@Koda Kolega, pošto sam imao prilike da posedujem i da se družim sa oba modela, mogu slobodno da podelim svoje utiske i možda ti pomognem da lakše napraviš izbor. Trenutno kod sebe imam Umarex Berettu 92FS na dijabole i Umarex Glock 19 koji puca metalne BB metkice, pa evo kako to meni izgleda iz ugla nekoga ko ih stvarno koristi.
Beretta 92FS na dijabole je jedna od najlepših i najkvalitetnijih CO2 replika koje možeš da kupiš. Pištolj se dobija u kvalitetnom Umarex koferčiću sa dva burenceta za dijabole. Masivna je, ozbiljno uradjena replika koja se oseća u ruci kao pravi pištolj. Preciznost joj je vrlo dobra za CO2 pištolj, a dijabola daje ipak bolji pogodak i lepši osećaj u odnosu na BB. Idealna je ako voliš mirno, preciznije pucanje, gađanje meta i uživanje u samom procesu nišanjenja. Prava mala rekreativna “igračka” koju ćeš koristiti dugo i često. Okidač nije loš jer ja na primer uvek nakon okidanja i opaljivanja povučem čekić nazad i samim tim smanjim hod okidača i onda se mnogo lakse i preciznije okida. Sve u svemu zadovoljan sam baš sa njim, samo cena je previše iskreno..
S druge strane, Glock 19 na metalne BB metkice je skroz druga priča. Njega dobijes u kartonskoj kutiju. On je više za zabavu, brža pucanja i “plinking” po limenkama i metama koje ne zahtevaju neku posebnu preciznost. Lagano radi, brz je i zanimljiv, ali BB jednostavno ne može da pruži ni približno onaj osećaj preciznog gađanja koji daje dijabola. Glock je super ako želiš čisto razonodu i brzo pražnjenje šaržera. Okidač je težak , ali se oseti drugo koleno i tačno se zna kad će opaliti.
Ako voliš preciznije pucanje i želiš nešto ozbiljnije i kvalitetnije, moja preporuka ide Beretti 92FS bez razmišljanja. Ako ti je cilj čisto zabava i pucanje bez previše razmišljanja, onda Glock ima smisla. Meni lično Beretta daje mnogo lepši osećaj i kvalitet korišćenja, dok je Glock više kao dodatna zabava sa strane.
U svakom slučaju, oba pištolja imaju svoju draž i zavisi šta ti želiš da dobiješ iz svog hobija. Ako treba još nešto da te zanima ili imaš još neku dilemu, slobodno piši. Uvek mi je drago da pomognem.
Sent from my iPhone using Tapatalk