Кинески хрони

sokolicc

Active member
Поздрав, колеге,

Излете ми на Алију још одавно реклама за хрони.
Сличан (барем по сликама) сам видео у Паниму ал' цена дупло већа па ме занима да ли неко има искуства с оваквим моделима (панимским или кинеским, свеједно), ваљају ли чему итд?

Чешљао сам форум и не нађох неку тему везану за ове моделе, ако постоји нек модератори опросте, обришу ову и пребаце објаву у одговарајућу тему.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD4,754.86 56%OFF | Bluetooth-Compatible Chronograph Speed Meter Velocity LCD Screen Display Speed Measuring Instruments Slingshot Bow Speed Meter

Attachments

• Screenshot_20240313_181017_AliExpress.jpg
    Screenshot_20240313_181017_AliExpress.jpg
    222.5 KB · Views: 27
malo sam danas istrazivao i na kraju sam porucio HT-X3005 odavde:
postoji manja i veca varijanta ali sam se odlucio za manju, i to verziju sa wifi. manja ima otvor 17mm, veca 24mm. Za manje od 20eur, mislim da je dobra kupovina, gledao sam i testove i radi to fino. Ima punjivu bateirju i puni se preko USB-a. Postavlja se pitanje kako ovo montirati na pusku? pa, ako imate silencer i ravan vrh bez prednjeg nisana - dosta lako, uz njega dolaze neke cevcice s kojim mozete da ga postavite na vrh puske. ja cu sebi ipak napraviti ovako nesto:
evo i kako se koristi wifi opcija:
prakticno wifi hotspot na koji se povezete, otvorite web stranicu 8.8.8.8, koja se automatski osvezava.

javljam utiske kada stigne :)

large_display_20210616_180629.jpg

Ovo deluje lepo a i cena je smešna i nije loše imati pa makar koristio par puta godišnje. Valjda je koliko-toliko precizan.
Kada napraviš "adapter" daj da vidimo kako si ga rešio.

Е баш сам хтео да ти онако неприметно потурим идеју да купиш хрони, да и ја имам неке вајдице. 😂

Ovo deluje lepo a i cena je smešna i nije loše imati pa makar koristio par puta godišnje. Valjda je koliko-toliko precizan.
Kada napraviš "adapter" daj da vidimo kako si ga rešio.

Gledao sam baš neko poređenje sa nekim skupim od tipa 200e, i razlika je na tipa 350m/s bila recimo 0.25m/s. To mi nije toliko bitno, ajde naravno da jeste, nego mi je bitnije da mogu da vidim konstantnost puške.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Da li postoji neko pravilo na koliko se ovaj poslednji Kinez montira od usta cevi?
Ako ga postaviš kao u fabričkoj varijanti onda to može da bude i 10-20 cm od usta cevi zbog moderatora. Ako ga postaviš na neku springericu onda bude vrlo blizu, kao kod onog adaptera za 631.
Da li ta "razlika" uopšte igra ulogu u merenju?

Primetio sam kada montiram taj kineski hroni na usta cevi imam pad dijabole i to primetan.
Hteo sam da istestiram konstantnost brzine dijabole na meti koja je bila udaljena 30m.
Pad i po 15cm.
Skinem hroni ,sve u centar.I to u par dana i više puta skidanje i montiranje.
Utiče prilikom okidanja i trzaja ,tako da upucavanje sa hronijem na ustima cevi bar u mom slučaju ne dolazi u obzir.
Ne znam da li je to još neko primetio...
U pitanju je HW 35

Da li postoji neko pravilo na koliko se ovaj poslednji Kinez montira od usta cevi?
Ako ga postaviš kao u fabričkoj varijanti onda to može da bude i 10-20 cm od usta cevi zbog moderatora. Ako ga postaviš na neku springericu onda bude vrlo blizu, kao kod onog adaptera za 631.
Usta cevi moraju ležati na onom ležištu na hroniju.Dizelin isto smeta,kao i loš ugao svetla...
Hroni može i da se okrene na dole da ne smeta optici,nema razlike u očitavanju...

Primetio sam kada montiram taj kineski hroni na usta cevi imam pad dijabole i to primetan.
Hteo sam da istestiram konstantnost brzine dijabole na meti koja je bila udaljena 30m.
Pad i po 15cm.
Skinem hroni ,sve u centar.I to u par dana i više puta skidanje i montiranje.
Utiče prilikom okidanja i trzaja ,tako da upucavanje sa hronijem na ustima cevi bar u mom slučaju ne dolazi u obzir.
Ne znam da li je to još neko primetio...
U pitanju je HW 35
To je najnormalnija pojava. Bukvalno teg na kraju cevi koga gravitacija vuce na dole i samim tim nateze cev i spusta poi. Kod nekih pusaka je to vise izrazeno kod nekih manje. I sto je najgire noze prevariti u odabiu projektila jer takodje utice na harmoniju cevi.

montiranje ovog poslednje hronija sam resio ovako :) jos malo one platnene izolir trake i bukvalno klikne na cev. okrenuto na dole.
nemam nameru da non stop drzim na pusci, ali mi je dovoljno da sa par dijabola izmerim konstantnost brzine i snagu.

p.s. stampa je malo prsla i nije lepo ispalo ali je funkcionalno.

PXL-20241026-140220994.jpg

I najmanje otežanje na ustima cevi, pogotovo kod free floating barrel, uzrokuje pomeranje poi na dole. Dosta je manje izraženo ako postoi barrel bend koji ne dozvoljava veće poniranje cevi. Harmonija je posebna priča

Kako meri uvek na istoj razdaljini, koja pritom i nije predaleko od usta cevi pa i ne gubi neku brzinu kroz moderator, rekao bih da nema uticaja.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Mnogi su to radili ali kada mi ne znamo koji je najtačniji. Bude razlika i po 10ms ali kako da znamo koji je tačan. Skuplji? Radar? Kineski sa antenama?

Upoređivao sam ja i zaključio sledeće: nije toliko bitno da li je brzina izmerena u metar, već je mnogo bitnije meriti uvek istim hronijem zato što jedino tada imamo precizna merenja i pravu sliku o tome koliko je puška konzistentna u brzinama.
Slikovito, to je kao kada bismo se merili na tri različite vage. Nije toliko bitno koja od njih je najpreciznija, već jedino mereći se uvek na istoj vagi možemo pratiti realno kretanje naše težine.

Users who are viewing this thread

Back