Izbor puske u 0,30 cal

herkules

Member
Drugovi , bio bih veoma zahvalan ako bi ste mi svojim streljackim iskustvom , neposrednim saznanjem i misljenjem pomogli da resim dilemu koja me mori u zadnje vreme . Stvar je u sledecem . Imam pcp pusku u cal. 6,35mm kojom sam vrlo zadovoljan i koja sasvim lepo radi . Al' ne lezi vraze , prokletinja ovog hobija je uzela danak i zelim nesto jos bolje-preciznije i vece - jace . Ne zelim da uvozim pusku vec sam se odlucio da pazarim kod domacih distributera .Odabrao sam 7,62mm . Izbor se sveo na RTI prophet performance i FX maverick sniper . Procitao sam i pregledao svaki tekst i klip sto ovde na forumu sto na netu/yt vezan za ova dva modela i tu dolazimo do sustine problema . Sto sam saznavao vise detalja proporcionalno sam bio vise pogubljen u vremenu i prostoru . Duzina cevi , dupli regulatori , kapacitet plenuma i boce , mehanika , mogucnost finog podesavanja , preciznost........itd, itd .Jasno je da su obe odlicne , cena im je tu negde slicna , ali jbg ne mogu da se odlucim kom se carstvu privoleti . Oruzje kupujem do kraja meseca i vrlo bi mi znacilo da cujem nekog od vas koji bi izbor napravio . Hvala .

Dok ne odgovori neko kompetentniji, ja mogu reći sledeće: imao sam prilike da pucam iz obe navedene puške, ali ne u kalibru .30, već manjem. Moji ustisci su na strani Mavericka. Prophet ima sirovu snagu, robusno je urađen, dok (po meni) Maverick ima i snagu, ali i nešto "suptilinju" izradu. Ja lično bih izabrao Maverick.

Moj savet bi bio:

Naći prophet ili priest star godinu dana i uporediti sa maverickom. Razlika u kvalitetu izrade je nebo i zemlja
Biće dovoljno minut ili dva za odluku.

Svaki komentar posle Wooyadeenovog bi bio suvišan , ali eto da napišem i ja koje slovo ..
Savet koji je i meni dao kada sam ulazio u ovaj hobi je bio sve što mi je trebalo . Možda to nisam znao u tom trenutku ,ali je vreme pokazalo svakako.
Probati to i uporediti i određene modele kao i kalibar će ti dati odgovore koje tražiš .
Kako kažu, sreća je lepa samo dok se čeka , a ako si se zarazio ovom bolešću biće još mnogo dilema i pušaka .😉

probao RTI,posedujem Maverika,i ako izgledom slicne mnogo se razlikuju,Rti jednostavno deluje grubo u odnosu na Maverika,ne kazem da je po izradi jaci nego je ...nemam pojma ,Maverick mi je lezerniji,tako da moj glas ide Maveriku plus snaga je na strani Maverika cak i u 6.35mm ima poprilicno iste

a sto se tice plenuma ,regulatora itd sve to dodje na svoje,nije to bauk,pogotovo kad imas ljude oko sebe kao sto su Fritz i Voja,ima i drugih ne kazem da nema al to su ljudi koji su tu u svakom momentu da ti objasne sta i kako dok ne udjes u stos

Najbitnije prilikom kupovine je sačuvati se od lažljivih jutjubera koji glume stručnjake i savetnike (prijatelje) kupaca a ustvari su samo plaćeni ekonomsko propagandni program. Jutjuberi su stručnjaci za snimanje, montažu, glumu i odnose sa javnošću (lepo laganje). Zarađuju od pregleda, klikova i eksternih plaćanja (neke plaćaju proizvođači a neke uvoznici).

Odgledajte ovaj video:

https://www.youtube.com/watch?v=vk-TXshefvE

Ovaj lažljivi jutjuber kaže:

8. minut - hvali jong heng,
11. minut - puška mu rasipa na 35 jardi a on kaže da ne postoji preciznije,
13. minut - tvrdi da je ono najbolji okidač na vazdušnim puškama...
15. minut - pucanje na 50jardi me je dokrajčilo...

Dodatni savet:

Imajte na umu da ni vlasnik puške (u velikoj većini slučajeva a posebno ako mu je to prva) ne može biti objektivan. Ne slušati ni njega preterano. Najbolje je uvek pitati onoga ko je istu imao pa je prodao ili naći neku stariju (idealno godinu do dve) pa je lično pregledati.

Još jedan dodatni savet:

Ako vam jednostavno treba najbolja puška, to je najlakše. Pronađete neko ozbiljnije takmičenje i pogledate koje puške pobeđuju u kategoriji sa daljinom koja se vama najviše dopada, tu nema laži ni prevare.

Drugovi strelci , bicu slobodan da se pohvalim novim mezimcetom FX maverick sniper u cal. 0,30. Koristim priliku da se iskreno zahvalim gospodi Joca , Wooyadeeen , Sash i Ra na izdvojenom vremenu i sugestijama prilikom izbora moje nove puske . Pored mog ogranicenog poznavanja ove materije izuzetno sam uvazio i njihove predloge i misljenja ! Za sada nece biti utisaka i slika sa vatrenog krstenja ove ,,zverke'' dok ne pribavim odgovarajucu optiku , bipod i sl. Ziveli !

Čestitam na izboru i sa nestrpljenjem čekamo utiske i slike izbušenih meta. :)

Mislim da si napravio dobar izbor.
Bolje od ovoga jedino Impact od FXa ili Daystate .
Zbog jednostavnosti ,a sa obiljem snage ovo je za moj pojam sjajan izbor .
Sa srećom da se družite 🤞

Hvala ljudi na lepim zeljama ! Nabavka maverick-a je samo prvi korak . Tek kada dodje prigodna optika ima da ,,prsti'', a onda ce biti slika iz vocnjaka , tj. strelista .

Vkadandjolic1, koja je poenta ovakvog zatrpavanja tema? Ako je nabijanje broja postova, onda to nije način.

Users who are viewing this thread

Back