GSG WF600 4.5mm

Nesto ti u toj tabeli nije na svom mestu: nece biti da dijabola teska 0.5 g (Hunt) leti za 15 m/s brze od one teske 0.45. Jesi li ti MERIO njihove tezine ili se oslanjas na "deklaraciju"?
Imam dve takve puske (drveni i plasticni kundak). Ova sa drvenim je kupljena pre 3-4 godine, srafovi su joj se odvijali posle 30-tak natezanja/ispaljivanja (sredjeno, sada radi ki da je od plastiku), a druga je sa plasticnim kundakom, kupljena krajem prosle godine (nakon 500-tinak opaljenja, srafovi ne mrdaju s mesta). Ova "plastikara" je za oko 2 Dzula slabija od "brvnare" (6 J vs 8 J). Okidac je isti - tvrd kao brave na Zastavinim autima (i to sam sredio smirglom i turpijom).

To su podaci proizvođača.
Sad si me stvarno zainteresovao, moraću da nađem preciznu vagu i da izmerim dijabole.

Inače, moja puška je sa plastičnim kundakom i kupljena je pre dva meseca. Okidač sam polirao i sad je upotrebljiv.

Pa da, kad se ispoliraju ona dva celicna "kljuna" (sears), frikcija se smanji, to jest okidanje postane "mekse".
Obavezno nabavi digitalnu vagu (0 do 200 g) - u kineskim prodavnicama ih ima za <1000 din. Tezina deklarisana na kutiji, cesto varira od jedne do druge dijabole, pa tako, na primer, u kutiji na kojoj pise "053 g" nalazimo i one od 0.52, 0.54 i 0.55...

I kod mene teže dijabole imaju veću brzinu na Anschutz 335. JSB Exact od 0.547 g imaju prosečnu brzinu merenu na 5 dijabola 178 m/s, a JSB Exact Heavy pd 0,670 g 188 m/s.

Last edited:
I kod mene teže dijabole imaju veću brzinu na Anschutz 335. JSB Exact od 0.547 g imaju prosečnu brzinu merenu na 5 dijabola 178 m/s, a JSB Exact Heavy pd 0,670 g 188 m/s.
Verujem, iako se nisam suretao sa takvim slucajevima, a do sada sam ispitivao "energetiku" mnogih springerica i nekolicine PCP puca, u kombinacijama sa (barem) desetak "krstenih" modela dijabola/slagova... Sve ovo u kalibrima 4.5, 5.5 i 6.35 mm.
Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je razlika u "dihtovanju" - moze biti da poneki model onih tezih ima siru suknjicu pa dobro dihtuje, a neki od onih laksih ne zaptiva cev po precniku, deo vazduha procuri sa strane, sto rezultuje manjim iskoriscenjem pogona.

Pre neki dan sam pazario ovu pušku GSG W600P
(polimerni kundak).
To je ustvari B3 kineska puška.
Kupio sam je najviše da vidim kakav je u stvari underleaver sistem.
Za 100 eura + namenski urađena čelična vođica opruge i top-heat(oko 1000 din) + jača opruga 1000din. vredi svaku paru.
U njoj je bila opruga ID12mm ,OD18mm sa 28 namotaja ali je preslaba pa sam ubacio ojačanu oprugu sa 36 namotaja(metalna vođica je 110mm dugačka)
Sa Sport S hunting 4,5 mm ima negde oko 180 m/s
Danas sam je razradio ,podmazao i montirao optiku 3-9*40 sa Aliexpresa.
Probao sam je danas na 10 metara sa prednjim naslonom na stolici sa peškirom iz klečećeg stava(grupa 12mm)
Pa ja sam sa prelamačama iste kategorije i cene imao grupe i po 25-30 mm sa iste daljine...
100 eura vredi sigurno!
Ipak je to kinezčina 😁 ali mogu vam reči da ovako dorađena ne zveči puno i ne zvecka ništa...
Obarač nije nešto ali može da prođe.
Rendgen folija ne može da se ubaci zbog oblika kućišta opruge ali ima prostora za oprugu i sa 40 namotaja 3mm debljine žice...
Može tu još da padne poliranje delova i još svašta nešto ali dobra je i ovako.
Definitivno skupljam pare za Weihrauch HW 97 jer me je ovaj underleaver sistem oduševio!

A što se prelamača tiče tu mi je moj Weihrauch HW 35 i mama i tata 😁

Jedan dan ću da uradim uporedni test ove puške od 7,5 džula i HW 35 od 16 džula na 35 metra(toliko mi dozvoljavaju uslovi) pa ću da postavim fotke meta...
Čisto da se vidi šta je Weihrauch 😁

Eto ako neko razmišlja da za početak kupi nešto ovako eto mog malog doprinosa...

