Evo malo da osvezim temu .
Na skupu ebr wc 2019 kod gospodina Ledenog , shvatio sam da moja puska moze pristojno da grupise slagove .
Doticni Gospodin :lol: je uspeo iskren da budem da me zarazi slagovima .
Posto je verovatno potrebna veca brzina za daljine preko 100 M , recimo max 150 , 200 M resih da Hasi dignem snagu bez preteranog gubitka korisnih pucanja .
Radjene modifikacije su / 1. izrada novog transver porta od lezajne bronze 2. razbusivanje otvora na cevi (max. koliko moze)
3.setovanje regulatora na 140 bara 4. prepravka ventila zatvaranje rupica osim jedne koja je razbusena na 5.4 mm koliko je i celi put vazduha od cilindra do cevi 5. dodavanje dodatnog kanala za o ring i sam o ring na ventilu 6. setovanje cekica na optimalnu brzinu koja je sa jsb hevi 1.175 295 m.s. uz 30ak korisnih pucanja , moze i preko 300 m.s ali tada trosi vazduh ko Kadilak :lol: i pod 7 razna fina poliranja i podesavanja .
Sve sam licno rado u mojoj radionici i

ispred nje ,a posto nisam potpuno zadovoljan postignutim napravicu i dodatni plenum i verujem dobiti jos malo brzine opet bez preteranog gubitka .
Za sve navedeno potrebno od alata je / 1 strug 2 stubna ili stona busilica 3 bijaks sa raznim dodacima 4 jaka aku busilica .Hahahahaha sve to zahvaljuci Gospodinu Ledenom :lol: ....
U toku je jedan veliki projekat ali o tom po tom , neki rezultati postoje ali vise o tome u drugoj temi kroz neko vreme.
P.s. na foto. je po 5 komada ...