Izbor vazdušne puške

Ma lako za tebe Stef, ti imas dovoljno da naoruzas kasarnu, pa znas razliku napamet.
Nego za novog kolegu da ne trazi kundak od hrastovine...

a ako je kolega, ne daj boze, levoruk kao ja, tek tad nek ga ne trazi jer taj orahov kundak nije simetrican :D
p.s. i dalje mislim da je hw30 bolja kupovina od hw35 :D

Saglasan sam! Kreni prvo sa HW30s pa posle kad se poveca apetit stize nova tura pusaka

SM Spring-meister

Zaboravili ste da kažete čoveku da HE35 ima skoro 4 kila što može da bude problem ako će da puca iz stava ili je mnogo nosi...

Pucalo se iz stava i sa težim puškama. Pustite vi profesionalce koji pucaju od detinjstva. Ko ima i malo problema sa leđima neće se dobro provesti sa tim težinama.

Imam jedno potanje vazdusna puska Hw50s u Peloponezu u 4,5mm brzina diabole 175m/s
A na WEIHRAUCH zvaničnom sajtu je 245m/s.Da li neko ima informaciju ko je tu pogrešio

Imam jedno potanje vazdusna puska Hw50s u Peloponezu u 4,5mm brzina diabole 175m/s
A na WEIHRAUCH zvaničnom sajtu je 245m/s.Da li neko ima informaciju ko je tu pogrešio

Ta sto je u Peloponezu je D kategorija iliti u 7,5J izvedbi. Kao sto ja imam sad kod sebe. A Hw50s koju sam kupio koja je C kategoriju i 16J ima tu brzinu.

SM Spring-meister

Eno ti je hw57 u 16j, čak imaš istu tu na forumu pa pogledaj iskustva kolege :)

Trebalo bi da stigne nova isporuka u maju, ali ko može toliko da čeka

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Koja ti je ideja korišćenja? Optika ili meh nišani? Papirne mete na 10/15/20m ili improvizovane mete na 50+m? :) Po meni treba početi sa D. Ako uzmeš D - nema prijavljivanja u MUP, dok 16j mora da se prijavljuje (dodatni trošak ~20e za papire i u slučaju prodaje, ako slontaš da bi prešao na PCP ili nešto drugo - komplikovanija prodaja).

Ja lično kupujem samo D

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Koju bi mi optiku preporučili za hw50 od 7,5J

D kategorija kao sto je kolega @BurekUSvemiru preporucio i svi mi. A sto se tice optike Nikko Stirling Air king/Mountmaster ili Hawke Vantage su super izbori a pristupacni. Ako si pocetnik definitivno kreni prvo sa slabijim puskama da steknes preciznost i naucis kako se springerice drze i koriste. I onda lagano kreci ka jacim puskama. Nikako gledati springerice koje su jace od 16J.

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back