Kako gađate springericama?

@zare - gde kupiti mehaničke nišane? Ni diopterski nišan ne mogu više da pronađem...
Ne znam gde kupiti. Pretpostavljam da je najlakše naći kod nekog oružara koji ima ko zna šta u rezervi.
Ovo sam zatekao na jednoj Slaviji 631 koja je bila kod mene neko vreme. Nije baš ni bila laka montaža, navaren je nosač ovog nišana na Slavijinu cev, vidi se pri vrhu slike. Nišan je verovatno skinut sa nekog karabina...

Moram da se pohvalim da sam posle nekih 1500diabola “drastično” napredovao i sveo grupu na nekih 20mm (25m, sa prednjim naslonom, mehanički fabrički tricijum nišani). Po pravcu sam veoma dobar, međutim po visini imam variranje, mislim da je u pitanju ograničenje u vidu, odnosno dioptriji, da baš precizno odredim visinu. Ostupanje po pravcu je recimo 10mm dok po visini do 20mm.
Ima li još ko taj slučaj da su mu grupe izdužena po visini? Uspijevam da je grupa od 10 dijabola u krugu 9-ke (veća malikalibarska meta), sa recimo po jednim flajerom.
Drugo što sam primijetio je da pucanje svakog novog dana zahtijeva podešavanje zadnjeg mehaničkig nišana, po 1-2 klika, čak i ako su skoro isti uslovi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odstupanja po visini sam imao kada potkundak nije oslonjen na istom mestu ili ako je tvrđa površina na koju se oslanja.Uvek koristi iste oslonce.

@zare
To je to!

@adevic
Retko se pojavi, ali se pojavi, oglas o prodaji polovnih nisana skinutih sa neke rashodovane "vatrene" puske... Isto vredi i za diopter. Prosle godine je na "kupujemprodajem" tip prodavao nisane sa (za) M48. Ja sam bio nameravao da takve stavim na Ekol Ultimate 6.35 (bilo bi tu posla za bravara-puskara, znam...) ali se kasno javih...

Kome su kao meni matorom potrebne naočare za streljaštvo, evo vrlo pristupačnih u Decathlonu. Nemaju kod nas na stanju u prodavnicama, ali može da se poruči preko sajta i meni su stigle za neke dve nedelje.
Dobijaju se tri rama za sočiva. Za pušku bi trebalo da se koristi najmanje sočivo, a srednje i veliko za vazdušni pištolj. Ali zbog tehnike izrade, ni jedna optika u Novom Sadu nije mogla da mi za moju dioptriju uradi u najmanjoj veličini, pa sam napravio najveće i radi posao i za gađanje puškom.
1740642329006.png

Ovo je baš povoljno, jer takve naočare koštaju od 200€ pa naviše. Doduše, metalne su i sa više podešavanja, ali nama amaterima bi svakako i ove bile više nego dobre.

Kome su kao meni matorom potrebne naočare za streljaštvo, evo vrlo pristupačnih u Decathlonu. Nemaju kod nas na stanju u prodavnicama, ali može da se poruči preko sajta i meni su stigle za neke dve nedelje.
Dobijaju se tri rama za sočiva. Za pušku bi trebalo da se koristi najmanje sočivo, a srednje i veliko za vazdušni pištolj. Ali zbog tehnike izrade, ni jedna optika u Novom Sadu nije mogla da mi za moju dioptriju uradi u najmanjoj veličini, pa sam napravio najveće i radi posao i za gađanje puškom.
View attachment 19721

Ja malo pre porucio. Hvala na ovome! Super izgleda za te pare

SM Spring-meister

4e534a89d91666d84665998e59ed5702.jpg

8259514221f7fbfdcafc467c73fede1d.jpg

Stiglo! Ja sam bas zadovoljan. Izuzetno su udobne

SM Spring-meister

Ako uspeš da nađes optičarsku radnju koja može da uradi najmanje staklo koje si dobio u kompletu, molim te da to podališ sa nama.
Najmanje staklo i 335 u rukama meni nikako ne ide zajedno, al zato srednje staklo savršeno paše. Majstorski odrađeno u Sani Optik-u u Makenzijevoj.

Users who are viewing this thread

Back