Kral Arms Bigmax X

SMD said:
Iako se u većini napisanog slažem sa kolegom Sandrom, moje mišljenje je da se može ugraditi regulator bez problema.
I Huma i Altaros imaju modele koji se šarafe direktno na bocu od puške, e sad, s obzirom da su kod njega dvije boce spojene tom nesretnom cjevčicom, regulator bi išao na zadnju bocu i produžio je istina malo nazad al bože moj, svakako je glomazna.

Regulator ima na sebi niplu za punjenje, naravno potrebno je da se blokira ova originalna na prednjem bloku da se ne bi oštetio regulator kontra punjenjem.

E sad, dalje podešavanje čekića, opruge, transfer porta bi išlo zasigurno puno lakše sa regulatorom, ali više nema 1l zraka u cilindrima/bocama nego 0.5l bocu i 0.5l plenuma na određenom pritisku, s obzirom na veličinu "plenuma" vjerujem da bi to išlo i sa puno manje od 150 bari. Treba vidjeti i ventil kakav je, da li ima kakvo usko grlo. Ima tu posla svakako, ko hoće da se uhvati u koštac...
Oprosti kolega
Da li bi bio dobar plenum od 0,5l
Koliko bi ond imao pucanja od jedne boce?

Ja bih uradio sledeće:
Zadnja boca ostaje ista bez diranja ,prednju bocu skinuti i ugraditi na njoj
Holender sa manometrom i navojem za bakarnu cevcicu koja spaja zadnju i rednju bocu, i prihvat za ex regulator posle regulatora ide plenum u koji je regulisan vazduh njega pricvrstimo za Z ventil i problem je rešen...
Zvuci prosto, nije prosto ali je izvodljivo... Šta mislite o rešenju?

longrifle said:
Odavno prevazidjena i pocetnicka puska bez regulatora. U svakom slucaju puno olova i vazduha da proteras kroz nju

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dolazimo do ovog što rajko reče na početku priče a i ja.....

kral 2.jpg
Hajde da se demantujem malo :)
Nađoh pdf sa uputstvom a moje skromne računarske sposobnosti su došle do izražaja Tarzanskim isecanjem slike same rasklopljene puške gde se vidi da ima nade.
Izgleda da ipak može da se iskoristi zadnja boca kao rezervoar a prednja kao plenum, verovatno najveći u dosadašnjoj istoriji pcp regulisanih pušaka. Bakarna cevčica ostaje ista jer ide između prihvata za boce, čelo na čelo, samo treba u zadnji deo kundaka ubaciti externi regulator sa niplom za punjenje između delova 20 i 21.
Kolega SMD je bio u pravu.
Niplu napred blokirati a postojeći manometar će tada pokazivati pritisak u plenumu. Predpostavljam da je boca sa navojem M18x1,5. Ostaje ukrajanje zadnjeg dela kundaka da uđe nipla i manometar za bocu. Na bloku gde se uvrće prednja boca se nalazi sklop ventila i to bi trebalo da funkcioniše ok.

@ SandroNS upravo to je i Voja rekao,pricao sam danas snjim,od reci do reci isto receno :)

I ja sam to tako zamislio/vidio.
Ima nade, a ima i posla mozda, sad, sto kaze i Skorpio zavisi kako bi to i leglo. Svakako da bi produzilo kundak relativno puno ali moglo bi se i to rijesiti. Altaros ima ostavljenu mogucnost da manometar (koji jelte pokazuje pritisak u boci) i fill niplu zavrnes kako bolje pase. Plenum bi bio dovoljan. :D

@Dejan1990: To sto si napisao, iako nisam 100% siguran kako si to zamislio, bi vjerujem bio problem gdje to sve navedeno uglaviti unutar kundaka. Broj komada je tesko i nagadjati, naravno zavisi od snage i efikasnosti cijelog sistema.

@SMD daj boze da sve to uspe kako treba Voja je spreman da radi,samo prvo optiku da resim,ocu da poludim sto tapkam u mestu,bar i zvuk gonga da cujem,ne smeta mi ni kisa ni vetar,smeta mi sto ne mogu da gadjam :D

@SMD: To sve ide ispred puške, u prednjem delu puške ispod cevi, problem je samo ta bakarna cevcica kojoj se mora mesto promeniti u prednjem delu kao i dužina same cevčice.. nacrtao sam crtež ali ne mogu smanjiti sliku kako bi je objavio a poslao sam je kolega_Ra sa je postavi umesto mene...

Pa vidi, tu oko te cjevčice definitivno ne bih ništa budžio, jednostavnija je onda varijanta regulator na eksternu bocu (pa sad koliku imaš, 5-6 litara ili veću) i direktno punjenje sa boce regulisanim zrakom...

Dejan1990 said:
@SMD: To sve ide ispred puške, u prednjem delu puške ispod cevi, problem je samo ta bakarna cevcica kojoj se mora mesto promeniti u prednjem delu kao i dužina same cevčice.. nacrtao sam crtež ali ne mogu smanjiti sliku kako bi je objavio a poslao sam je kolega_Ra sa je postavi umesto mene...
evo slicice sto si mi poslao pa kolege nek prokomentarisu,po meni ova cevcica nikako ne bi mogla ovako da stoji

Attachments

• 0-02-05-0aa255f2e934fd488e88c1df745ad1d5cf3c5fd18a5a90fd90e32ca453e3f76d_d6ca85dc.jpg
    0-02-05-0aa255f2e934fd488e88c1df745ad1d5cf3c5fd18a5a90fd90e32ca453e3f76d_d6ca85dc.jpg
    204.2 KB · Views: 1,564
odgledaj video kako je napravljena puska i shvatices da to sto si ti smislio nece da moze,ne shvatas da to sto pricas nije izvodljivo jbt,puska bi se oslanjala na cev koja spaja dve boce

Za mene je sve moguće i ne postoji nemoguće i ja sve nemoguće pretvorim u moguće, ne želim da probijam granice u tudjim mislima...
I tako nek ti je srećno.. ja samo iznosim predloge koje su “nemogući”
A ti nadji rešenje posto je sve nemoguće...
Da je moja puska video bi da je moguće

Dejan1990 said:
Za mene je sve moguće i ne postoji nemoguće i ja sve nemoguće pretvorim u moguće, ne želim da probijam granice u tudjim mislima...
I tako nek ti je srećno.. ja samo iznosim predloge koje su “nemogući”
A ti nadji rešenje posto je sve nemoguće...
Da je moja puska video bi da je moguće

vec su nasli resenje,stavljanje regulatora na zadnju bocu,ne razumem cemu sad izmisljati frankestajna?

Users who are viewing this thread

Back