FWB 300

NemanjaCvetkovic said:
Ovde svaka koja ima F u petouglu znaci da je manja od 7,5J, i to pise u zakonu nemacke koji moze da se prevede, sto je kod nas automatski kategorija D. A mozda moze oruzar da ode do carinskog skladista pa na licu mesta da je kategorizuje... Ko zna... Kad se sve sabere, zbog jedne ili dve puske se to me isplati... Jedino ako neko bas hoce, ima viska vremena , para i zivaca pa polako...

Cometa 220 Galaxy + Hawke Vantage 3-9x40AO
UX Perfecta RS26 + Walther 6x42AO
Zastava M56
To što je u Nemačkoj F kategorija, kod nas nažalost apsolutno ništa ne znači našim organima. Da bi oružar kategorizovao pušku mora izmeriti brzinu, a da bi izmerio brzinu mora opaliti koju dijabolu, sumnjam da će mu to neko dopustiti u carinskom skladištu...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Samo sam ispisao neki logican princip kako bi sve to trebalo da se uradi. Ovo sto Mane pise da nase organe ne interesuje kategorizacija puske u drugoj zemlji, je potpuno u pravu. Pogotovo sto je puska polovna, te postoji mogucnost da je na njoj radjena neka prepravka. Ali sam prilicno siguran da je i to regulisano nekako.

Mozda se privremeno okoncanje carinskog postupka zavrsava ustanovljenjem da je puska vazdusna sa oprugom da koristi dijabole i da se to slaze sa dobijenom dozvolom za uvoz vazdusne puske, te placanjem dazbina. Za takvu radnju mislim da je dovoljan i carinik. A da se posle toga, kada fizicko lice preuzme oruzje, njemu stavlja kao obaveza, da pusku kategorizuje i shodno tome prijavljuje ili ne prijavljuje u mup. Kada sve to zavrsi, onda carini odnosi dokaz da je i to uradio, te se carinski postupak zavrsava. U carinskom Zakonu postoje i opcije, tzv produzenog postupka, kada se radi o nekoj robi za koju carina nema mogucnost da na licu mesta izvrsi sve analize. Ali uvoznik daje adekvatnu izjavu posle podizanja predmeta iz skladista i ima neki rok za koji treba da izvrsi dodatne radnje. Nesto slicno kao kada recimo kupimo pusku C kategorije u prodavnici i u odredjenom vremenu imamo obavezu da je prijavimo mup-u.

Ali, sve su ovo moja zadravorazumska naklapanja ... pokusacu da proverim preko starih drugara i kolega kako bi sve to islo, ukoliko su imali slucaj. Mislio sam da Mane sigurno ima neko iskustvo sa tim, ali posto nema, gledacu da saznam iz prve ruke.

slavia634 said:
Samo sam ispisao neki logican princip kako bi sve to trebalo da se uradi. Ovo sto Mane pise da nase organe ne interesuje kategorizacija puske u drugoj zemlji, je potpuno u pravu. Pogotovo sto je puska polovna, te postoji mogucnost da je na njoj radjena neka prepravka. Ali sam prilicno siguran da je i to regulisano nekako.

Mozda se privremeno okoncanje carinskog postupka zavrsava ustanovljenjem da je puska vazdusna sa oprugom da koristi dijabole i da se to slaze sa dobijenom dozvolom za uvoz vazdusne puske, te placanjem dazbina. Za takvu radnju mislim da je dovoljan i carinik. A da se posle toga, kada fizicko lice preuzme oruzje, njemu stavlja kao obaveza, da pusku kategorizuje i shodno tome prijavljuje ili ne prijavljuje u mup.

Ali, sve su ovo moja zadravorazumska naklapanja ... pokusacu da proverim preko starih drugara i kolega kako bi sve to islo, ukoliko su imali slucaj. Mislio sam da Mane sigurno ima neko iskustvo sa tim, ali posto nema, gledacu da saznam iz prve ruke.
Uvozio sam novo oružje, polovno nisam, a i svakako kada mi kao klub ili savez uvozimo opremu ide malo drugačije i tečnije.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Posle dužeg vremena pucanje sa 300s,dijabole jsb,daljina 25m,skoro bez vetra...Nije sjajno al nije ni katastrofalno20221022_173521_copy_768x1024.jpg
20221022_171046_copy_1024x768.jpg
20221022_172933_copy_1024x768.jpg
Možda nisam naj bolje izbodovao,papir se nezgodno cepa

Za rezultate sve zavisi od vetra da li su dobri ili manje dobri .
Jedno je sigurno, kvalitetno si proveo vreme 👌

Bata Glale moje 25metarsko bozanstvo, daj mi malo podrske,pohvali me vezbao sam vredno...nekoliko metica sam popravljao sa drugom dijabolom..mnogo mi smeta parazitsko svetlo u optici od tavanskih sijalica,ali nemam bolje trenutno. To se najbolje vidi na 4, 7 i 8 meti u prvom redu gore ,ako se broji s leva na desno... Veliki pozdrav svim dragim znanim i neznanim clanovima foruma

fe6110b10b6ac0daecc2d1b29d6f5091.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Konkurencija postaje zestoka na ovom forumu, ne za glaleta naravno, ali mi suznji cemo se ozbiljno uhvatiti u kostac.
Bravo kolega je ovo je nesto

Srpche ti postaješ pod stare dane zaj...n igrač.Drago mi je da svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduješ.Naravno izgovora nam ne manjka.

:) Srpche,nemoj da me zezaš.Kako je bilo u aprilu i maju?Nisam video da je neko Kometom 220 ispucao više od tebe(ako se ne varam 168 ili 178 ?).Napredak je evidentan što se vidi i samim izborom meta za trening(usitnio si ih za 50%). :D Po svemu sudeći,na sledećem turniru, biće čupavo...,"Ćeraćemo se"
😅

Users who are viewing this thread

Back