FX Impact .22 silver

A da nisi nesto zaboravio da napises? :lol:
Iskreno i od srca, svaka cast na napisanom doktoratu!

U jbt , ovo bas sa uzivanjem procitah , Sandro sta reci , hvala ti sto si ovo podelio sa nama., svaka cast na idejama i izvedbi 👍🏻

Detaljno, informativno, jasno i sadržajno! Idealan vodič za sve sadašnje i buduće vlasnike Impacta.

Vratio 6,35, bio da upucam CZ pa malo i Impact da vidi sunca. Upucao na 50m, spustio reg na 80 bara, king na oko 267-268 m/s opušteno i nečujno a heavy leti tada oko 235 m/s.
Ubacio sam kombinaciju delova iz P plenuma odnosno izbacio veliku oprugu ventila i stavio napred novi tip ali zahvaljujući kolegi Nebeskom koji mi je napravio tri komada različite "tvrdoće" stavio mekšu i vratio gumenu kuglicu. Zanimalo me da li radi taj sistem.
Zbog visoke trave i krivudavog puteljka metu sam stavio na 50 metara, tu je i upucana puška. Posle sašio nekoliko puta konzervu na oko 120 metara i pravac kući jer je ponestalo hladovine oko 14h.
Na 50 metara heavy je veoma precizan sa tom malom brzinom i to me iznenadilo.
impact 010.jpgimpact 04.jpgimpact 03.jpgimpact 02.jpg

Možda najveća da ne kažem jedina, neki će mi zameriti :D boljka Impact-a je okidač. Svidela mi se ideja jednog Amera da osim poliranja kontaktne površine jedina dva dela koji se "taru" sledeći mogući napredak bude u zameni onog šrafa sa kuglicom i oprugom u sebi, "plunger" ga zovu na zapadu a ne znam mu domaći naziv.
Posle više od 100 dana čekanja sa Ali Express-a je stigao paketić.

Prvo razočarenje je bilo kada sam video da su mi stigli samo po jedan komad mekanog i super mekanog šrafića. Nisam obratio pažnju prilikom kupovine jer se kod drugih navodilo kao "10 pcs pack" a ovde nije dok je ovaj prodavac jedini imao ikakvu gradaciju tvrdoće, čak se i nalazi tabela sa silom opruge u Njutnima za svaku dimenziju, link sledi:
https://www.aliexpress.com/item/33030535392.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dyl60o4
Drugo razočarenje je nastupilo kada sam skinuo nosač okidača na kome se nalazi taj šrafić i skontao da je originalni upola kraći. Da, nisam pogledao pre kupovine koliko je originalan dugačak, znam, kreten ali ... Svakako nemaju kraće u ponudi, barem ja nisam našao dok sam tražio a da imaju i nekakvu specifikaciju.

Dosta razočarenja, idemo dalje...

Uz pomoć kanapa natopljenog prvo u finu pa posle u super finu polir pastu sam ispolirao tunel bubnjića kroz koji prolazi osovina nosača okidača pa malim brenerom ugrejao original šrafić jer fabrički ima lepak u navoju i umesto njega stavio novi dosta mekši. Testirao sam dva nova tako što sam ih naslanjao na original, kuglicu na kuglicu i stiskao jedan u drugi. Mekani je bio tu negde kao original, mrvu mekši a super mekani je bio onaj pravi i njega sam uvrnuo. Pošto sledi testiranje, kao sigurnost da se ne odvija i pomera iskoristio sam deblju kvalitetniju teflon traku.
Evo par sličica da se vidi kako to izgleda:
plunger 1.jpgplunger 2.jpgplunger 3.jpgplunger 4.jpg

Rezultat je takav da je sada najveći otpor u prvom stepenu i kada se dodje do jasnog STOP bukvalno se malo pojača pritisak i dolazi do opaljenja. Naravno, nije sve tako bilo odmah u startu, trebao sam štelovati taj drugi stepen, bukvalno 1/16 kruga čini razliku, ne u sili već da se eliminiše ili pojavi onaj "creep". Silu drugog stepena određuje tvrdoća federa u vijku definitivno. Sledi mi kraćenje opruge okidača ali to samo kada nabavim drugu rezervnu jer ne želim da kada preteram sa sečenjem a pošto sebe poznajem preteraću sigurno, moram prstom da vraćam okidač ako odustanem od opaljenja.

Za sada, posle dvadesetak okidanja ovo baš obećava i ako nešto ne upropastim, biće to dobra rabota.
Još bih dodao da sa ovim dugačkim šrafom iza oroza ceo sklop podseća na Rekord okidač :lol:

Šta reći, čovek koji nema mira, ali ima ideja na pretek i volje da sve to peetoči u stvarnost.
Bravo za izvedbu i nesebično deljenje kao, i uvek 👍
I još bolje grupe da praviš ;)

Evo da i ja šutnem neku sliku ;) jest da nije Silver i da nije .22

Nadam se da neće biti neke zamerke.

Attachments

• Impact.jpg
    Impact.jpg
    910.4 KB · Views: 2,281
Kad ces da probas sandro rezultate na terenu da vidimo koliko ce grupe biti bolje sa novim okidacem?

