio sam HN Baracuda Light dijabole (nisam skrenuo pažnju drugu sekretaru na to, ali nije toliko bitno). Interesantno je da su se pokazale kao vrlo pouzdane, možda čak i pouzdanije u odnosu na JSB exact koje obilato koristim i prijatno su me iznenadile (bar u mojoj cevki). Osim toga, imao sam privilegiju da ponovo budem u paru sa osvajačem druge zlatne medalje na FT takmičenju na ovim prostorima i mogu reći, osim što sam iskreno uživao u svakom njegovom pogodku, vrlo sam pomno pratio sa kojom uvežbanom preciznošću on izvodi uvek iste radnje pre i posle gadjanja dok je na liniji, tako da smo zajedno započeli proces mog uvežbavanja, još u toku takmičenja, nečega što se zove stereotipni motorni obrazac, a koji neverovatno znači u ovakvim trenucima, kada adrenalin brčka malko pa odasvud. Naravno, uz dobrog učitelja, mora da se rodi dobar učenik. I Fric i Sandro su se svojski potrudili da provedemo još jedan pedivan dan i fenomenalno druženje. A i mi ostali smo doprineli da ih ne razočaramo. Mete su nas za razliku od prošlog puta, jako dobro služile, bilo je vrlo malo tehničkih prekida, mislim da će sledeći put biti još bolje. Za mene je vrlo prijatan dogadjaj bilo i učešće čika Pere Zize, koji je jednako u korak sa nama "goreo" na Suncu i nije odustao ni od jedne linije. Naravno bilo je i propusta. Nije možda mesto da se iznese ovde ali paprikaš je imao previše mesa, prosto bilo je trenutaka da se nije znalo dokle više sa tim...😂
Dakle, ne znam za ostale, al ja jedva čekam sledeći susret...

Ovo su rezultati po metama
Kod imena i prezimena takmicara su njegovo gadjanje 1. i 2. krug
zelena polja su pogoci a roza su promasaji
na dnu se nalaze procenti za pogodjene mete
a sa strane bodovi takmicara
izvinjavam se za ne bas najjasniji prikaz, ali ja predajem jezike a ne informatiku i nemam pojma sa excellom
bice bolje ubuduce
rezultati po metama  RAKOVAC.jpg

Izvinjavam se sto dizem temu ali imam pitanje.
Da li je moguce doci na ovo streliste da se vezba posto mi je to prakticno na 5 km od kuce? Naravno kroz neko clanstvo ili uplate termina.

Users who are viewing this thread

Back