Hatsan AirMax 6,35mm

ali svakako ako moram da imam samo jednu pusku , to je definitivno AIRMAX , iako mi je ovo prvi PCP , ja sam za dati novac prezadovoljan !
Nije LW cev , ali videli ste neke grupe , mislim da mi bolje od toga ne treba ,
volelo bih da ima mozda jos 20- 30 % vise snage i regulator da se eventualno stavi i tu je tacka!
Za mene savrsena puska, bez ikakvog dvumljenja

i jos samo jedna sitnica , radni pritisak je do 200bara , znaci moze rucna pumpa , dok je to kod Hercules-a tesko izvodljivo jer je 250 bara i 1000cc :shock:
a pumpa je zakon , pravi mali portabl trenazer koji nemam nameru da menjam :D

Vidi kad si tako zaljubljive prirode, probaj sa CZ200S da gadjas u neku metu, brzo bi promenio misljenje.

Ja kao sta sam vec stavio posedujem AT44-10 long-QE-LW i CZ200S, sada se moze tumaciti namena puske pojedinacno.

Recimo AT44 sa njim sam bio efikasan na 96m a sa CZ na 80m, medjutim to ti je nebo i zemlja za poredjenje ove dve puske.
Kao prvo na 80m sam pogodio metu da mi je puska bila u ruci i iz stojeceg stava, a sa AT44, lezeci stav skoro onaj pravi snajperski, drugo ako poredimo tezina, pa onda duzina, a za okidac da ti ne pricam kod CZ-ke, ide kao u sir, ista puska tolerise greske pucaca dok kod Hase to nema, kod njega je jedino SNAGA najjaca strana, mada SASH probaj negde da okines neku dijabolu iz CZ200s, pa da se malo zaljubis u nju :mrgreen:

SASH mozes li mi objasniti malo oko zero pointa, kako si naveo da to regulises klikovima, recimo sa 50m gde ti je druga nula hoces da ti bude recimo na 130m, koliko klikova treba da okrenes? I koja ti je optika 1/4 ili 1/8 MOA?

Ako ti nije problem da se raspises na osnovu ove teme. Voleo bi nesto i ja da navatam ;)

AIRMAX je moja prva pcp puska , nikada ranije nisam pucao iz bilo koje druge , ne znam kako druge pucaju , to je jasno.
CZ mi se svidja , svi vec znaju da je to puskica koja najvise pruza za dato / dobijeno .
CZ bih voleo da imam , ali ....
Posle nekog vremena i druzenja sa Hasom , situacija je sledeca : CZ da , ali kao treca ili cetvrta puska u arsenalu.
Zasto ?
Kao sto si i sam rekao - SNAGA . Da ima 30+ jula , moze kao druga puska , ovako ne .
svi imamo svoja interesovanja tako da CZ meni ne vrsi posao
Od jeftinijih pusaka , znaci Hatsan , moze BT 65 Carnivor i Hercules , cal 6,35 ili 7,62 mm .
Naravno da bih voleo nesto sa severo+zapada , ali to nije za moj dzep !
Ja sa mojom spravom i na 70metara ,mogu da saljem dijabolu u dijabolu , zer mi treba vise?
da imam novca , kao sto nemam , imao bih sobu punu oruzja , to je ljubav jos od "malih nogu " , ali zivot ima svoJe puteve......
Suma sumarum , CZ je eeextra puskica , ali tesko da ce doci u skorije vreme kod mene......
Ostacemo na platonskoj ljubavi :mrgreen:

ZEX said:
SASH mozes li mi objasniti malo oko zero pointa, kako si naveo da to regulises klikovima, recimo sa 50m gde ti je druga nula hoces da ti bude recimo na 130m, koliko klikova treba da okrenes? I koja ti je optika 1/4 ili 1/8 MOA?

Ako ti nije problem da se raspises na osnovu ove teme. Voleo bi nesto i ja da navatam ;)

Uglavnom koristim mildot , jos uvek , ali volim i da "klikcem: :D
razlika 50-130 metara je oko 132 do 138 klikova,, uglavnom se sve iz streloka poklapa , utice jedino stanje pritiska jer je puska ne regulisana , i naravno vetar.....
optika je Nikko Stirling MountMaster , 3-9*50 AO MD 1/4 MOA

Inace iskoristio sam i danas mallo da se poigram , nista spektakularno , igrao sam se sa optikom , i isprobao malo dijabole...
Nista odredjeno ne mogu da kazem , ali jedno je sigurno , JSB je MASA , a MASA je MAMA ! :lol:
Naravno cekam da nadjem neki hroni , pa tek onda da se vidi sta i kako ....
inace , pumpa je stigla za remont , kada je vucem na gore ide jaaako tesko , a na dole kao na 50 bara , verovatbo O eing , pojma nemam , nisam vican tim popravkama , moze li neki savet ?
TENKJU :)

pravio sam i shot and see mete , nije lose , za upucavanje i vece daljine, da se ne seta previse
slike ne mogu da postavim , kaze da sam popunio kvotu :twisted:

Moze li da dam moju kvotu ,bas bi volio da vidim slike ,imas zanimljive i poucne postove ,sta reci samo nastavi ...A i smatram da nas ima vise koji bi da vide slike...

