Izbor puske nizeg cenevnog ranga-saveti

Zaboravih:
Ako se ide na ZR-Mount i sa njim želi postići zavidna preciznost, onda isključivo Diana ZR-Mount, nipošto kompromisna kineska kopija.

Momci, hvala na savetima. Tim nekim putem sam i zamislio da idem.
Sada obično dolazi ono standardno početničko pitanje :D - koje biste puške preporučili, a da imaju dobre mehaničke nišane? Govorimo o kategoriji "slabijih" pušaka.

Joca said:
Naravno, samo o originalu i pišemo. :) Kopije treba zaobići.

Ma znam bata Joco da se to podrazumeva, samo podvlačim da ne naprave grešku, jer stvarno Diana ZR-Mount nije uopšte jeftin i zbog toga nije ljudima ni zameriti ako pokušaju napraviti kompromis i malo uštedeti, ali obično se ispostavi da uštede tamo gde ne bi trebalo i naprave ogromnu grešku...

Southforce said:
Momci, hvala na savetima. Tim nekim putem sam i zamislio da idem.
Sada obično dolazi ono standardno početničko pitanje :D - koje biste puške preporučili, a da imaju dobre mehaničke nišane? Govorimo o kategoriji "slabijih" pušaka.

Ono što se kod nas može naći a da je novo, ali se nažalost dugo čeka jer se poručuje, od springerica to je svakako pod broj jedan Weihrauch i od mene topla preporuka. Ako se pak ide na nešto polovno tu bi moglo svašta nešto lepo da se iskopa, samo je pitanje u kakvom je stanju i koliko je funkcionalno posle godina i godina korišćenja.

HW 97 sve varijante
Idu od 65 do 86000 a ove skuplje su sve bile znatno preko devedeset.
I model HW80 su sa 69000 spustili na 62.

nick88 said:
HW 97 sve varijante

Jesi li čuo možda kad stižu ovi drugi modeli: hw30s/m, hw35s, hw35e, hw50s/m, hw57...?

Ne znam to....ali znam da ce novi uvoz Hatsan-a biti u februaru.
Ako nekog zanima 👌
U pitanju je radnja Grof.

Glock17 said:
nick88 said:
HW 97 sve varijante

Jesi li čuo možda kad stižu ovi drugi modeli: hw30s/m, hw35s, hw35e, hw50s/m, hw57...?
Prodavac u radnji kaze da nova tura stize u martu...

Lane said:
Glock17 said:
nick88 said:
HW 97 sve varijante

Prodavac u radnji kaze da nova tura stize u martu...

Mogu samo da kažem da vredi čekati.

Novi sam na forumu i molim za pomoć u vezi kupovine vazdušne puške u D kategoriji. U osnovi, totalni sam početnik i želio bih pušku koristiti za hobi gađanje meta na 10-20 m. Obzirom da raspolažem prilično skromnim budžetom, razmišljao sam o Hatsan Mod. 33, koju mogu dobiti za 100 eura, uz jednogodišnju garanciju. Ima li neko od forumaša iskustva sa tom puškom? Da li je bolja opcija za otprilike isti novac nabaviti polovnu Slaviu 630 ili Dianu 240? Obzirom da nemam prethodnog iskustva sa puškama, malo me strah kupovine korištenog oružja.

Ja mislim da je bolji uzeti neko od poznatih imena, tipa slavia ako mozes naci polovnu, (obavezno probati) za taj novac. I zastava m56 je dobra puska,

Za te pare najsigurnije izbor Zastava m56 ili m81, i ako nešto ne valja popravke su jeftine.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Hvala svima na preporukama. Tražiću onda očuvanu Zastavu ili Slaviu. Valjda neću biti baksuz da potrefim neku problematičnu. Ipak, želio bih znati nešto više o Hatsanu 33. Ukoliko je neko od forumaša upotrebljavao tu pušku, molim da napiše svoja iskustva.

Po firmi sam poceo da sirim zarazu goru od Covid pandemonije do te mere da mi je direktor rekao da ce da me stave u karantin dok se malo ne ohladim :mrgreen: . Par kolega je vec kupilo pusku ili razmislja da kupi i svi dolaze kod mene po savet a ja opet nisam jedan od onih ljudi koji danas nesto prvi put u zivotu vide a sutra su vec eksperti i dele savete pa izbegavam da bilo sta sugerisem. Medjutim kolega iz kancelarije sa kojim cu cesto ici da rostiljamo pijemo pivo i obaramo limenke je resio da kupi springericu pa smo sad zajednicki u potrazi a ne zna se ko je veci znalac na ovom polju :D .

Kao i svi stariji ljudi ni menii ni njemu ne prijaju ove novotarije tipa plasticni kundaci sa duhovima kosturima i mrtvackim glavama i narocito plasticni nastavci na vr' cevi koji ne sluze nicemu izuzev da drze parce fiberoptica koje treba da bude musica.
Probao Cometa 220 galaxy i Gamo shadow kaze nista mu se ne svidja nisani sa fiberoptickim vlaknom od njih nista ne vidi plasticni obarac klimav i neprecizan pod prstom plasticni kundak....itd.

Prioriteti koje je kolega postavio su drveni kundak kompletno celicna konstrukcija precizni i fino podesivi nisani i podesiv obarac. I naravno cena :lol: do oko 30 000 (zato ovo pitanje i jeste u ovoj temi) :mrgreen:

Kad smo sve sto je u ponudi kod nas provukli kroz ove filtere izbor je pao na Perun 731 ono sto mene interesuje jesmo li pogresili, ima li smisla juriti nesto u kalibru 5.5 i vece snage i da li Perun 734 ima nekih prednosti.

Ako neko uopste bude citao ovo pitanje sa ovolikim uvodom hvala mu makar i na tome a na misljenju bi bio bas zahvalan.
( procitao sam forum i teme i savet za kupovinu springerice i magnum springerice i perun 731 i slavia 631 i perun 731 garancija itd... :lol: :lol: u slucaju da ste ponovo to hteli da mi posavetujete :twisted: )

@Iceman,Perun 731,odnosno Slavija 631 je odličan izbor.Kažem zato što sam kupio Cometa 220 koju sam brže-bolje prodao dalje i kupio polovnu (neispravnu) Slaviju 631 koja se lako dotera u red.To je velika razlika.Samo napred,srećno sa kupovinom :)

Kao da si opisao potrebu za slavijom . Perun 631 , sasvim dovoljno jaka , drveni kundak , precizna sve preko te snage je samo glavobolja i nije prednost .

Users who are viewing this thread

Back