FWB 300

bojan017 said:
Ne bi, kod mene je pola centimetra iznad cevi na istoj poziciji kao kod Srbe i nemam problem sa punjenjem.

Dobro je.Ovako sa fotki deluje da je skučen prostor.Upravo jurim neku bolju optiku za TX,a plafon dužine optike zbog sličnog otvora je 38 cm.

Tipovao sam da mi optika bude na pola otvora za punjenje, čak i sa ovim mojim ćevapima imam dovoljno prostora da ubacim dijabolu 😉

bojan017 said:
Tipovao sam da mi optika bude na pola otvora za punjenje, čak i sa ovim mojim ćevapima imam dovoljno prostora da ubacim dijabolu 😉

:D Pre par dana uzmem od ortaka optiku dužine 40 cm.Lepo legla,perfektno čista.Još niski nosači.Sreća pa je bilo samo na probu,jer se ispostavilo da prednji deo leži preko celih usta.Ako ništa drugo,sad bar znam do kojih dimenzija jurim optiku. :(

Zdravo kolege, evo i ja da se uclanim u ovu temu. Sinoc pala svabica. Sta predlazete od optike za br na 25m a da mi ne prekrije ulaz za dijabole?
e830dd43b7206abb83747019f615e142.jpg
0d6dad283aeec9ec08032a39d1debb74.jpg
93c756894b27e889807e2e4ac2824128.jpg
19e880c474ba09d814a1e6156f155c83.jpg
519b155f584d02fd36a2b952d0bac6a7.jpg

Cometa 220 Galaxy + Hawke Vantage 3-9x40AO
UX Perfecta RS26 + Walther 6x42AO
Zastava M56

U Nemackoj. Ima polovnih dosta. Sve su do 7,5J tj njihova F kategorija. Hteo sam hw 97, al sam poslusao savete par iskusnijih ljudi koji su mi rekli da servisiran fwb 300s najludja springerica od svih. Jurio sam i anschütz lg380 za koju su mi takodje pricali da je babaroga al su mnogo retke i skuplje, a i za delove problem mnogo vise nego za fwb. Nisam jos pucao s njom kao covek, al sam ispalio na brzinu par dijabola. Znaci...kad dodjem u srb bacam kometu Nemam pojma kolko je ova stara ali izbija kvalitet iz nje i dalje, sve upasovano u milimetar, sve glatko, nema ruznih zvukova, okidac perverzija... Tek mi sad jasno sto hvale toliko ovo cudo. Posto me pcp ne zanima (za sad), ostaje da vidim sta ja mogu na 25m. Bivsi vlasnik kaze da na 18m idu dijabole jedna preko druge, pa cemo da vidimo...

Zastava M56

@bojan017 ja sam zamisljao nesto sa bar 16x uvecanja, al ne znam zbog duzine optike sta i kako, jos nisam merio... Nekako mi se cini da bi se upakovala optika duzine nekih 350-360mm da ne smeta za punjenje, al sad ne znam dal ima toliko kratkih optika sa vecim uvecanjem

Zastava M56

Najveći problem kod postavljanja optike na tu pušku je kratka šina koja ti ne dozvoljava mnogo manevrisanja, jedno od rešenja je da se optika postavi na riser kako bi imao pristup otvoru za punjenje mada, to po meni nakaradno izgleda (probao), a drugo rešenje je da nađeš optiku koja je mngo duža od tih 360mm pa ti otvor za punjenje dođe ispod tubusa i opet imaš dovoljno mesta da ubaciš dijabolu.

Ovako? Nesto moram da nabudzim. Videcu s ovim optikama i nosacima sto imam kakva je situacija pa cu da znam malo blize koje duzine da jurim. Ima onih monoblock nosaca koji su izbaceni unazad tj napred, al ne znam onda ako mnogo vratim optiku nazad da mi kundak obrazina ne bude kratka il niska, pa jedino da nos naslonim na kundak dok nisanim Ne znam ima li smisla seci kundak tj napraviti podesivu visinu obrazine. Racunam sto vise mogucnosti za podesavanja to ce na kraju bolje da se uklopi sve. Al s druge strane, ne bih to radio na ovoj puski... Jos jedna nedoumica: da li je za ovu pusku obavezan jednodelni nosac, s obzirom da je drugacija po pitanju trzaja?
08a068c1ede63d9d51ea400ef3241346.jpg

Zastava M56

E to, i ja sam gledao tu kombinaciju. Nije ti neophodno sa uzimaš monoblok nosač, trzaj kod te puške je zanemarljiv. Sad mi pade na pamet još jedna stvar ako ne nosiš naočare dok pucaš. Baci pogled na Immersive optics 14x50...

