FX Impact .22 silver

Kod mene se desava da uvuce gumicu u magacin ili samo pukne, ne ispuca je napolje.nesto je ostecuje.nemam ja sta tu da pogresim..bar mislim.
Prosledio fotke uvozniku da vidi kako to izgleda kad je gumica uvucena na mesto dijabole i da se informise kod proizvodjaca..kazu menjace deo

Jes brate, nemas sta da pogresis a cim proizvodjac kaze da je nesto za zamenu , sigurno postoji problem .
Svako zna sta mu je ciniti ja bi kako vec napisah prso .
Zasigurno znam da nikad necu dati (nije da nemam) tolike pare pa da vracam u pasulj sta ce me zadesiti...

fritzns said:
Kod mene se desava da uvuce gumicu u magacin ili samo pukne, ne ispuca je napolje.nesto je ostecuje.nemam ja sta tu da pogresim..bar mislim.
Prosledio fotke uvozniku da vidi kako to izgleda kad je gumica uvucena na mesto dijabole i da se informise kod proizvodjaca..kazu menjace deo
Ako sam razumeo pri pucanju tebi se breach o-ring pocepa i vrati se nazad prema magacinu?
To i jeste njegova putanja (nazad) ako izleti iz ležišta jer se nalazi iza transfer porta.
Ako je to problem uzrok je ovde negde:
-Pellet probe vođice ne postavljaju probe u centar, samim tim i oslanjanje pellet probe preko o-ringa nije ispravno, na nekim puškama ovo verovatno nije moguće, iako probe uđe koso na kraju se postavi korektno mada tada može da ošteti i dijabolu dok je gura u cev

-Neispravan/oštećen/kratak pellet probe, konus kod pellet probe na zatvara preko o-ringa kako treba kada se puška zabravi

-Neispravno ležište za breach-oring (pretpostavimo da je O-ring ispravan i dobro postavljen)

-Nešto nije u redu sa vazduhom (volumen i pritisak)koji izbaci O-ring. O-ring ima baš taj zadatak da sav vazduh koji prođe kroz transfer port ode napred prema dijaboli koja je u cevi a da ništa ne ode nazad jer pellet probe konus ide preko njega i zatvara da vazduh ne ide napolje nazad, samo napred. Tvoj O-ring u kombianciji sa tvojim pellet probe to ne može da uradi.

Vec sam pisao da se i meni to desava-lo i to na nekih 500-1000 dijabola.Koliko sam mogao da se uputim taj problem se uglavnom javlja kod royal400 u 5.5 kalibru i problem je uglavnom pelet probe.Ja da ,,cuknem u drvo" vec 5000 dijabola ispaljenih,a nisam ga menjao.Nazalost kolega FritzNs nije te srece.

skorpio said:
Ma opet ja mora da sam dosadan🤓 dati tolike pare pa razmisljati sta ne valja , nema rezona.
Ja se po pitanju toga u potpusnosti slazem sa tobom, ali opet sam stisnuo zube i narucio WC i nadam se da necu imati nikakvih problema jer cu ih obesiti sve redom tamo :D :D :D

:roll: Gde u fx-u? Koji je jedva uspeo da se izbori sa povecanim obimom proizvodnje da bi isporucio obecane dreamline u ameriku do kraja prosle godine,a nama sitnoj ribi sta ostane.Pazi kada smo ko i Ameri isporuka stigla 31.12.2018.I sada ovih dana krece distribucija samo da ih zigosu u U.S. Kragujevcu.Samo i da Q.C. bude na istom nivou kao i za njihovo trziste.Ponavljam da sam jako zadovoljan mojim Royalom i pored decijih bolesti.Kvalitet izrade je vrhunski i onda je za ocekivati da 99% iradjenih komada oruzja bude na takvom nivou.Ali u zemljici Srbiji se pokazalo da to nije slucaj.Valjda ce me demantovati za par dana zadovoljne kolege kada preuzmu svoje lepotice ;)

goxy said:
:roll: Gde u fx-u? Koji je jedva uspeo da se izbori sa povecanim obimom proizvodnje da bi isporucio obecane dreamline u ameriku do kraja prosle godine,a nama sitnoj ribi sta ostane.Pazi kada smo ko i Ameri isporuka stigla 31.12.2018.I sada ovih dana krece distribucija samo da ih zigosu u U.S. Kragujevcu.Samo i da Q.C. bude na istom nivou kao i za njihovo trziste.Ponavljam da sam jako zadovoljan mojim Royalom i pored decijih bolesti.Kvalitet izrade je vrhunski i onda je za ocekivati da 99% iradjenih komada oruzja bude na takvom nivou.Ali u zemljici Srbiji se pokazalo da to nije slucaj.Valjda ce me demantovati za par dana zadovoljne kolege kada preuzmu svoje lepotice ;)
Ja cu pisati cim stigne i cim pocne gadjanje sve kacim, pa cemo da vidimo na cemu smo :D sto kazu cuce se :D

NemanjaGt said:
skorpio said:
Ma opet ja mora da sam dosadan🤓 dati tolike pare pa razmisljati sta ne valja , nema rezona.
Ja se po pitanju toga u potpusnosti slazem sa tobom, ali opet sam stisnuo zube i narucio WC i nadam se da necu imati nikakvih problema jer cu ih obesiti sve redom tamo :D :D :D

E to je duh , ista bi bila i moja reakcija , nadam se da ces biti zadovoljan kao i vecina koji ocekuju FX...

