Hatsan AirMax 6,35mm

znaci isao sam naopako , ali nema veze - najsladje za kraj ;)
ovde je vetar imao tek zalet pa sam mogao da "hvatam" njegove pauze i dobijem nesto bolje grupe
bilo je slika sa 120, , 130 i 150 m
AIRMAX ma 100 metara.
20170710_194816.jpg
20170710_221352-1.jpg
20170710_180803.jpg

bez obzira na bocni ( s leve strane ) vetar , ovde imam grupe levo i desno od centra mete.
to je zato sto sam prvo nisanio na jedan dot desno i time dobio grupu sa leve strane , a zatim u sam krstic , jer nemam half dot , i dobio grupu sa desne strane
uhh , stvarno cu morati u nekom buducem vremenu da dodjem u posed jednog kulturnog optisana....

ostalo bilo oko pola kutijice dijabola , pa reko da se ne pokvare kojim slucajem.........
i bio da probam na nesto vecu daljinu- 180 metara :mrgreen:
vetar je duvao meni u lice , povetarac letnji , ali je svo vreme sevrdao levo-desno
optika je klikovima dola do maximuma kada je upucana na 100 metara , tako da je ostalo staro , dobro izmisljanje tople vodee......
da je koncanica full mil dot , ne bi bilo muke , gadjao bih na 10 dot i peva kuca , djuskaju tanjiri :D
ali nema , ima samo 5 dotova i onda puna linija- pa sam gadjao granu nekog drveta u daljini da bih pogadjao moju metu....
pretpostavljate da od tog posla nema puno hleba.....tako je i bilo , ...
najbolja grupa od 5 komada bi bila veca od A4 formata, koliko veca ne znam , mozda oko 40-50 cm , nisam merio , metar ostao kod kuce a "metu" nisam doneo jer sam se kandar malko razzocarao , ocekivao sam vise.......
telefon ? izdala me baterija , pa nema slika :(
zadnjih 20ak dijabola sam ispalio na 80 metara i bile su grupe losije nego prethodnih puta , i bile su oko 5 do 8cm
mega okiten f 110mmm i preseka oko 8mm uspeva da probije i na 60 , 70 , 80 metara , a na 90 ostaje zaglavljen u zidu
municije vise nema , sada cu se baviti ciscenjem puske , da osmislim bolje mete , i lakse za transport,

skorpio said:
extra grupe ,bas si se sprijateljio sa hasom

hvala , mozda je to bila vise sreca , videcu u nekim narednim izletima , bitno da se uziva :cool:
iz prijateljstva , najlepse se ljubavi radjaju :D

na kaju krajeva , ovo je turcin , out of box , mislim da je sve ovo sasvim solidno , obzirom i na moje "iskustvo" , nema regulator nisu idealni uslovi ,i sta sve jos.....
ja sam zadovoljan !
DA :D
osim sto mi je upravo stigla cestitka da sam vozio zutom trakom kod sajma , pa cu morati nekoliko kutijica dijabola NJIMA da plattim :twisted:
Ma nek ide zivot :lol:

kopkalo me nocas , ...koliko je bila ona nazovi grupa , na 180m ....nspisao sam oko 40-50cm , ali sam bio ubedjen da je mnogo vise.....pa sam jutros otisao na mesto zlocina :mrgreen: i nasao metu .....
evo je , ...
20170712_120816.jpg

deco , da li volite tortu ?
evo ja sam bio malo domisljat pa testirao jednu = beton boja , koja stoji oko 2 godine pa se malo zgusnula......... :mrgreen:
Idealna za testiranje penetracije, posto nije suva , a cvrsta je ,
precnika je 90mm
izvolite , posluzite se :D
20000101_033227.jpg
20000101_032516.jpg
20000101_032438.jpg
20000101_032454.jpg

donja putanja JSB 1,645g
gornja putanja JSB 2,2g
heavy ima za oko 9mm dublju penetraciju
pucano sa malim pritiskom u cilindru
20000101_032632.jpg

secate se ovog testiranja sa JSB2,2g ?
penetracija je bila 30mm
20170706_232135.jpg

evo JSB 1,645g kako to radi :cool:
isti komad drveta
udaljenost ista, oko 10 metara

20000101_010228.jpg
20000101_010313.jpg

Sash, entuzijazam ti je na nivou.. ;)
Ja nesto nisam imao vremena ali vreme da se kupi koja kutija...
a i da dovrsim projekat.

he , he.. :) hvala Firefox,
zavrsio se i odmor , danas je prvi radni dann- entuzijazma ima , ali sada nece biti vremena.....iskoristio sam koliko god sam mogao , sada ce se to malo primiriti dok se ne ukaze prilika1
A rekao bih da jee i red da ostali usnuli hajduci , postave koje slovo i sliku , malo osveze svoje teme i pocaste nas lepim grupama i informacijama :D

Sash, nije zgoreg da probaš čelični lim debljine 1mm na 50,60,70,80,90m... Uzmeš tablu na stovarištu profila, nije skupa. Testiraš probojnost. Zgodno je za poređenje.

mozda bude i toga , ali tesko da ce biti u neko skorije vreme ....odmor je prosao......

sada malo pasivnog rada i prisnijeg upoznavanja..... higijena......
moglo bi se reci , lagani peting :cool:

20170713_225026.jpg
20170713_212213.jpg

Hajde matori , sredjuj to bice valjda iuskoro i tog druzenja kako rece Wooya
Da ozezemo po metama :D

Furioso said:
Sash, nije zgoreg da probaš čelični lim debljine 1mm na 50,60,70,80,90m... Uzmeš tablu na stovarištu profila, nije skupa. Testiraš probojnost. Zgodno je za poređenje.

Veruj mi da je to veoma nezgodno za poredjenje. Puno tu ima faktora: kvalitet i tvrdoća lima, težina i tvrdoća dijabole, vertikalni i horizontalni ugao projektila u odnosu na metu, temperatura i vlažnost vazduha...
Od lima nema goreg sistema poređenja, lim je za zabavu i impresioniranje posmatrača (isto kao i metalmag i ostale reklamne gluposti).
Najbolje je da ostavimo ta poređenja baba i žaba onim dečijim grupama na FB i da zadržimo ozbiljnost i nivo.

Poređenje je moguće samo pomoću sprava za merenje brzine projektila, a i tako je obavezno navesti tačnu vrstu dijabole, temperaturu i vlažnost vazduha.

Users who are viewing this thread

Back