Malo sam se igrao sa podešavanjem brzine za .25 cevku i pratio sam ovo uputstvo:
https://drive.google.com/file/d/0B0Ph4Q8M-S89dkNXSFI2VG8xYTA/view
Regulator sam spustio sa oko 130-135 bara fabričkih (čudno mi je da je bio tako visoko setovan mada možda "barometar" laže malo) na oko 115-120 bara a tenziju opruge čekića sam podesio na oko 18.5mm, odnosno povećao sam je.
Ideja mi je bila da jednu vrednost imam kao po uputstvu za .22 (tenzija čekića) a drugu kao za .25 kalibar (pritisak regulatora). Fabrički, ovaj đavo kod opruge čekića je bio oko 19.5mm. Odnosi se na poslednju sliku poslednje stranice uputstva. Brzina je sa nekih maksimalnih 800fps skočila na 895-900 fps a odnosi se na 25.4 grejna dijabolu .25 kalibar i kontam da je to ok sada.
Obzirom da sam sa kalibrom .22 i dijabolom monster i ultrashock koje su takodje 25.4 grejna imao oko 760 fps na MAX podešavanju i 19.5mm pretenziji čekića (oko 900 fps sa 18.1 grejn) ali i manji t-port na cevki i "fill probe"-u, ne znam kako da prevedem

a sada tu brzinu imam na podeoku 3. na točkiću za snagu u kalibru .25, kontam da će .22 na 18.1 grejna ići oko 880-900 fps na istom 3. podeoku. Moći ću po potrebi jednostavno smanjiti ili povećati brzinu za .22 kalibar na točkiću za snagu. Limiter kretanja ventila je u položaju oko ili nešto jedva ispod četvrte crte i tu imam prostora da po potrebi smanjim vreme stanja otvorenog ventila i sa time i potrošnju vazduha.
Broj pucnjeva proveravam tek na strelištu. Ne smem da izazivam prag tolerancije komšija sprat i dva ispod
Inače, gađao sam u debele rokovnike i to tako pukne kada dijabola opali da mi nije svejedno dok puška sama i nije tako glasna. Od rokovnika sa stotinjak strana nije ostalo ništa...