Kako gađate springericama?

Bonus nagrada za prvog takmicara koji uspesno pogodi ime puske sa prve slike.

"Mauzer" akcija na VP, i jedna od najlepsih i najskupljih vazdusara, a niti je napreciznijia, ni tehnicki najbolja, a ipak lepa za sve pare, pa stoga I skupa...

После свих изнетих коментара и мишљења као неутралан члан заједнице по овом питању пре бих изабрао дрво. Имам пушку са кундаком од пластике (због цене и стицаја околности) и пушку са кундаком од дрвета (жеља и опет стицај околности).

Koliko je meni poznato (možda grešim) Impakt ima metalnu kontrukciju ( ne plastičnu), a Anšic 9015 metal i drvo...dakle na ovim puškama nema plastike...opet možda nisam u pravu...

Na Anschutzu 9015 nijedan vitalan deo nije plastican,ova varijanta kundaka One ima karbonsku oblogu boce samo radi estetike,funkciknalno nema nikakav uticaj ,kao i na svim drugim takmicarskim puskama,plastike ima samo u tragovima na funkcionalno nebitnim delovima,sve drugo se svodi na drvo i metal,uglavnom aluminijum. Ali opet to su pcp vrhunske puske sa kompezatorima ,pa i nije uporedivo sa ovom temom,uglavnom da bi se testiranje sprovelo kako treba mora puno uslova da se obezbedi,a trenutno ja ne znam da to u Srbiji moze da se izvede pravilno i uspeno,jer testiranje subjektivnog tipa ja sam pucao sa jastuceta i ta puska mi je bolja je apsolutno smesno i neozbiljno. Posebno sto testiranje tog tipa rade ljudi amateri u streljastvu,pa je i to dodatan problem da podaci budu relevantni.

Послато са SM-A346B помоћу Тапатока

Izgleda da smo samo @Mane kouč, Miloš i moja malenkost primetili da naslov teme glasi:

Kako gađate springericama?

Nažalost, mnogi detalji promiču mnogim kolegama sa Foruma, pa u takvom kontekstu nastaju i nesporazumi.

O dečko, vratio si se i neizdrž uzeo danak....
samo da te podsetim...šta ti ono reče onomad 15.12.2023 godine prošle na ovoj temi...citiram:
OK, bulidza, evo, moj prilog ce biti to sto se vise necu javljati po ovoj temi. Sve najbolje svim kolegama zelim!
Dakle poslušaj svoj alter ego i drži se gore navedenog citata...
Btw, da sam ja banovan od strane moderatora, shvatio bih to vrlo ozbiljno i najverovatnije se više ne bih vratio na forum, prosto bi me bilo sramota. A ako bi se i vratio, dobro bih odmerio šta će mi biti prvi komentar. A ti opet popljuva diskutante u ovoj temi i opet sebe guraš u prvi plan. Dokle bre brate Dragane, aman...
p.s. izgleda da sam samo ja primetio da bolduješ slova. Nemoj to da radiš, štipa za oči...značajnost misli iskazane rečima, dakle rečenice, ne postiže se boldovanjem nego sadržajem iste...

Hvala na savetima, ali imaj na umu da nikakvog pljuvanja tu nije bilo - kulturno, pismeno i jezgrovito, ukazao sam na jedan problemčić (izlaska iz granica teme na koju repliciramo), i to je sve.
Što se boldovanja teksta tiče, ono je primenjeno da bi naslov teme - koji, izgleda nije dovoljno ''štipao oči'' - najzad bio vidljiv svima (čak i tebi je taj ''detalj'' bio promakao - u tom smislu trebalo bi da i ti meni budeš zahvalan, ali nije obligatno).
To je ujedno i razlog mog ponovnog javljanja po ovoj temi.
Svako dobro želim.

Last edited:
Interesuje me zbog upucavanja mehaničkih nišana, kolika je prihvatljiva grupa od 5 diabola na 25m, pucano sa naslona.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opet ona stara:"Preciznost je kao i lepota,u oku posmatrača".Za springerice poput Fwb300S ako je bez vetra prihvatljiva je grupa npr. 7-8mm

Pa druze za razliku od tvoje i moje puske, glale je rekao za takmicarsku pusku.
Na primer moja kineska GSG pravi grupe oko 15mm na 20m i to je extra za tu pusku posto je predvidjena za zezanje.
Da je neka skuplja verovatno bih ocekivao vise. I jake springerice preko 16J isto ne mogu da se porede sa slabijim puskama.

@glale je rekao sve kako jeste.Naravno i diopteri spadaju u mehaničke nišane i sa njima na adekvatnoj meti je lakše napraviti bolju grupu nego sa optikom.Naravno isti uslovi i ista puška.
Neke puške služe da se buše crepovi i vrata od lade,a neke da pogađaju redovno tačku od 2mm na 25m na primer.
Svakako najbitnije je da je strelac zadovoljan učinkom,a strelci nisu isti.

Kolega glage hvala na odgovoru, pogrešno sam formulisao pitanje pa sam dobio odgovor koji nisam očekivao. Na mojoj pušci su ‘taktički’ nišani koji prekriju čitavu metu na 25m, tako da je milimetarska tačnost nemoguća misija.
Intersovalo me kolika bi trebala da je grupa da znam do kad da pomjeram klikove na nišanu radi upucavanja. Jer ako je preširoka grupa, onda i nema smisla da je upucavan na toj daljini, itd…

Kolega glage hvala na odgovoru, pogrešno sam formulisao pitanje pa sam dobio odgovor koji nisam očekivao. Na mojoj pušci su ‘taktički’ nišani koji prekriju čitavu metu na 25m, tako da je milimetarska tačnost nemoguća misija.
Intersovalo me kolika bi trebala da je grupa da znam do kad da pomjeram klikove na nišanu radi upucavanja. Jer ako je preširoka grupa, onda i nema smisla da je upucavan na toj daljini, itd…

Ako nisi u situaciji da menjaš nišane, povećaj metu, tako ćeš i uspeti da vidiš kako ti puška grupiše na većoj daljini.

Users who are viewing this thread

Back