Izbor vazdusnog pištolja

Koda

New member
Pozdrav kolege,razmišljam o kupovini vazdusnog pištolja i treba mi savet oko modela.Trazim da bude na dijabole i Pogonom na Co2 ampule

Budžet oko 300 eura

Razmišljao sam o:

Umarex Colt Governmant 1911

Umarex Beretta M92 FS

Umarex Glock 17 Gen 5 (on mi se najmanje svidja)

Ili ako imate neke druge modele za preporuku

Bicu slobodan da ti iznesem svoje skromno misljenje . Imam navedenu Beretu , a Colt 1911 i Glock 17/5 sam video samo na polici u radnji . Prvi utisak kad uzmes 92-jku je da imas pravo (vatreno) oruzje u ruci . Skoro 1,3kg metala je u njemu . Najtezi pistolj na trzistu , samo je revolver S&W 629 (1,5kg) tezi od njega . Koliko je meni poznato , modeli 92-jke koji su na nasem trzistu su bez blow back-a i ima ih u crnoj , hrom ili ,,pozlacenoj'' verziji . Da je vazdusno oruzje u pitanju provalices tek kad pogledas direktno u cev (sto nije bezbedno!) ili ako probas da repetiras povlacenjem navlake sto nije moguce . Kocnica mu je u funkciji , ali npr. poluga za rastavljanje nije . Korice su mu plasticne i ceo pistolj je uradjen savrseno ! Nigde se nista neklati , ne ljulja , ne lupka , ne skripi , ne zapinje i sl. Zadnji nisan je podesiv po pravcu . Budi svestan da je ovo stvar za tzv. plinkanje , a ne za neko precizno gadjanje . Znaci , konzeve , cepovi flasa , plasticne flase i sl. Koristio sam Sport ,,s'' dijabole i do 10-ak m dobro zezanje je zagarantovano . Sa jednom CO2 kapsulom ima oko 30-ak efektivnih pucanja . Posle dve godine koriscenja nigde se ni boja nije skinula , i nasao sam mu samo jednu ,,manu''. Do dan danas svaki put kad ga uzmem iz njega curi lubrikant . Ne znam vise odakle ga ima , Umarex nije stedeo kad ga je podmazivao . Kad ne pucas iz njega mozes da iskoristis njegovu multifunkcionalnost i da ga koristis kao cekic . Btw , kad sam video Glock 17/5 u radnji meni je izgledao veoma lepo , izrazito crn i prilicno velik . Sve najbolje ti zelim .

С обзиром на то да овај тип пиштоља није за прецизно стрељаштво, већ за необавезну забаву и ''плинкинг'', мени лично 300 евра звучи превише...
Из тог разлога сам пре пар година купио Баикал МП651, и уз мало труда га средио по свом укусу. Он нуди све као и наведени пиштољи, само визуелно није верна реплика ватреног оружја.
#651-1.JPG
#651-2.JPG
#651-3.JPG
А додао бих још и Сиг Сауер, гледао сам два модела у Грин Спорту, држао их у руци, заиста моћно и уверљиво делују.

Pozdrav kolege,razmišljam o kupovini vazdusnog pištolja i treba mi savet oko modela.Trazim da bude na dijabole i Pogonom na Co2 ampule

Budžet oko 300 eura

Razmišljao sam o:

Umarex Colt Governmant 1911

Umarex Beretta M92 FS

Umarex Glock 17 Gen 5 (on mi se najmanje svidja)

Ili ako imate neke druge modele za preporuku

Pogledaj na ovom forumu ima nekoliko testova i rasprava o različitim modelima.

CO2 vazdušni poluautomatski pištolji na dijabole su u suštini revolveri. Ako imaju blowback onda su poluautomtski revolveri, ako nemaju onda su DAO revolveri. Preciznost im je nešto bolja u odnostu na pištolje koji koriste 4.5mm čelične kuglice, ali im je okidanje u principu lošije zato što prilikom povlačenja okidača se pokreće doboš ili redenik.

