Aleksandar Dević
Well-known member
E=1/2 mv2
Druže, posle koliko vremena od poručivanja sa Alija ti je stigao hronometar?Prošle nedelje mi je stigao hronometar sa AliExpressa:
View attachment 17739
Slede rezultati sa dijabolama koje sam imao:
View attachment 17740
Inače GECO Match 0,45g dijabole su mi se pokazale najbolje i njih isključivo koristim. Trenutno se mogu naći na akciji jeftinije od Sport S dijabola.
Hronometar sam poručio 8. marta, a stigao je već 4. aprila. Znači za manje od mesec dana.Druže, posle koliko vremena od poručivanja sa Alija ti je stigao hronometar?
Verujem, iako se nisam suretao sa takvim slucajevima, a do sada sam ispitivao "energetiku" mnogih springerica i nekolicine PCP puca, u kombinacijama sa (barem) desetak "krstenih" modela dijabola/slagova... Sve ovo u kalibrima 4.5, 5.5 i 6.35 mm.I kod mene teže dijabole imaju veću brzinu na Anschutz 335. JSB Exact od 0.547 g imaju prosečnu brzinu merenu na 5 dijabola 178 m/s, a JSB Exact Heavy pd 0,670 g 188 m/s.
Pre neki dan sam pazario ovu pušku GSG W600P
(polimerni kundak).
To je ustvari B3 kineska puška.
Kupio sam je najviše da vidim kakav je u stvari underleaver sistem.
Za 100 eura + namenski urađena čelična vođica opruge i top-heat(oko 1000 din) + jača opruga 1000din. vredi svaku paru.
U njoj je bila opruga ID12mm ,OD18mm sa 28 namotaja ali je preslaba pa sam ubacio ojačanu oprugu sa 36 namotaja(metalna vođica je 110mm dugačka)
Sa Sport S hunting 4,5 mm ima negde oko 180 m/s
Danas sam je razradio ,podmazao i montirao optiku 3-9*40 sa Aliexpresa.
Probao sam je danas na 10 metara sa prednjim naslonom na stolici sa peškirom iz klečećeg stava(grupa 12mm)
Pa ja sam sa prelamačama iste kategorije i cene imao grupe i po 25-30 mm sa iste daljine...
100 eura vredi sigurno!
Ipak je to kinezčinaali mogu vam reči da ovako dorađena ne zveči puno i ne zvecka ništa...
Obarač nije nešto ali može da prođe.
Rendgen folija ne može da se ubaci zbog oblika kućišta opruge ali ima prostora za oprugu i sa 40 namotaja 3mm debljine žice...
Može tu još da padne poliranje delova i još svašta nešto ali dobra je i ovako.
Definitivno skupljam pare za Weihrauch HW 97 jer me je ovaj underleaver sistem oduševio!
A što se prelamača tiče tu mi je moj Weihrauch HW 35 i mama i tata
Jedan dan ću da uradim uporedni test ove puške od 7,5 džula i HW 35 od 16 džula na 35 metra(toliko mi dozvoljavaju uslovi) pa ću da postavim fotke meta...
Čisto da se vidi šta je Weihrauch
Eto ako neko razmišlja da za početak kupi nešto ovako eto mog malog doprinosa...
Svi se nešto žale da hoće da zakaže taj slot za ubacivanje dijabole?Kakva su tvoja iskustva?Што се тога тиче HW57 је убедљиво најбезбеднија!![]()
Znači da ona ima 2 O riga ?Jedan na cevi ,jedan na kućištu cilindra oko slota ili ja grešim?Нема ту шта да закаже! То је толико једноставан механизам да ту буквално нема шта да се поквари или поремети. Полуга за натезање прко једног колена изгура слот, који је из једног комада, и то је то!
Ako ima oba ne bi bilo loše da ostaviš nateznu polugu dole kad vraćaš slot.Ako dijabolja viri i najmanje može da pocepa O ring na cilindru kada ga vraćaš dole...Вероватно да има неке дихтунге, али до тога још нисам дошао. Немам баш намеру да скидам цев без преке потребе!![]()
To sam i ja primetio.I kod mene teže dijabole imaju veću brzinu na Anschutz 335. JSB Exact od 0.547 g imaju prosečnu brzinu merenu na 5 dijabola 178 m/s, a JSB Exact Heavy pd 0,670 g 188 m/s.