FWB 300

Odlična je to puška, nisi pogrešio što si je uzeo...i ne odvajaj se od nje, uči na tudjim greškama....:ROFLMAO:
p,s, ništa i ne treba da se dira sledećih nekoliko godina, ako pucaš tim intenzitetom...

Dakle, pošto sam ja moju lutku sinoć razgolitio, opšti utisak je sledeći. Kompletna mehanika je perfektno očuvana, to se vidi po zegerima, luftovima pinova, kočnici, sedištu kliznog mehanizma. Okidač podešen perektno, jasna prva faza, okidanje kao perce, sve u svemu utegnuta. Ako se može reći za pušku staru 50 godina (pronadjosmo da je '74) da je relativno malo korišćena,(npr manje od 1000000 dijabola) onda mi se čini da jeste.
Kundak je u perfektnom stanju, osmirglan, čeka ga šaftol.
fwb kundak.jpg

Unutra je malo zapeklo, jedva sam izvadio cilindar klipa iz sanduka. Ćapalo se po delovima ko da je tudje, nije se štedelo, mislim da je grafitna, kako god, previše je...
Fwb 1.jpg
fwb2.jpg
fwb3.jpg

Sada je sve to podmazano Vojinom mašću, samo fercera. Cevka i sanduk po površini imaju tačkastu koroziju, a najviše pri vrhu cevi, gde se obično hvata puška kada se spušta na podlogu (kad se ne tretira ko princeza) i dosta je oštećen brun. Pokušao sam blažom varijantom da regerenišem to, ali nisam zadovoljan, tako da će ići šmirgla, pa lagano i slojevito. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan.
p.s. naravno, kako to uvek biva, pukla je opruga, odmah stavljena zamenska, dok ne stignu originalni delovi.

fwb opruga.jpg

Kad sve završim, upoznaću sam sa old fashion nemicom...
Sportski pozdrav...

I kao sto sam obecao....
2ff35b08d4ba058a0baf37fb173c13bf.jpg

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

А волиш размонтирати швабицу више него леба јести. 😂
Је л' тај кундак сад заштићен од влаге?

Nije jos...samo 8 slojeva shaftola...moze jos da pije, drvo je suvo bas...jos cu mazati povremeno...a ona na vlagu i onako ne ide...de si vido princezu na kisi ili ne daj Boze snegu...

Давно сам престао да верујем и у Деда Мраза и Божић Бату, али .... За празнике сам добио поклон који за мене нема цену!
Следе слатке муке око монтаже и надам се, уживање у пуцању.

Attachments

• Fwb delovi.jpg
    Fwb delovi.jpg
    390.7 KB · Views: 68
Kod nas ga ima samo sporadicno,preko oglasa,kad neko zeli da ga se odrekne...Gamo diopteri se mogu naci povremeno u Military shop ali ne znam da li odgovaraju za fwb

Imam jednu 300s viska, koju bih otudjio. Medjutim nemam diopter. Pa kontam da li se da nabaviti pa da prodajem kompletnu pusku.
Ne skida mi se diopter sa anshutza jer bi i njega da prodajem kompletnog

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Cisto malo radi osvezenja teme,a i sto me je kolega @sokolicc pitao,pa evo malo slicka...

Puska je sada zasticena,tj lakirana u tri sloja kompletno i znalacki,sto kazu braca jagodinci...
daeea4e37440eef915d88779914c3c6a.jpg

Sa optikom je poprilicno teska...
beed53d36cc7d3a56eab120ad071359e.jpg

Veceras sam se malo igrao stojeceg na 20m i ovo mi ispade najbolja grupa...donji desni pogodak je poslednji,nisam imao vise snage da je drzim...msm da je bilo 10 ili 11 dijabola u cugu,jedva izdrzo...al lepo mi bilo,sta da vam kazem...
899e6560c601f7c2c429f01b1427fc70.jpg

Sportski pozdrav

Откад имам Глалетову бакуту нисам се нешто много дружио с народом нити виђао друге FWB300 па ми све аномалије деловале нормално, није класична преламача с којима сам само имао искуства, реко', све је то у реду.

Од старта сам приметио да има неки луфт, цео механизам се мрдуљи у кундаку али контао да тако треба, компликован механизам.

Међутим, кад сам сад у суботу погледао Србину 300S видео сам да то не сме да се догађа. И колега Влада вели да не сме да има луфта.

Кад сам скинуо кундак и промрдао деловало ми је да има луфт у клизачком механизму, у пиновима напред.

Упуцана је, колико је ветар дозвољавао не видим неке проблеме са прецизношћу, ал' ми боде очи ово мрдуцање.

Занима шта може поводом тога да се уради? Има ли неко идеју, лек, решење?

Puška je otišla od mene pre nekih 2 godine,ti si treći vlasnik od onda.Kad je stigla do tebe rekao si da je kompletan okidački mehanizam bio nezategnut(šrafovi odvrnuti).Jako je teško na neviđeno odrediti šta se mrda i koje je rešenje

Ja sam drugi vlasnik od kako je napustila Glaletove ruke i mogu reći da sam možda 5 dijabola ispalio iz iste.Jednostavno sam levoruk.Iz druge koja je igrom slučaja bila u mom vlasništvu možda sam ispalio 10 dijabola I par kolega je probalo.Jednostavno ne leže mi kundaci za desnoruke🤣

Ево заменио сам шрафове, дужи напред, краћи назад (пре тога није могло због шире главе, сад сам шраф обрусио да може да уђе у штитник обарача лепо).
Примећујем мање љуљања. Мрда се и даље али нешто мање.

Откад имам Глалетову бакуту нисам се нешто много дружио с народом нити виђао друге FWB300 па ми све аномалије деловале нормално, није класична преламача с којима сам само имао искуства, реко', све је то у реду.

Од старта сам приметио да има неки луфт, цео механизам се мрдуљи у кундаку али контао да тако треба, компликован механизам.

Међутим, кад сам сад у суботу погледао Србину 300S видео сам да то не сме да се догађа. И колега Влада вели да не сме да има луфта.

Кад сам скинуо кундак и промрдао деловало ми је да има луфт у клизачком механизму, у пиновима напред.

Упуцана је, колико је ветар дозвољавао не видим неке проблеме са прецизношћу, ал' ми боде очи ово мрдуцање.

Занима шта може поводом тога да се уради? Има ли неко идеју, лек, решење?
Moja je sa 7,5J mrdala nakon ispaljene dijabole sve dok opet ne zapocnem repetiranje. Tad samo klikne tamo gde treba i to je to. Kad sam stavio drugu oprugu, popela se na 12J i tad vise nije mrdala. Mislim da ima veze sa jacinom recoila. Vrv glupost, ali kod mene je bilo tako. Verujem da to nije normalno i da bi trebao da je pogleda neko ko zna sta radi. Ja samouk nisam znao sta je, ali nije mi smetalo jer pravila jednu rupu na 30+m...

Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk

Напред-назад иде лепо.
Кад је ухватим за кундак једном руком а другом за оптику љуљка се на страну.
После замене шрафова који спајају кундак и сандук (мањи назад већи напред) примећујем мање хода.

Скидао сам кундак, 'санке' не дају потребну стабилност, има љуљкања.
Како год, пробаћу је кад буде без ветра па видети.

Што се мене тиче, ако гађа добро нека љуља, брига ме. 😀
У сваком случају превазилази могућности мене као стрелца, била исправна или не. 😀

Users who are viewing this thread

Back