Fx Impact .25

Odličan video, nedavno smo ga komentarisali baš "dijabole" i ja. Ali mnogo je lakše sabiti na 50 m pet komada u 15 mm nego deset u 25 mm, jbga ja sam prvi takav 😄

Mnogi misle da je precizno gađanje sa naslona prosta stvar, pogotovu uz kvalitetnu opremu, naciljaš, povučeš obarač i to je to. Nažalost,to nije istina,i na kraju se svede na strelca. O ovome bi trebalo otvoriti posebnu temu, jer ima puno toga da se kaže. Nesto sto je meni tada bilo fascinantno je psiha i podsvesno ciljanje van grupe, koje sam video kod sebe. Naime,ne retko se dešavalo da diopterom ispucam bolju grupu na 50m,nego istim oružjem sa optičkim nišanom.Od oca sam dobio savet da mi mesto pogodaka ne bude u vidnom polju optičkog nišana i da ispucam grupu.Rezultat je bio fantastičan. Oprosti kolega za OFF topic.

Gađanje na daljinama kao što su 300 m zahteva izuzetno znanje i iskustvo, pored tehnike postoji i taktika. Uticaj smanjene vidljivosti, vetra i miraža može biti koban bez obzira na pušku i projektile.
Iskustvo je jedno a youtube i google su drugo.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Za mene je LR i ELR gađanje PCP puškom nešto što mi je trenutno najzanimljivije u streljaštvu, kad je reč o disciplinama koje su mi dostupne i jako bih voleo kada bi zaljubljenika u takvo pucanje bilo mnogo više. Sebić je potpuno u pravu. Gađati vazdušnom puškom na 200-300 metara je nešto što čovek mora da proba i to ne jednom, nego više puta, u različitim uslovima, pa da onda stekne neko mišljenje. Dijabole su potpuno neupotrebljive, osim ako imamo zatvoren prostor ili možemo da gađamo napolju kada vetra uopšte nema, a to se vrlo retko dešava. Ako znamo da iskusni LR i ELR strelci kažu da je .22 LR na 300 jardi ekvivalent za .308 Win na 1.000 jardi, onda možemo da izvedemo zaključak da gađanje nekom PCP puškom prosečne snage sa slagom od 1,5-2 g na nekih 200-tinak metara odgovara gađanju iz .308 na 900-1.000 metara, a da napravi MOA grupu na toj daljini ne može ni svaki snajperista, a kamoli "običan" strelac. Što dalje idemo, to je više faktora koji nas ometaju i sve to jednostavno mora da se proba da bi se koliko-toliko "zagrebalo" u ovu oblast. Opet moram da kažem, meni je žao što osim nas 6-7 na ovom forumu nema bar još 20 kolega koje eksperimentišu na LR i ELR daljinama i dele iskustva sa svima koje ovo interesuje.

Ledeni said:
Opet moram da kažem, meni je žao što osim nas 6-7 na ovom forumu nema bar još 20 kolega koje eksperimentišu na LR i ELR daljinama i dele iskustva sa svima koje ovo interesuje.

Uveren sam da ima puno kolega koje zanima LR i ELR i da bi se veoma rado oprobali, ali nemaju uslove. Daljine od 200 i 300m su daljine koje jako mali broj strelaca može koristiti. Delom zbog teškog pronalaženja takvih mesta, ali još više zbog restriktivnog zakona. Ja prvi bih rado pucao na 200m, ali nemam (skoro) nikakvu mogućnost. Čak i kada mi se ukaže prilika, šta mogu da uradim, saznam, eksperimentišem... za svega nekoliko sati, jednom ili dva puta godišnje? Praktično ništa. Mislim da je to glavna prepreka, a ne nezainteresovanost.
PS. izvinjavam se što ovde komentarišem, trebalo bi nastaviti u temi o LR pucanu.

gledam šta se piše i po malo mi smiješno ali ajde
sa koronom sam ustao i napravio jedan snimak na brzaka na 200m , za 300 nisam imao volje danas
moja puška je upucana u hali do 170 metara i laser je i na 50 i na 170 sve u 2 cm
na ovoj livadi je 200 metara daljine sa promjenjivljivim vjetrićem i trebalo mi je nekoliko slagova da ispravim a i sam side shot doprinosi malom pomjeranju
kao što ćete vidjeti prvi hitac je malo gore i posle spuštanja 2 klika svih sledećih 5 dolaze u manje u 3 cm
vidite i da je otpucano na brzinu i sa klimavog stola
kažem opet na 200 može u manje od 2 cm na 300 manje od 5 i to mnogo a na 400 do 5 plafon 6 cm........

https://www.youtube.com/watch?v=lWhvL22eyZc

https://www.youtube.com/watch?v=NSQoefrMfvE

Attachments

• 20210313_142053.jpg
    20210313_142053.jpg
    133.2 KB · Views: 1,758
  • 20210313_142124.jpg
    20210313_142124.jpg
    112.3 KB · Views: 1,758
  • 20210313_142140.jpg
    20210313_142140.jpg
    111.6 KB · Views: 1,758
Ovo su fantastični rezultati, nema šta. Ali ono što ja pišem odnosi se na 5,5 mm, odnosno na slagove teške do 1,5 ili najviše 2 grama. I stvarno ovo treba prebaciti u LR temu, da ne gušimo ovde više.

Ledeni ovo je na brzaka kad budem imao vremena ova grupa će biti duplo manja .Sad zamisli da ti ništa ne može umaći na 200m....ni vrabac......Ali bazirao sam se na lasersko pucanje do 170 metara ....

Zveki bitno da te ne radi mnogo ta korona. Ja se ugojio 5 kg dok sam preležavao istu. Mada bez SS ti ne priznajem grupe. Jbg navikao si nas na snimke. Nadam se da imaš u rezervi još kojeg impakta :mrgreen: Jaka hrana i odleži to, pa nam dokazuj koliko je precizan impakt. Nadam se da će ove zajebancije da prođu pa da se okupimo i vidimo ko smo i šta smo.

znači kao što možete da vidite
impact je vrhunski snažna i vrhunski precizna mašina a mi smo je napravili da je mnogo snažnija od fabrike a na preciznosti nismo izgubili već dobili i to na lr
znači i snaga i preciznost je vrlo moguća što i ovaj snimak pokazuje
može na 200 i sa 5.5 i sa 6.35 ali kad lupi .30 na 200 to već ima smisla za svaki vid rekreacije...................

Jedan lep video od nas braće

https://youtu.be/8-z2Vew7x28

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Users who are viewing this thread

Back