Gixxer said:
fritzns said:
Ako sam razumeo pri pucanju tebi se breach o-ring pocepa i vrati se nazad prema magacinu?
To i jeste njegova putanja (nazad) ako izleti iz ležišta jer se nalazi iza transfer porta.
Ako je to problem uzrok je ovde negde:
-Pellet probe vođice ne postavljaju probe u centar, samim tim i oslanjanje pellet probe preko o-ringa nije ispravno, na nekim puškama ovo verovatno nije moguće, iako probe uđe koso na kraju se postavi korektno mada tada može da ošteti i dijabolu dok je gura u cev
Pellet probe uvuce gumcu bukvalno u magacin, ne da se samo vrati prema magacinu.Preciznost je odlicna tako da pretpostavljam da ne ostecuje dijabolu vec samo kaci gumicu.Pretpostavka je da posle x ispaljenih dijabola toliko iskrza gumicu da je jednostavno vazduh gurne iz lezista a pellet probe zguzva i povuce sa sobom prilikom sledeceg povlacenja u nazad.Nekad se desi da samo pukne i ostane u lezistu i ne drzi vazduh a nekad zavrsi zguzvana na mestu dijabole u magacinu

Attachments

• IMG_20180921_101433~01.jpg
    IMG_20180921_101433~01.jpg
    331.7 KB · Views: 2,940
fritzns said:
Pellet probe uvuce gumcu bukvalno u magacin, ne da se samo vrati prema magacinu.Preciznost je odlicna tako da pretpostavljam da ne ostecuje dijabolu vec samo kaci gumicu.Pretpostavka je da posle x ispaljenih dijabola toliko iskrza gumicu da je jednostavno vazduh gurne iz lezista a pellet probe zguzva i povuce sa sobom prilikom sledeceg povlacenja u nazad.Nekad se desi da samo pukne i ostane u lezistu i ne drzi vazduh a nekad zavrsi zguzvana na mestu dijabole u magacinu

Koja je cev (stara ili nova sa linerom) i koji o ring-a koristiš?

skorpio said:
Ma slazem se ja , nego i ja imam ronilacku bocu sa brzim ventilom pa problema nisam imao , na Hatsanu (makar ovom mom)mozes zabravljivati kako god i odgovorno tvrdim da problema nece biti.
Bilo kako bilo , nepojmljivo mi je da za 1500 ili 2000 eura moze biti da se servisi (popravke )rade tim intenzitetom...

Nije tu ništa nepojmljivo, kad korisnik čačka dešava se. Opaljivanje nezabravljenog steyr-a ne bi bilo moguće moguće da ja nisam odstranio dry fire mehanizam a o ring stoji na takvom mestu da samo izleti negde u krugu od dva metara.

wooyadeen said:
fritzns said:

Koja je cev (stara ili nova sa linerom) i koji o ring-a koristiš?

Originalni o-ring, poslali mi iz fx-a.A puska je sa cevkom iz proslog uvoza, smooth twist

Inicijalno sam i ja poslao par o ringova kolegi Fritzns u dimenziji 5.28*1.78 pur70.Tako da nije do dimenzije o ringa.Mada poslednji koji sam stavio kod mene je bio crni nbr70 i on sada drziiii :D Pu!Pu!Pu!Da neureknem! :lol:

wooyadeen said:
skorpio said:
Ma slazem se ja , nego i ja imam ronilacku bocu sa brzim ventilom pa problema nisam imao , na Hatsanu (makar ovom mom)mozes zabravljivati kako god i odgovorno tvrdim da problema nece biti.
Bilo kako bilo , nepojmljivo mi je da za 1500 ili 2000 eura moze biti da se servisi (popravke )rade tim intenzitetom...

Nije tu ništa nepojmljivo, kad korisnik čačka dešava se. Opaljivanje nezabravljenog steyr-a ne bi bilo moguće moguće da ja nisam odstranio dry fire mehanizam a o ring stoji na takvom mestu da samo izleti negde u krugu od dva metara.

Meni i dalje nepojmljivo , nisam siguran da su svi sa problemom nesto cackali , naravno svako nestrucno cackanje ce dovesti do problema .
Zasigurno ne trolujem i ne namecem misljenje koje imam , a ima i svako drugi pravo na svoje .
Sigurno je da nikada nisam niti cu imati FX ali svakako zelim puno ispaljenog olova (i lepih grupa) onima koji imaju navedeni brend...

Ljudi jel' danas 000 dan ili je stigla naeedba o produzetku?!? :?:

Mislim da ce da budu produzeci :). Moja informacija je da ce sutra 13-14h biti gotovo zigosanje u Kg a 3 puske ce biti preuzete u BG-u na povratku u NS.

nebeski said:
Mislim da ce da budu produzeci :). Moja informacija je da ce sutra 13-14h biti gotovo zigosanje u Kg a 3 puske ce biti preuzete u BG-u na povratku u NS.

Meni niko nista nije javio, a dobio sam info. da ce mi reci kad bude bilo zigosanje i da cu pusku preuzeti u Kragujevcu posle zigosanja. Kada su ti javili?

Users who are viewing this thread

Back