CO2 vazdušni poluautomatski pištolji na čelične kuglice imaju realističnije okidanje (većina ima okvir u kome su kuglice poređane jedna na drugu, gde opruga donosi kuglice pre cev) koje kod blowback modela samo otpušta udarač, kao kod pravog oružja. Čelične kuglice su nešto jeftinije od dijabola, ekološki prhvatljivije, ali ne smeju da se koriste za tvrde mete jer se odbijaju ka strelcu (odn. rikošetiraju).

Da li neko ima snowpeak sp500 u varijanti 4.5mm i kakva su iskustva? Ova meta je na 12m i sa mehanički nišanom. Pre postavljanja red dota. Hvala.

Moj SP500 je na manjim daljinama (do 7 - 8 m) i sa jeftinim Excite Plinking dijabolama dosta precizan pištolj. Na većim daljinama mi se već širi grupa na nekoliko santimetara, ali to je više do mene a manje do pištolja i dijabola. Sa 10-12 metara bez problema plinkam one uske konzerve od guarane.

Da li neko ima snowpeak sp500 u varijanti 4.5mm i kakva su iskustva? Ova meta je na 12m i sa mehanički nišanom. Pre postavljanja red dota. Hvala.
Imam ga ja od skoro. I veoma sam zadovoljan. Preko mehaničko nišana, savršen. Mada sam stavio red dot, čisto sporta radi. Na 20ak metara imam odlične pogotke. Samo me zanima,da li mu je neko izmerio stvarnu brzinu,jer ga prodaju pod "parolom" 140m/s. Mislim da nema toliko,ali zato mu pravim,novu...jaču oprugu. Pa me baš zanima,kako će tada biti.

@Koda Kolega, pošto sam imao prilike da posedujem i da se družim sa oba modela, mogu slobodno da podelim svoje utiske i možda ti pomognem da lakše napraviš izbor. Trenutno kod sebe imam Umarex Berettu 92FS na dijabole i Umarex Glock 19 koji puca metalne BB metkice, pa evo kako to meni izgleda iz ugla nekoga ko ih stvarno koristi.

Beretta 92FS na dijabole je jedna od najlepših i najkvalitetnijih CO2 replika koje možeš da kupiš. Pištolj se dobija u kvalitetnom Umarex koferčiću sa dva burenceta za dijabole. Masivna je, ozbiljno uradjena replika koja se oseća u ruci kao pravi pištolj. Preciznost joj je vrlo dobra za CO2 pištolj, a dijabola daje ipak bolji pogodak i lepši osećaj u odnosu na BB. Idealna je ako voliš mirno, preciznije pucanje, gađanje meta i uživanje u samom procesu nišanjenja. Prava mala rekreativna “igračka” koju ćeš koristiti dugo i često. Okidač nije loš jer ja na primer uvek nakon okidanja i opaljivanja povučem čekić nazad i samim tim smanjim hod okidača i onda se mnogo lakse i preciznije okida. Sve u svemu zadovoljan sam baš sa njim, samo cena je previše iskreno..

afd17b1c92337ee41f16c7d0a1c10a85.jpg

S druge strane, Glock 19 na metalne BB metkice je skroz druga priča. Njega dobijes u kartonskoj kutiju. On je više za zabavu, brža pucanja i “plinking” po limenkama i metama koje ne zahtevaju neku posebnu preciznost. Lagano radi, brz je i zanimljiv, ali BB jednostavno ne može da pruži ni približno onaj osećaj preciznog gađanja koji daje dijabola. Glock je super ako želiš čisto razonodu i brzo pražnjenje šaržera. Okidač je težak , ali se oseti drugo koleno i tačno se zna kad će opaliti.

ae870cf0b5203471e2cfbb06e8b4ae6c.jpg

Ako voliš preciznije pucanje i želiš nešto ozbiljnije i kvalitetnije, moja preporuka ide Beretti 92FS bez razmišljanja. Ako ti je cilj čisto zabava i pucanje bez previše razmišljanja, onda Glock ima smisla. Meni lično Beretta daje mnogo lepši osećaj i kvalitet korišćenja, dok je Glock više kao dodatna zabava sa strane.

90254b26d53014d455abab93f46d78b9.jpg

U svakom slučaju, oba pištolja imaju svoju draž i zavisi šta ti želiš da dobiješ iz svog hobija. Ako treba još nešto da te zanima ili imaš još neku dilemu, slobodno piši. Uvek mi je drago da pomognem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back