Koja optika i gde?

Toliko imam prostora u dvoristu kod kuce. To je cisto radi trenaze malo....Na selu je druga prica, ima mesta kol'ko hoces :)

Kao sto sam rekao ne mogu vise da ga stelujem (vec je maksimalno spusten zadnji nisan). Ne promasujem ja metu, ali su pogoci pomereni jedno 5cm gore.

uzmi teze dijabole. i poigraj se malo sa tim nisanom.
Mora da moze da se upuca na 10m

Imam 4 vrste, izmedju ostalog i JSB Exact 1.645g. To je jako mala daljina za ovakvu pusku da bi ti osetio pad teze dijabole. Cackao sam koliko sam mogao, ne vidim drugu soluciju. Prednji nisan ima leziste i ne moze da se izdigne 'vestacki'.

Jedino da gadjam 5cm dole, tad pogadjam centar... :)

Drugari jeste li sigurni oko ovih dozvola za kupovinu optike, narucio sam preko ebay utg leapers a nisam pojma imao za te dozvole.

za uvoznu (ne nabavnu) dozvolu sam siguran. e sad, moze da se desi da imas srece pa da prodje bez cimanja. svakako nas izvesti kako je proslo.

Ja sam sa aliexpresa 4 puta narucivao optiku i samo jednom mi je stigla bez ikakvih problema a ostala 3 puta su mi trazili dozvolu.

Nikako...
Ostao bez 3 optike :shock:
Za onu koja je stigla rekao sam kinezu da napise da je teleskop i tako je proslo bez problema

Ne znam kada si narucivao te optike sto ti nisu stigle, ako je u 2015, onda su ti trazili dozvolu da te maltetiraju, a pored dozvole su ti trazili i oruzni list za pusku, to je da bi dokazao da je licno koriscenje. I sam sam imao takvo iskustvo.
Od 1.1.2016 treba dozvola za uvoz, a pored toga naravno trazice i papir od oruzja...

Jel neko pokusao traziti tu dozvolu, mozda je bolje da to uradim, jeste skupa ali lakse mi je da platim jednom nego da jurim optiku a bas sam zapeo za ovu http://www.pyramydair.com/s/a/UTG_4_16x44_AO_SWAT_AccuShot_Rifle_Scope_EZ_TAP_Illuminated_Mil_Dot_Reticle_1_4_MOA_30mm_Tube_See_Thru_Weaver_Rings/3900

pa ako si vec spreman da potrosis toliko novca, mozes da kupis MTC koju prodajem ja, tu su negde novcano kad saberes cenu tamo plus postarinu plus dozvolu, a kvalitet je verujem daleko bolji

Vec sam platio i poslao formulare za export tipu iz Engleske... sve sam to uradio napamet i brzopleto tako da sad nema nazad :)

burazer je pzario takvu optiku samo sa manjim uvecanje.
stakla su ok
sve ostalo malkice bolje od klasicnog kineza.
MTC optike 10 stupnja po svemu

Ovi na pyramidair-u vidim da je hvale zbog izdrzljivosti, stavljaju na 350 magnum i kazu da trpi bez problema, uz utg nosac.

http://www.kupujemprodajem.com/Nikko-Stirling-3-9x40-Mildot-AKCIJA-32983927-oglas.htm?filter_id=5368412

od 99e spustio na 80e.. ko se izgoreo izgoreo se :D sad je extra cena.

Users who are viewing this thread

Back