FX Streamline

Znaci najvece uvecanje i ozezi po muvi.😃 prvom prilikom kacim slike da vidimo sta moze......
Mozda i go pro aktiviram da uzitak bude veci

Prva velika mana kod FX Streamline u cal .25 jeste da nema Hammer Spring Adjuster.
Neznam kako je kod ostalih kalibara?

Drugo, obratite pažnju svi koji imate ovu pušku jer je bezbednost na prvom mestu, puška se može zakočiti samo kad se repetira u suprotnom ne može se zakočiti. Glupo napravljeno ali je tako.

Za kočnicu ne znam i moj moto je da je sigurna puška samo kada nije zapeta a što se tiče podešavanja čekića, nigde se ne spominje da ga ima dostupnog korisniku.
Opcija za štelovanje postoji ali mora se otpustiti pljosnati vijak sa imbusom br. 5 koji je osiguran lepkom za šrafove (mora se grejati) i ujedno služi kao upor upruge. Engleska varijanta ima "anti tamper" preko svega pa se to prvo mora isčupati. Ima sve ma youtube-u mada mislim da čačkanjem čekića u slučaju Streamline-a gubiš garanciju. Ako u max poziciji sa JSB 25.4 grejna imaš 880-900 fps to je taman po specifikaciji. Napisao si da imaš hronometar, da li si merio brzinu?

Jesam, napisao sam da imam hronometar ali pokvaren je. Treba da mi stigne uskoro novi profesionalni hronometar marke chrony f1.

Ne postoji puška koja nema Hammer spring adjuster... Streamline ga ima, samo nije eksterni. Objasnio je Sandro pa da se ne ponavljamo.

zborce said:
Drugo, obratite pažnju svi koji imate ovu pušku jer je bezbednost na prvom mestu, puška se može zakočiti samo kad se repetira u suprotnom ne može se zakočiti. Glupo napravljeno ali je tako.

Nebezbedno zato što ne može da se prazna (nezapeta) zakoči? Glupo napravljeno? Verovao ili ne, tako to treba da radi (tako je na svakoj FX pušci). Puška se može namestiti da koči uvek ako ti misliš da je tako pametnije. Namešteno je tako da bi ti, ja ili neko drugi (pogotovo stariji zaboravni) imao indikaciju da li je puška zapeta ili nije.

Ja tu kocnicu (safe mode ) ne koristim jer je predhodna Cz puska nije ni posedovala pa nemam naviku za tim.....

Sandro je objasnio kako skinuti (opustiti) pljosnati vijak koji je zaštićen lepkom za šrafove. Ako je to eksterni Hammer spring adjuster onda se slažem, ako nije onda bi red bio da se to lepo objasni.
Što se tiče kočnice i dalje tvrdim, da se onim malim šrafićem ne može puška zakočiti ako "Švedjanku" ne nategnemo. U mom prilogu ide i ovaj klip sa youtub-ea... https://www.youtube.com/watch?v=8uLjPPnfwao

zborce said:
Sandro je objasnio kako skinuti (opustiti) pljosnati vijak koji je zaštićen lepkom za šrafove. Ako je to eksterni Hammer spring adjuster onda se slažem, ako nije onda bi red bio da se to lepo objasni.

Jel treba da se objasni preko Youtube ili preko nekih specijalnih aplikacija... nigde ne piše da ima eksterni adjuster a i Sandro i ja smo ti napisali da ima adjuster ali da nema eksterni... Jedini savet koji mogu da ti dam je da ponovo i pažljivije pročitaš moj i Sandrov post.

zborce said:
Što se tiče kočnice i dalje tvrdim, da se onim malim šrafićem ne može puška zakočiti ako "Švedjanku" ne nategnemo. U mom prilogu ide i ovaj klip sa youtubeta...

Meni ništa nije jasno. Napišeš da je glupo što ne može da se zakoči nezapeta. Ja napišem da nije glupo nego da tako treba ali da može i drugačije da se podesi... a ti posle svega "i dalje tvrdiš da se sa onim malim šrafićem puška ne može zakočiti"... i daješ prilog sa YT...

Ja nemam šta drugo nego da ti poručim da ponovo pročitaš moj i sandrov post.

wooyadeen said:
... nigde ne piše da ima eksterni adjuster a i Sandro i ja smo ti napisali da ima adjuster ali da nema eksterni...

Opet samo prazne reči...

wooyadeen said:
Meni ništa nije jasno. Napišeš da je glupo što ne može da se zakoči nezapeta. Ja napišem da nije glupo nego da tako treba ali da može i drugačije da se podesi... a ti posle svega "i dalje tvrdiš da se sa onim malim šrafićem puška ne može zakočiti"... i daješ prilog sa YT...

Tvrdim ono što sam tvrdio i početnim postom u vezi kočenja. To da li je glupo ili nije, da li treba tako ili ovako, prepustićemo vlasnicima puški.

Hajde da probamo još jednom:
[media]https://www.youtube.com/watch?v=MhRSQC2vS40[/media]
Šta nije jasno na ovom videu koji si verovatno gledao?
Vezano za okidač ne mogu pomoći.

na royalu kocnica postoji i mogu reci da je idealno rješenje da ako hoces onda i mozes zakočiti, lično meni bi glupo bilo da sa svakim repetiranjem moram i kočnicu otpuštati, ovako kad hoćeš da zakočiš to i uradiš...........izvinjavam se što upadam u tudji post i za drugu pušku
takodje i hammerli koja se smatra takmičarskom puškom nema kočnicu i takodje smatram da nije potrebna makar je ja nisam nigdje vidio..........

zborce said:
Prva velika mana kod FX Streamline u cal .25 jeste da nema Hammer Spring Adjuster.

