FX Streamline 6,35 - Prinova

Vidim da ni tebi Kircane nje smetao vetar. Doduše da je bilo sunca rezultati bi bili sigurno drugačiji :lol:

Hvala drugovi na lepim rečima ali ipak je ovo na 13m. To je jedina daljina na kojoj mogu da gađam u sigurnim uslovima kod kuće. Da mogu bar 20 da izvučem bilo bi bolje ali šta je tu je. Sledeći plan za mikijevu radionicu su spineri i zakucavanje eksera.

Drugovi , kolege, sportski pregaoci -Sportski pozdrav - zdra'o

Danas sam otisao na pucanje sa mojim omiljenim veslom (fx streamline 6.35) ne očekujući puno.
Puška je nedavno bila u zvaničnom FX servisu gde su joj, pošto je u garanciji, izmenjeni neki delovi (kako se zovu, šta rade i zašto ne bih pominja). Na slici koju prilažem su ti delovi obeleženi od 11-15, bar mislim

U servisu joj je na moj zahtev dignuta brzina i to značajno. Tako da sada, kada je veslo okupano suncem na livadi ispaljuje JSB exact king brže od 290m/s što mu dođe oko 950fps za one koje veruju u imperijalne mere.

A JSB exact king heavy mk2 od 2.2g ili 33.95gr od 252 do 258 zavisno od spoljne temperature.
Jutros je bilo hladno, pa su početne brzine bile oko 251-252 a svi muškarci znaju da se na hladnoći sve skuplja pa i brzine dijabola. Posle, na suncu su brzine išle do 258 dok sam pratio chrony.
Za ove brzine ne mogu da garantujem pošto je mereno onim malim kineskim, koji je do sada radio ok.

Kada je puška stigla sa servisa, primetio sam da nije više tako precizna na najslabijem podešavanju, šetalo je gore dole i po nekoliko cm.
Prošli vikend sam je probao i grupe su isto bile loše, uzrok za to sam mislio da je brzina dijabola.
Nedelju dana sam bio u kliničkoj depresiji, hranu i pivo nisam odbijao, ali se nisam osećao dobro. Hrana nije imala ukus, super modelke iz Brazila mi više nisu bile privlačne, nekako njanjav sam bio.
A onda na nagovor par kolega sam očistio cev i dotegao shroud koji se olabavio prilikom skidanja moderatora.

Nešto mi je jutros govorilo da ustanem iz toplog kreveta i uputim se u bespuća mužljanskog rita. Poneo sam i onaj kineski držač telefona da bi pokazao svima da nije do mene nego su grupe loše zbog loše sreće, velike brzine i neuzvraćene ljubavi mog vesla.

Kada sam krenuo sa gađanjem, osmeh mi se vratio na lice, vazduh je postao mirisan, muve govnare su postale bubamare a veslo je lepo grupisalo.
Sve u svemu, da ne davim više.
Statistika
vetar od 15 do 30 kmh po prognozi sa telefona, (na snimcima se čuje kako fijuče)
dijabole JSB exact king i JSB exact king heavy, i čak i jedna grupa sa H&N baracuda

Grupa sa H&N baracuda na 70m oko 15 komada. Gornje dve rupe nisu deo grupe, nego je to nešto od ranije. Ova niža je služila kao nišanska tačka.

Ovo dalje su slike grupa na 70m sa JSB , kao i snimci

A evo i snimaka, mislim da sam stavio sve snimke, možda mi je nešto i promaklo...
https://www.youtube.com/watch?v=fnUSked0sYE
https://www.youtube.com/watch?v=gZVdVD7ou8g
https://www.youtube.com/watch?v=SG8rcFSjfoc&
https://youtu.be/sljaSuPamsA
https://youtu.be/KSk-k_zWIX0

Izvinjavam se na dugačkom postu, ali sam želeo da dočaram muke kroz koje sam prolazio.
Još bi hteo da se zahvalim svim prijateljima koji me podržavaju (na kao moja žena što mi stalno zvoca) Voji koji je sve odradio zvanično i vrhunski i ima živaca za idiote, celoj AGS zajednici jer da vi ovo ne čitate ja ne bih ni pisao (brinete me) zatim mesnoj industriji kao i mnogobrojnim pivarama...

Mislim da je ovo rekord u dužini posta

Majko mila, kol'ki post. Počeo točak na mišu za skrolovanje da se oseća kao kad zamiriše lamela!

Da, kolega Kircan je najblaže rečeno bio neveseo ovih dana, a kada nam je jutroske rekao da ide da puca po ovoj vetruštini, pomislili smo da sve to neće na dobro izaći. Međutim, već posle prvog javljanja uživo sa terena oraspoložio se i takav ostao do kraja. Sad bez zezanja, danas sam po ko zna koji put u praksi video koliko je 6,35 mm bolji kalibar od 5,5 mm, bar kada se koriste (samo) dijabole. Em skoro duplo teži projektil od Hevija u .22 cal, em mnogo bolji BC. Svaka čast za grupe, impresivne su zaista.

iskreno rečeno meni je ovo jedan od najjačih i najzanimljivijih postova na ovom forumu do sad
konkretan i jasan, potkovan pravim videom, dobrim pucanjem i pristojno šaljiv kakvi bi i trebali da budu
od mene pohvale iako se ne slažemo u 101 prilici ali ovako bi trebalo da izgleda video---meta pucanje i obješnjenje tekstom

Svaka čast kolega, baš ste upali u pesnički trans. Grupe odlične, slike, snimci, tekst.
Napredak očigledan, bravo!
Plati Buci jedno pivo od Sasha👍

Ogledao sve detaljno, pročitao i ... uživao! Prava pucačka pesma u prozi. Istinsko osveženje.

Ufff! Puca to veslo bolje nego kada sam ga ja probao.
Bravo za sekretara.Njegov post je domaći zadatak za sve nas.

Pa sta reci osim svaka cast , extra post , odlicne grupe ,uradjeno profesionalno saljivo sa stilom i bez podcenjivanja , bravo , bravo i nista osim bravo ;) ;) :D

Hvala drugovi, gospodo i kolege. Probacu na 100m ali mislim da sa ovim vetrom ne moze da bude bas nesto dobro. Tu vec uticaj bude prevelik. Sacekacu da se malo smiri vreme

:D Nece to biti losije od 70 M , dobra puska , dobar strelac , bez vetra siguran sam da ces na 100 biti priblizno 70 M grupama

Pretera ga skorpio. Zmurim naa jedno oko samo kad mi dim od cigarete ide u njega. Da nema vetra bilo bi priblizno. Ovde tako duva da mi oborio onu kantu za djubre od 120L

Male sitnice neki put puno kvare. Cini mi se da je i kod Nemanje na WC bila glupost oko shrouda.Super tuce to tvoje "veslo"... Jos kada ga podmastis sa kojim cvarkom i pivom ni vetar ti nece moci nista.
Bravo za grupe ;)

Otplakao sam čitajući izveštaj sa gađanja :)
Jel se zna razlog zamene kompletnog sklopa čekić-opruga-vođica-vijak za napinjanje?

Secas se kad je krenuo da zaglavljuje onda u secnju. Od tada se to ponavljalo neredovno pa je voja resio da treba da se menja.

Users who are viewing this thread

Back