Prošle nedelje u Belegišu su su skoro svi pucali 200/200 diopterom na 25mDiopteri bi trebalo da spadaju u mehaničke nišane.Optika zna da pravi probleme kad sija sunce ali na žalost bez nje se nevidi dobro BR meta.Diopteri su sigurniji ali za 25m treba gađati u veći crni krug,npr.pištoljsku metu.Sa diopterima je 300s apsulutno precizna kao sa optikom ako ne i preciznija
@glale - koja je brzine ove FWB300 sa JSB 0.547 g dijabolama ?Ceo dan čitam treba li za D kategoriju pooštriti zakon ili ne...Da odmorim glavu iznesem moju D kategoriju u dvorište,visok zid,drvena paleta na njemu,iza prazna kuća...rekao bih,dosta sigurno.
Ispočetka je bilo malo promenjljivog vetra,daljina 25m , BR sa prednjim i zadnjim džakčićima.Ispucana jedna BR meta,taman kad sam završio,vetar se primirio.Palo mi je na pamet da je neko nedavno pitao:"Koja je zadovoljavajuća grupa za springericu na 25m".Odgovor je bio 7-8mm ako nema vetra.Ispucane tri grupe različitih dijabola po 5 komada.

Evo zašto volim ovaj forumPuškica je divna i neverovatno kvalitetna! Čestitiam, imaš pravu stvar.
Samo moraš srediti prednji nišan, jer nije kompletan i zato i ne možeš da nišaniš. Nedostaju ti prstenovi koji se umeću unutar prednjeg nišana. Ima ih u nekoliko različitih prečnika blende, a postoje i takozvani vario modeli, od kojih možeš da podešavaš prečnik.
View attachment 18946
View attachment 18947
View attachment 18948
Na žalost. dok to ne rešiš nećeš moći da pucaš ni približno precizno.
Imaš privatnu poruku.A ovaj varijabilni bih mogao da pogledam, mada gde se to uopšte kupuje?
Hvala za info, videćemo kad stigne...Za tebe imam odlične vesti - biće u prodaji PP 20 za nekoliko meseci![]()
Najlepše hvala, ja sam preoduševljen puškom i jedva čekam da izvučem maksimum iz nje, pa da se oprobam na 10m kako valjaЈа сам имао сличан проблем са мојом 300S. Решио сам га тако што сам у Немачкој набавио О-рингове за предњи нишан и Ирис-бленду за задњи нишан. Успут, променио сам и опруге и дихтунге (уз комплет сам добио и FWB mast). О-рингови су плаћени око 5,5 евра комад и има их од неких (чини ми се) 2,4 мм па до 4,2 или 4,4мм, тако некако. Продају се на комад, не у комплету. Који ће ти требати, зависи од даљине на којој планираш да користиш вп. На форуму је неко продавао 2 величине о-рингова који су ураћени на цнц , погледај огласе. Чини ми се да су били 3,8 и 4,0мм. Без њих је просто немогуће користити пушку, добро би било да пробаш било какав па ћеш видети шта ти треба.
Што се тиче задњег нишана, диоптера код њих, ја сам набавио подешавајућу Ирис-бленду и стварно је много боље са њом. Оне нису баш јефтине, иду од неких 70-ак евра па до пар стотина.
Не знам колико ти је ово помогло али та пушка стварно заслужује да се комплетира и онда ће ти пружити право уживање. Чудо је! Имам негде и адресу сајта са ког је наручено ако ти буде затребало, али свакако ћеш је наћи на интернету.
Имаш фотографију ове моје набавке, тј. о-рингова, Ирис-бленде .... у посту на претходној страни.