Fx Impact X .25 Hi-Power mod

Hvala Kume, nikad nisi bio stedljiv na lepim recima pa ni sada.

Mozda ljudi i neznaju jer sigurno ne zanima sve razvoj Impacta ... ima koga zanima razvoj neke druge puske pa ovo i ne prati a i na kraju nije ga ni briga za modifikacije i dostignuca ... pa ako neko uzme za shodno da i ovo procita evo malo informacija.
Mozda smo svi mi novi u svetu PCP-a ... ja sam bar 2 godine ziveo PCP zivot pogotovu zadnjih godinu dana, ustajao i legao sa pcp-om u glavi.

Sve u svemu dobro je, moja zamisao i razvoj komletnog Impact apgrejda ide svojim putem i mogu reci u okvirima ocekivanog. Da nisam ocekivao ne bih ni probao a da nisam probao crko bi od muke a i sve sto vise probam sve vise ideja, saznanja i napretka ima.

Verujem da je FX Impact najbolja PCP puska ikada napravljena i da trenutno nema puske koja joj moze parirati u smislu funkcionalnosti, raznolikosti mogucnosti i preciznosti. Sve u svemu svak cast FX Airguns.

Posto su moji kitovi stigli na sve kontinente i vecinu zemalja u njima ... prepun mi je inbox pohvala i preporuka.
Nisam nikada nista ovako spominjao jer bi ispao hvalospev sto nisam zeleo.
Jos sam sreciniji jer sad jedna svetska zajednica zna za kvalitetne proizvode koji dolaze iz SRBIJE made by Vlad i sa sigurnoscu mogu reci da su naj trazeniji na svetu.

Normalno je da sam sabotiran, sklanjan i izbacivan sa svetske scene pogotovo od Amera gde imate poznate klanove koje ne dozvoljavaju pomen nekog drugog a kamoli udeo u Americkom trzistu pogotovu tamo nekog Srbina.
Nudjene su saradnje i proizvodje delova za druga lica sto naravno nisam prihvatio ... ne trebaju mi sponzori niti bilo ko da me finansira .... sve ovo nije jeftin izlet ali sve sam placam i ne zalim.

i za kraj, daleko je sve ovo sto se vidi od kraja ... ideja na pretek i trenutno se radi na vise testiranja gde Impact ne prestaje da me iznenadjuje a ja uzivam na putavanju saznanja i igranja sa puskom sto je u stvari i naj vaznije.

Fritz je svakako u pravu ... sve ima svoje i tu nema rasprave dal je ko za ovo ili ono. Bitno je da se ide napred i uziva u svemu ovome a ja bas uzivam

uh kako si mi pametan kumara :D :D :D
da me nebi opet pogrešno shvatili ne potcenjujem ja ničiji kundak to su dotignuća za respekt u tom rangu,
ali kidati rezati bušiti brusiti seckati kratiti produžavati pušku od 2000 i kusur eura a i isto vrijeme naručivati čak i po nekoliko puta skupe djelove a samo da bi napravili nešto najbolje i testirati nešto čemu se ne vidi kraj je zadovoljstvo neviđeno.kad bih rekao da imam 3 ispravna regulatora koja mi niko nije poklonio a samo da imam perfektan dovoljno je da se teži savršenstvu koliko je to moguće...............

pucamo sa 111 bara zrno od 5.25 grama ili 81 grejn sa 880 fps i to nikome ovdje nije zanimljivo?? 190 džula snage sa samo 111 bara ??
pa to niko na svijetu još nije uspio sa impaktom osim panija i mene a da to mi znamo

Evo ja skidam kapu. Ali to je van dometa mojih interesovanja, pa ne znam šta da kažem. Samo me interesuje kakva je preciznost? Pretpostavljam iako je na samo 111bar da trza jako.
I znate vas dvojica kako se kaže:
-Kada si na vrhu onda si usamljen.

hvala goxy pošteno mišljenje, precizna i moja i panijeva u oko 3 cm na 100m a snaga užasna pri udaru, nezamislivo za vazdušno oružje.......... a trzaja ima , da ga nema ne bi imali taj osjećaj ogromne snage i iskreno da ti kažem a to i pani misli strah nas da promašimo kunem se............