SandroNS said:
Opcija za štelovanje postoji ali mora se otpustiti pljosnati vijak sa imbusom br. 5 koji je osiguran lepkom za šrafove (mora se grejati) i ujedno služi kao upor upruge.

wooyadeen said:
Ne postoji puška koja nema Hammer spring adjuster... Streamline ga ima, samo nije eksterni. Objasnio je Sandro pa da se ne ponavljamo.

zborce said:

wooyadeen said:
Jel treba da se objasni preko Youtube ili preko nekih specijalnih aplikacija... nigde ne piše da ima eksterni adjuster a i Sandro i ja smo ti napisali da ima adjuster ali da nema eksterni... Jedini savet koji mogu da ti dam je da ponovo i pažljivije pročitaš moj i Sandrov post.

zborce said:
Opet samo prazne reči...

Ispada da jesu prazne. Ja sam (a i Sandro je) pokušavao da objasnim ali izgleda da nisam uspeo. Moja greška. Neće se više ponoviti.

Ovo sa kočnicom je još nebuloznije.

zborce said:
puška se može zakočiti samo kad se repetira u suprotnom ne može se zakočiti. Glupo napravljeno ali je tako.

wooyadeen said:
Verovao ili ne, tako to treba da radi (tako je na svakoj FX pušci). Puška se može namestiti da koči uvek ako ti misliš da je tako pametnije.

zborce said:
Što se tiče kočnice i dalje tvrdim, da se onim malim šrafićem ne može puška zakočiti ako "Švedjanku" ne nategnemo.

wooyadeen said:

Ja nemam šta drugo nego da ti poručim da ponovo pročitaš moj i sandrov post.

Wooyadeen je apsolutno u pravu, sa spojenim komentarima kao gore prikazanim , mozes i sam.zakljuciti da si pogresio, sto je ljudski, , a isto tako i da covek prizna gresku i ako oseca potrebu , da se izvini. Ovde smo da jedni drugima pomazemo, zar ne ?
Licno VOLIM kada puska ima kocnicu , automatsku i manuelnu, ako mi kojim slucajem ostane dijabola u cevi , a resio sam da dikokujem pusku iz bilo kog razloga, kasnije me podseti da cev nije prazna i ne uradim dablload.

na ovom forumu mi strasno smeta što nema onaj dio kao na fejsu recimo like or dislike post........................baš bih volio to da ima

Ne osećam potrebu da se nikome izvinjavam, forumaši su tu pa neka oni procene.
Što se nebuloze tiče, evo komentara forumaša:

SandroNS said:
Za kočnicu ne znam i moj moto je da je sigurna puška samo kada nije zapeta...

zvezdan said:
... lično meni bi glupo bilo da sa svakim repetiranjem moram i kočnicu otpuštati, ovako kad hoćeš da zakočiš to i uradiš.....

sash said:
Licno VOLIM kada puska ima kocnicu , automatsku i manuelnu, ako mi kojim slucajem ostane dijabola u cevi , a resio sam da dikokujem pusku iz bilo kog razloga, kasnije me podseti da cev nije prazna i ne uradim dablload.

Kad sam započeo temu kočnice, ideja vodilja mi je bila pre svega bezbednost. Šta se dešava, ručica za kočenje, kad je puška opuštena, i pokušaš kočenje, ručica ostaje u nekom neodredjenom položaju, tako da to dodatno vrši zabunu i čovek može veoma lako da pogreši.

Izvini, ... zasto je ,moje misljenje "nebuloza"??

Sto se tice izvinjenja, lepo sam napisao. da je ljudski gresiti , kao i da je.ljudski priznati kada nisi u pravu i " ....ako oseca potrebu , da se izvini.... " Nikome je nista ne.sugerisem, sta treba.da.radi, , mada mi nije ni jasno koji sam .urac i komentarisao..
Ja se iskljucujem iz dalje rasprave.
Dobar pogled.

A sto se tice same kocnice na FXu, to je defalj koji mi se.najmanje svidja kako je resen. Moje misljenje. I to je tako od kako sam prvi put imao.dodir sa pomenutom markom, da li je to na novijim puskama malo bolje ili ne , ne znam, ali bez obzira imam u planu , u nekoj buducnosti , da posedujem jednu. Barem jednu.

Mislim da je najbolje resenje da kolega Zborce slika taj deo gde treba da stoji hummer spring adjuster i resi nas dileme da li ga ima ili nema. Sto se kocnice tice svako ima svoje misljenje. Ja glasam za safety first.Ako preferiras da ti puska bude zakocena i kad je prazna to mozes kao sto neko vec rece i podesiti. I jos jedna stvar, primetio sam da dosta forumasa cim kupi svoju prvu pcp pusku oni je rastave u delove i pokusavaju da je kao nesto poboljsaju (kao da su ovi sto su je napravili budale pa je nisu stavili na neka optimalna podesavanja), a u stvari samo useru motku i izgube garanciju. Poenta price: nista ne otvarati dok ne istekne garancija,i dok se ne upoznas sa mogucnostima puske,ako nesto nije u redu nosi je u servis.A kad istekne garancija radi sta hoces i ako si siguran u to sta radis.

Staklo debljine 26mm okvirno 30 metara

Attachments

• IMAG2305_1.jpg
    IMAG2305_1.jpg
    1.4 MB · Views: 2,661
  • IMAG2304_1.jpg
    IMAG2304_1.jpg
    1 MB · Views: 2,661

Users who are viewing this thread

Back