Drugovi , bio bih veoma zahvalan ako bi ste mi svojim streljackim iskustvom , neposrednim saznanjem i misljenjem pomogli da resim dilemu koja me mori u zadnje vreme . Stvar je u sledecem . Imam pcp pusku u cal. 6,35mm kojom sam vrlo zadovoljan i koja sasvim lepo radi . Al' ne lezi vraze , prokletinja ovog hobija je uzela danak i zelim nesto jos bolje-preciznije i vece - jace . Ne zelim da uvozim pusku vec sam se odlucio da pazarim kod domacih distributera .Odabrao sam 7,62mm . Izbor se sveo na RTI prophet performance i FX maverick sniper . Procitao sam i pregledao svaki tekst i klip sto ovde na forumu sto na netu/yt vezan za ova dva modela i tu dolazimo do sustine problema . Sto sam saznavao vise detalja proporcionalno sam bio vise pogubljen u vremenu i prostoru . Duzina cevi , dupli regulatori , kapacitet plenuma i boce , mehanika , mogucnost finog podesavanja , preciznost........itd, itd .Jasno je da su obe odlicne , cena im je tu negde slicna , ali jbg ne mogu da se odlucim kom se carstvu privoleti . Oruzje kupujem do kraja meseca i vrlo bi mi znacilo da cujem nekog od vas koji bi izbor napravio . Hvala .