Нек је са срећом куповина и употреба!

Од искуснијих људи сам чуо да ГСГ 600 'оће да уједе и то опасно а нема неку заштиту. Тако да - ни случајно не треба пуштати полугу док је прст с дијаболом у рупи.

Едит: на првој страни кажу да као има неку заштиту мада, не треба веровати ни швабици а камоли кинескињи. 😃

Last edited:
To mi je navika da i prelamaču držim za cev dok stavljam dijabolu.Gledam na you tube kako se neki igraju pa me nekad jeza prođe 😁
Dve najčešće greške,nedržanje cevi i nabijanje dijabole noktom 😁

Last edited:
I još nešto da napomenem.Dizeling se pojavio zbog podmazivanja i ovakvu grupu sam napravio jer sam posle svakog od 5 hitaca izduvao cev da izađe dimčina.
Inače čim se ne izduva cev puška rasejava(to sam primetio i na Weihrauch u)
Danas izmerena brzina Jsb Monster 150m/s
Sport S hunting 190m/s.
Znači bez odzira na fabričku deklaraciju može ae dobiti između 9 i 10J

Pre neki dan sam pazario ovu pušku GSG W600P
(polimerni kundak).
To je ustvari B3 kineska puška.
Kupio sam je najviše da vidim kakav je u stvari underleaver sistem.
Za 100 eura + namenski urađena čelična vođica opruge i top-heat(oko 1000 din) + jača opruga 1000din. vredi svaku paru.
U njoj je bila opruga ID12mm ,OD18mm sa 28 namotaja ali je preslaba pa sam ubacio ojačanu oprugu sa 36 namotaja(metalna vođica je 110mm dugačka)
Sa Sport S hunting 4,5 mm ima negde oko 180 m/s
Danas sam je razradio ,podmazao i montirao optiku 3-9*40 sa Aliexpresa.
Probao sam je danas na 10 metara sa prednjim naslonom na stolici sa peškirom iz klečećeg stava(grupa 12mm)
Pa ja sam sa prelamačama iste kategorije i cene imao grupe i po 25-30 mm sa iste daljine...
100 eura vredi sigurno!
Ipak je to kinezčina 😁 ali mogu vam reči da ovako dorađena ne zveči puno i ne zvecka ništa...
Obarač nije nešto ali može da prođe.
Rendgen folija ne može da se ubaci zbog oblika kućišta opruge ali ima prostora za oprugu i sa 40 namotaja 3mm debljine žice...
Može tu još da padne poliranje delova i još svašta nešto ali dobra je i ovako.
Definitivno skupljam pare za Weihrauch HW 97 jer me je ovaj underleaver sistem oduševio!

A što se prelamača tiče tu mi je moj Weihrauch HW 35 i mama i tata 😁

Jedan dan ću da uradim uporedni test ove puške od 7,5 džula i HW 35 od 16 džula na 35 metra(toliko mi dozvoljavaju uslovi) pa ću da postavim fotke meta...
Čisto da se vidi šta je Weihrauch 😁

Eto ako neko razmišlja da za početak kupi nešto ovako eto mog malog doprinosa...

Attachments

• IMG_20250118_145157_211_LL~4.jpg
    IMG_20250118_145157_211_LL~4.jpg
    437.5 KB · Views: 25
Нема ту шта да закаже! То је толико једноставан механизам да ту буквално нема шта да се поквари или поремети. Полуга за натезање прко једног колена изгура слот, који је из једног комада, и то је то!

Нема ту шта да закаже! То је толико једноставан механизам да ту буквално нема шта да се поквари или поремети. Полуга за натезање прко једног колена изгура слот, који је из једног комада, и то је то!
Znači da ona ima 2 O riga ?Jedan na cevi ,jedan na kućištu cilindra oko slota ili ja grešim?

Вероватно да има неке дихтунге, али до тога још нисам дошао. Немам баш намеру да скидам цев без преке потребе! :)

Вероватно да има неке дихтунге, али до тога још нисам дошао. Немам баш намеру да скидам цев без преке потребе! :)
Ako ima oba ne bi bilo loše da ostaviš nateznu polugu dole kad vraćaš slot.Ako dijabolja viri i najmanje može da pocepa O ring na cilindru kada ga vraćaš dole...
Verujem da sa tom puškom i nećeš imati nikakvih problema(kvalitet je to)

To sam i ja primetio.
Ali to izgleda ima veze samo sa dihtovanjem dijabole neka je 4,5 a neka 4,51mm
Meni je brzina sa sport S Hunting 0,5 grama 180m/s a sa JSB Straton 0,535 grama 192m/s.

Users who are viewing this thread

Back