Riser šina uopšte ne mora da bude ružna evo ova sa FWB 800x koju je napravio AJP bi se savršeno uklopila na FWB 300.
Screenshot_20220926-112800-044_copy_1279x707.png
Samo kontra da se okrene,kvalitet izrade i izdržljivost iste nije upitna.

bojan017 said:
E to, i ja sam gledao tu kombinaciju. Nije ti neophodno sa uzimaš monoblok nosač, trzaj kod te puške je zanemarljiv. Sad mi pade na pamet još jedna stvar ako ne nosiš naočare dok pucaš. Baci pogled na Immersive optics 14x50...
E, ovako neko malo prkno s velikim uvecanjem bi bilo super.

Zastava M56

Goxy, i ovo je ok ideja. A evo ovaj monoblock na koji sam mislio. Samo ne znam sta mi ostaje od kundaka ako mnogo ode optika nazad... Nesto moram da nabudzim. Nije diopter za mene na 25m
72437b51926b5a17087b16d88b25c60f.jpg

Zastava M56

BurekUSvemiru said:
jel se tako nesto moze iz nemacke doterati u srbiju? pitam jer mi je brat tamo :D
Mislis na optiku il pusku? Za obe stvari treba dozvola za uvoz. Ili ne treba ako imas srece al za polovnu pusku nemam pojma. Za novu znam da moze. Jes da je procedura, al moze. E sad, akk je polovna moja i imam dokaz da sam je kupio tj platio, i s obzirom na to da je kod nas to D kategorija i da se ne prijavljuje nista.. Trebalo bi da ima neka fora. Mozda samo dozvola za uvoz od ministarstva, plati se carina i pdv pri uvozu na osnovu ugovora o kupivini u kome se vidi cena i cao. Al...sve to lepo dok ne dodjes kod naseg bratunge carinika pa krene igranka

Zastava M56

Iskreno sa onako visokim riserom rešavaš sve muke po pitanju veličine i vrste optika,a opet nema prepreka da ometaju ubacivanje dijabola.Naravno sve ima svoju cenu i ukusi su različiti.

https://www.egun.de/market/index.php

Ovo je neki sajt za prodaju polovnog (i novog) oruzja i opreme u DE. Tu sam kupio moju fwb. Ima da se nadje diana model 70 i slicne naprave, ko voli restauraciju, ima super stvari. Jedino je problem storetko ko hoce da salje van Nemacke. Vecina stvari je po principu aukcije, pa racunam da to sto sam izbacio link nije reklama nego predlog. Ako admin misli drugacije nek obrise, a ja se izvinjavam. Nije zlonamerno i nije zbog dobiti.

Zastava M56

goxy said:
Iskreno sa onako visokim riserom rešavaš sve muke po pitanju veličine i vrste optika,a opet nema prepreka da ometaju ubacivanje dijabola.Naravno sve ima svoju cenu i ukusi su različiti.
Hvala za savet, pogledacu jos malo, premericu, pa... Kao sto rekoh, ne bih voleo da moram zbog pozicije optike da secem kundak, najbolje bi bilo da cucne optika samo pomocu nosaca i da ne smeta nigde... Ali puska me odusevila. Po meni, ruzna za medalju, al je topchina, svaka sitnica uradjena extra. Za spring piston BR taman!

Zastava M56

bas sam na tom sajtu i nasao neku :)
https://www.egun.de/market/item.php?id=18456418
nemam pojma, kontam da je malo cimanje oko tog uvoza polovnog, jeste da je D, ali ti nemas specifikaicju gde to pise, ako niko nije uvozio pre tebe tek tad krece igranka :D uvek mozes reci da si platio ispod 100e i zato nisi prijavio, a eto kao znas da se tako slaba ne priujavljuje mupu... a onda s druge strane, ne znam koliki su problemi ako nadju pusku kod tebe, pa makar bila i vazdusna nit bih nekog drugom cimao da radi tako nesto za mene... bezveze :)

Users who are viewing this thread

Back