SandroNS said:
Možda najveća da ne kažem jedina, neki će mi zameriti :D boljka Impact-a je okidač. Svidela mi se ideja jednog Amera da osim poliranja kontaktne površine jedina dva dela koji se "taru" sledeći mogući napredak bude u zameni onog šrafa sa kuglicom i oprugom u sebi, "plunger" ga zovu na zapadu a ne znam mu domaći naziv.
Posle više od 100 dana čekanja sa Ali Express-a je stigao paketić.

Prvo razočarenje je bilo kada sam video da su mi stigli samo po jedan komad mekanog i super mekanog šrafića. Nisam obratio pažnju prilikom kupovine jer se kod drugih navodilo kao "10 pcs pack" a ovde nije dok je ovaj prodavac jedini imao ikakvu gradaciju tvrdoće, čak se i nalazi tabela sa silom opruge u Njutnima za svaku dimenziju, link sledi:
https://www.aliexpress.com/item/33030535392.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dyl60o4
Drugo razočarenje je nastupilo kada sam skinuo nosač okidača na kome se nalazi taj šrafić i skontao da je originalni upola kraći. Da, nisam pogledao pre kupovine koliko je originalan dugačak, znam, kreten ali ... Svakako nemaju kraće u ponudi, barem ja nisam našao dok sam tražio a da imaju i nekakvu specifikaciju.

Dosta razočarenja, idemo dalje...

Uz pomoć kanapa natopljenog prvo u finu pa posle u super finu polir pastu sam ispolirao tunel bubnjića kroz koji prolazi osovina nosača okidača pa malim brenerom ugrejao original šrafić jer fabrički ima lepak u navoju i umesto njega stavio novi dosta mekši. Testirao sam dva nova tako što sam ih naslanjao na original, kuglicu na kuglicu i stiskao jedan u drugi. Mekani je bio tu negde kao original, mrvu mekši a super mekani je bio onaj pravi i njega sam uvrnuo. Pošto sledi testiranje, kao sigurnost da se ne odvija i pomera iskoristio sam deblju kvalitetniju teflon traku.
Evo par sličica da se vidi kako to izgleda:
View attachment 3View attachment 2View attachment 1

Rezultat je takav da je sada najveći otpor u prvom stepenu i kada se dodje do jasnog STOP bukvalno se malo pojača pritisak i dolazi do opaljenja. Naravno, nije sve tako bilo odmah u startu, trebao sam štelovati taj drugi stepen, bukvalno 1/16 kruga čini razliku, ne u sili već da se eliminiše ili pojavi onaj "creep". Silu drugog stepena određuje tvrdoća federa u vijku definitivno. Sledi mi kraćenje opruge okidača ali to samo kada nabavim drugu rezervnu jer ne želim da kada preteram sa sečenjem a pošto sebe poznajem preteraću sigurno, moram prstom da vraćam okidač ako odustanem od opaljenja.

Za sada, posle dvadesetak okidanja ovo baš obećava i ako nešto ne upropastim, biće to dobra rabota.
Još bih dodao da sa ovim dugačkim šrafom iza oroza ceo sklop podseća na Rekord okidač
Pozdrav kolegi za trud, ne znam odakle si, verovatno Ns, ako ti u nicku to označava, ali poenta je sto ja imam merač težine okidanja i interesu je me da probam koja je to težina, jedino sto je moj merač do 100grama samo, ali možda mogu i veći da nabavim jer nemam predstavu kolika je težina tih vaših okidanja. Sto se tiče poliranja tih površina na okidanju, mogu ti reći iz naših primera da smo mi to pre 20 godina radili na modelima Fwb pušaka 601,603,p70 zbog nedostatka delova, međutim to je jako kratko trajalo, tako da možeš i tu varijantu možda da očekuješ. Ako si raspoložen za merenje okidanja, javi se pa ćemo se nešto dogovoriti.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Sandro doktore , prvi covek sa impaktom u Srb , makar koliko ja znam , svi radovi do detalja prikazani , jos jednom bravo 👍🏻

Konačno progledao i sada se čeka lepo vreme da se kozije staze od blata osuše pa da pokušam da upucam ovu kombinaciju.
Probao sa terase, brzinski da dokone komšije ne prijave poludelog snajperistu, malo ka nedovršenoj zgradi na 202 metra, skoro pa teksturu građevinskog bloka vidim, ovako ćorav kakav sam :)
sight 12.jpg

Čestitam Sandro. SV je vrh od Sightrona :D
Takav impakt zaslužuje takvu optiku.

Sandrov Impact je fantastičan, bila je milina pucati malo iz njega. Tjuniran sa merom, a sada sa ovom optikom postaje neverovatno precizna i savršena mašina.

Sandro, kralju, care i zlotvore.
Još ćeš me navući na tog Skeletora, a optika... Bale mi cure kao bebi dok gledam fotku, mogu samo da zamislim SV i prebolesni novi sistem paralax tureta 🤤
Svaka ti čast 👏

Jednog dana kad porastem velik mozda ce mi cika Sandro podesiti pucu pa da mogu da mu pariram..ne mora bas kao njegova da bude al tu negde

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back