Hvala :)
Nissam ljubomorna osoba , radujem se kad je drugi srecan , pa isto tako volim i svoju radost da podelim sa drugima
ima sigurno drugi nacin da se slike postave samo sam ja malcice "duduk" za sajber-kurajber tehniku , ali bice vec nesto . Provalio sam da sam izgubio SD karticu , a to je bio jedini nacin da ubacim slike na komp, tako da cu verovatno nekoliko dana biti svakako samo u slovu i bez slika.... a i moram da resim pumpu nekako...
Dok sam na izletu , vreme stoji, nirvana ,......neverovatab osecaj
Wi livin' tugeeedaar , maj AIRMAX i jaaaa...... :cool:

sash said:
inace , pumpa je stigla za remont , kada je vucem na gore ide jaaako tesko , a na dole kao na 50 bara , verovatbo O eing , pojma nemam , nisam vican tim popravkama , moze li neki savet ?
TENKJU :)
zameni O-ring-e i bice ko nova

O ring trećeg stepena... Valjda 3.68x1.78 NBR90, ne secam se više. Kupio sam ih na hiljade dok me je mučila pumpa.

wooyadeen said:
O ring trećeg stepena... Valjda 3.68x1.78, ne secam se više. Kupio sam ih na hiljade dok me je mučila pumpa.
To je onaj najmanji sto ide na najtanjem klipu....
ala mrzim pumpe :oops:

wooyadeen said:
O ring trećeg stepena... Valjda 3.68x1.78 NBR90, ne secam se više. Kupio sam ih na hiljade dok me je mučila pumpa.

Gde si kupovao dobre komade , da preskocim "bofl: ?

Moj ti je savet da popišeš sve o-ringove sa puške i pumpe naruči po 10-20 kom, mislim da moraš preko neke firme. Taj oring nije više od 10 din

sash said:
Hvala ! :)
moje je misljenje da ako novca nema previse , ne treba ga trositi na stvari koje se modijabola, spiner i slicne stvari....ako ne budem naso i odgovarajucu futrolu za razuman novac, napraavicu i to , a kofernjaca je u planu za zimu Boxe xdrsvljs.......gu improvizovati , amogu sasvim dobro da sluze svrsi....., kao i stalak , meta , hvatac

i opet kazem , LJuvav je svakoga dana veca,upoznajemo se sve vise , idemo korak po korak.
bilo je opet ciscenja xevi , i ostatka puske detaljno sa SINOLom i gomilom pamuxnuh krpica
Magazini jos nisu dirani, to ce biti u skorijem vremenu , ovih nrfrlja se igram sa optikom , skidam vracam, stelujem , kombinujem........izmisljam toplu vodu :D

Stiglae su i dijabole neke :
GAMO Hunter 1.40 g
H&N Barakuda 2,01 g
H&N Grizly 2,02 g
JSB King Heavy 2,20 g

Treba hos JSB King 1,645g da uzmem , i mislim da je to sve, ili sam neke propustio ?

hahahahahahahhaha :lol: :lol: :lol:

listam stare postove i ne mogu da se nasmejem dovoljno :lol:
sada vidim koliko u stvari ne vidim !
pa ja sam corav skroz , dobro je sto uopste i vidim metu...
sto bi rekli : "KOJI SAM JA MENI KRALJ "
:lol:

bullpup , Wooyadeen - tenkju vam :)
hvala skorpio , budem probao.... ;)

p.s.

valja li ovo za O-ring podmazivanje ili imate bolju opciju/
cena nije bitna , kvalitet na prvom mestu
http://www.kupujemprodajem.com/ArmyTek-silikonska-mast-NyoGel-760g-25789104-oglas.htm

Treba ti čisto silikonsko ulje i mast. Proizvođači, pakovanja i šarene nalepnice ne igraju ulogu.

U grofu nema , kod mene nijedna radnja nema , ima jedino od wurtha u spreju - da li moze to ?

Users who are viewing this thread

Back