ako se pitate zašta će nam tolika snaga, pa jednostavno je jako
slagovi izlaze u svim kalibrima pa i u 9 mm, e za to

i u 6.35 i u 7.62 slagovi su već isprobani i to je premašilo moja očekivanja
na red su slagovi u .35

zvezdan said:
hvala goxy pošteno mišljenje, precizna i moja i panijeva u oko 3 cm na 100m a snaga užasna pri udaru, nezamislivo za vazdušno oružje.......... a trzaja ima , da ga nema ne bi imali taj osjećaj ogromne snage i iskreno da ti kažem a to i pani misli strah nas da promašimo kunem se............

Taj trzaj koji spomiješ pretpostavljam da nije tako neprijatan kao kad se puca magnum springericom? Pitam zbog toga da li je opasan za optike...

taj trzaj se malo odražava na veličinu grupe , ali šta je 3-4 cm na 100 metara , pa to su tri spojene dijabole :D :D :D

zvezdan said:
pucamo sa 111 bara zrno od 5.25 grama ili 81 grejn sa 880 fps i to nikome ovdje nije zanimljivo?? 190 džula snage sa samo 111 bara ??
pa to niko na svijetu još nije uspio sa impaktom osim panija i mene a da to mi znamo

Svakako da je dobar rezultat, ali imate vi obojica i plenuma mašala i prošireno je đe šta moglo...
Ja sam sa samo originalnim Power Plenumom izvlačio na 125 bari onih standardnih 180J koliko oni tobož preporučuju, ali sam odustao od tog kalibra, previše mi je bučno za moj ukus (istančan sluh :lol: ). Nabavio sam i moderator i utiša stvarno veoma pušku ali kad zvekne u metu ili npr betonski stub, plješti, baš je glasan udar, a kako i ne bi sa tom snagom.

Trzaj postoji, ipak je to 5.25 grama olova, i rekao bih da je jači nego standardni 22lr...

Paniju neka je sa srećom novi kit i da se sit nauživa... ;)

bučno-da
trzaj-da i da veći je od 22lr
preopasno pri promašaju-da
skupa municija-da
skupa cijev i sve što ide uz to-da
ALI KAD ZVEKNE TAMO ĐE TREBA DA ZVEKNE- E TO PONIŠTAVA SVE OSTALO NAVEDENO GORE......

zvezdan said:

i te kako nas ima kojima je zanimljivo, svaka čast na radovim :shock:

Ja nisam ljubitelj tako velikih kalibara, ali zanima i mene. Iskreno, ja bih najviše voleo da gledam snimak nekog LR pucanja u gong. Ono, bar 100 ili 150 metara. Uzgred, ne kapiram uopšte sve one jutjubere koji forsiraju samo lov, lov, lov... Kako im nije jasno da ima i ljudi koji vole da pucaju u mete. Meni je recimo najveće zadovoljstvo kad opalim, pa slag posle nekog vremena opiči u gong i ja istog trena vidim crnu tačku na farbi, a tek posle čujem "ding".

Inače, standardna .22 LR municija koliko se sećam ima u proseku oko 130 J, tako da je ovo oho-ho potentnije i ako gledamo samo kinetičku energiju kao cifru, a kamoli "snagu" tako teškog projektila.

Delim mišljenje sa Ledenim.
Meni je iz tog razloga interesantno i bilo bi lepo da se vidi neki LR snimak na 300 ili više metara kada zvekne 80grejna u čelik.
Pani parlita engleski, meni nije jača strana, ali uvek odgledam svaki klip koji ima veze sa pcp svetom, domaći ili strani.

Standardni .22 LR ima oko 180-190J, tako da su po snazi izjednačeni, jedina prednost a koja je na strani pcp zduhovke je ta što se ne mora posle gađanja čistiti.

Jesi li siguran* Ja odavno nisam u tim vodama i vrlo je moguće da grešim, ali mogao bih se zakleti da toliko imaju one napucane HV i UHV laboracije, a da standardni sa brzinom 320-330 m/s i zrnom od 2,55 g nema više od 140 J.

Users who are viewing this thread

Back