Za mene je LR i ELR gađanje PCP puškom nešto što mi je trenutno najzanimljivije u streljaštvu, kad je reč o disciplinama koje su mi dostupne i jako bih voleo kada bi zaljubljenika u takvo pucanje bilo mnogo više. Sebić je potpuno u pravu. Gađati vazdušnom puškom na 200-300 metara je nešto što čovek mora da proba i to ne jednom, nego više puta, u različitim uslovima, pa da onda stekne neko mišljenje. Dijabole su potpuno neupotrebljive, osim ako imamo zatvoren prostor ili možemo da gađamo napolju kada vetra uopšte nema, a to se vrlo retko dešava. Ako znamo da iskusni LR i ELR strelci kažu da je .22 LR na 300 jardi ekvivalent za .308 Win na 1.000 jardi, onda možemo da izvedemo zaključak da gađanje nekom PCP puškom prosečne snage sa slagom od 1,5-2 g na nekih 200-tinak metara odgovara gađanju iz .308 na 900-1.000 metara, a da napravi MOA grupu na toj daljini ne može ni svaki snajperista, a kamoli "običan" strelac. Što dalje idemo, to je više faktora koji nas ometaju i sve to jednostavno mora da se proba da bi se koliko-toliko "zagrebalo" u ovu oblast. Opet moram da kažem, meni je žao što osim nas 6-7 na ovom forumu nema bar još 20 kolega koje eksperimentišu na LR i ELR daljinama i dele iskustva sa svima koje ovo interesuje.