Privatne obaveze su me sprečile da ranije ozbiljno isprobam nastavak cevi i slug lajner od 700mm dok sam fabrički odmah izvadio i odložio. U nedelju kod kolege smo testirali na maksimalno dostupnih 28 metara, da, dobro ste pročitali, 28 ne 280

.
Vetar je bio veoma jak, vrata garaže su se tresla a uspeo sam da ispucam par grupica, generalno obećava.
Korištene su prvo 5,5 heavy iz loše serije br.4 pa sam prešao na seriju br.2. Četvorka "lepo" gađa ali pravi POI na dva mesta udaljena oko 15mm. Njih sam prve koristio i zabrinuo se. Sa serijom br.2 je došlo na svoje mesto.

Evo jedne od grupa po tom vetru i na daljini od 28 metara. U principu, indeksiranje je dovelo u red pušku. Pritisak plenuma je na 100 BAR-a, puška se skoro ne čuje, brzina oko 270m/s, broj pucanja ne znam jer mi je boca na oko 190 BAR-a.
Bili smo jednom prilikom pre tri nedelje na našem strelištu ali sam bio pod temperaturom, kilav i nikakav pa to testiranje ni ne uzimam za merodavno. Čekamo monster redesign da dođe i poneki slug, Bože zdravlja.
E da, produžetak rukava cevi odnosno sleev-a apsolutno ne utiče na preciznosz puške jer se svakako mora naći pravi odnos pritiska, čekića i ventila odnosno potrefiti harmoniju.