FWB 300

Hvala Mane još jednom,
sa 60 godina moja takmičarska karijera više nije upitna..

Taj 530 dioptrijski dodatak nije sertifikovan zbog 1.5x uvećanja, postoji model sa 0.0x i on ima sertifikat za takmičenje ali košta 150€ više od 530.

ea332b84248cb5a18ee28be981609f0e.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Drugari evo da osvezim temu malo sa moje dve Fwb puske i neka zapazanja..

Danas su radile , ali su i uzivale i suncale na 5 Tarskih stepeni.

c3fbce7cf29d0668d43b1ca4c5c6feca.jpg

3ed54436a01c25221f6c44547a5b117d.jpg

96c08ad180784a9b26164f49bff4ccf4.jpg

0b52c9d481ecd3dee7e6eaf168b1ea64.jpg

Zelim sa vama da prodiskutujem o dijabolama.

Elem stalno se prica kako za sve preko 15-20m moraju se uzimati domed/diabolo/streamlined dijabole i da ravne posle tih 15-20m gube bas na preciznosti i grupe se otvaraju.

E pa ako imate 2-3minuta molim vas pogledajte ova dva snimka i vidite sta dve bakute od 53 i 30 godima rade sa ravnim QYS dijabolama na 5 stepeni. Pa podelite vasa misljenja i iskustva sa mnom vezano za ravne dijabole.

Na zalost danas nisam pravio grupe na metama jer mi je danas ceo dan bio samo u fazonu hajde sto vise da se zabavim i plinkam. Ali zato najbolje su mi se bas te ravne iz ovih cevi pokazale.

7cfd0ab7b9ae7c73891a2d44c7bfce7e.jpg

Poneo sam svakakve dijabole da probam , ali za sad su mi se ove Qys najbolje pokazale. Sutra kacim i slike meta ako uspem i vremenske prilike dozvole.

SM Spring-meister

Svaka cast, prvo tebi kao strelcu, a onda puskicama. Sto se tice dijabola i ja sam misljenja da, nema tu puno mudrolije, ako puska voli odredjeni tip dijabole, ona ga voli, dzaba sto neko objasnjava da je teoriski nemoguce nesto, ako praksa pokazuje drugacije. Svaka cast
Pokusaj sa kuglagerima, ili kamencicima, ja mislim da ove puskice gutaju i to :):):)

Jedva čekam,
Interesuje me na koju daljinu se može gađati sa 300S (180-190mps), a da grupa ostane u 2-3 cm? I koje joj dijabole odgovaraju za tu namenu.

Svaka cast, prvo tebi kao strelcu, a onda puskicama. Sto se tice dijabola i ja sam misljenja da, nema tu puno mudrolije, ako puska voli odredjeni tip dijabole, ona ga voli, dzaba sto neko objasnjava da je teoriski nemoguce nesto, ako praksa pokazuje drugacije. Svaka cast
Pokusaj sa kuglagerima, ili kamencicima, ja mislim da ove puskice gutaju i to :):):)

Hvala puno drugar. Bas imam fenomenalno iskustvo sa 300 i 300s. Po meni najbolje springerice ikada napravljene. Pouzdane, u ondosu na druge match recoiless springerice su relativno jednostavne, delova ima dosta i fenomenalne grupe na svim distancama prave. Evo ja juce kad sam upucavao naciljam par crtica ispod centra kutijicu dijabola na 40ak metara i pogodim je direkt u centar. Puskice su magija... Haha izgleda gutaju sta god im se ubacu u cev Probacu neke grupe ako uspem na 50m da napravim

SM Spring-meister

Jedva čekam,
Interesuje me na koju daljinu se može gađati sa 300S (180-190mps), a da grupa ostane u 2-3 cm? I koje joj dijabole odgovaraju za tu namenu.

Poprilicno sam siguran da na 50m su grupe 2 cm i manje sa ravnim qys jer bez problema pogadjam gong od 1cm. Nisam probao , ali mozda verovarno moze i dalje da gadja. Ako uspem probacu pa javljam rezultate. Mozda nekih 75m da probam gongove i vidim. Za mete nekako moram da se snadjem jer nemam za sta i kako da ih okacim. Meni sad puska kad se upuca na 25m ne treba puno da se podigne da bi gadjala centar na 50m. Sta da kazem osim da sam sa ovom Fwb 300 pogadjao granice na jelci na 30m i presekao. Dodje mi da stavim karticu na 25m i probam da je prepolovim

SM Spring-meister

Lepo ja rekoh, nije vise zanimljivo to gongici, mete, karte...to svaki amer moze, licno sam gledao na YT :):):)
Ajde brate daj taj kamencic, pa da vidimo ubojitu pusku Mandusica Vuka...eeee...tu je razlika izmedju profi i amatera ;)
Svaka cast, samo nemoj vise k'o Boga te molim, navodis me na trosak, sada pod stare dane da jurim FW i to springer :):):)

Sigurno da nije lako ovako pogoditi kartu, ali iz kog pokusaja je pogodak?
Nekako se po klipu i tekstu stvara utisak kao da je iz prvog, a nije, ima li mozda ceo klip koji nije secen?

Sigurno da nije lako ovako pogoditi kartu, ali iz kog pokusaja je pogodak?
Nekako se po klipu i tekstu stvara utisak kao da je iz prvog, a nije, ima li mozda ceo klip koji nije secen?

Pa iskreno i nije najlakse bilo je potrebno pripremiti se i uskladiti disanje i mirovanje. Nakon sto sam je upucao da gadja u tacku na 25m iz prve sam pogodio. Iskreno se i ja iznenadio :) Pomogla je optika koju umesto u centru da imam onaj klasicni krst ima tacku. A snimak je secen jer ceo traje 5min dok sam se ja namestio, uzeo pusku, pripremio dijabole smirio da pogodim itd. Svako ko ima 300 zna i sam koliko su precizne te puske

SM Spring-meister

Lepo ja rekoh, nije vise zanimljivo to gongici, mete, karte...to svaki amer moze, licno sam gledao na YT :):):)
Ajde brate daj taj kamencic, pa da vidimo ubojitu pusku Mandusica Vuka...eeee...tu je razlika izmedju profi i amatera ;)
Svaka cast, samo nemoj vise k'o Boga te molim, navodis me na trosak, sada pod stare dane da jurim FW i to springer :):):)

Tako sam i ja gledao @Glaleta sa njegovom Fwb i odoh u trosak

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back