Kratko uputstvo za takmicare

SrpcheTheGreat said:
A kolika je visina stola

Jel ti bitna nadmorska visina, visina od zemlje ili visina od betonske podloge? Za pucanje je dovoljan je podatak da je centar papira sa metama u visini puške. Ali ako je baš bitno mislim da je nadmorska 74m (nisam baš 100% siguran). Visina stola mereno od betonske podloge je 75cm, a podloga je podignuta od zemlje 40cm.

SrpcheTheGreat said:
Ako sam dobro shvatio, visina najnizeg reda meta je u.visini puskena stolu?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

ja napisem centar papira sa metama je u visini puške a ti shvatiš visina najnizeg reda je u visini puške...

Hvala, uipste se ne zezam,ozbiljno pitam. Ima 25 meta. Bitno mi je jer na toj daljini moram da korigujem kada pucam i razliku po horizontali od 20cm levo desno. Ja vrlo ozbiljno pitam, ne vidim zvog cega tako razgovarate sa mnom gospodine. Uostalom ime bitno...zahvaljejm

Merite mete u milimetrima, pricate o propozicijama kojih treba svi da se drzimo i da ih proucimo, a moja pitanja izvrgavate podsmehu...ja pucam sa stolom kojije nizi za pola metra od mete koju postavim na placu. Nemam vremena da idem u Obrenovac da vezbam. Pitam iz vrlo prakticnog razloga jer pucam prakticno sa pocetne tacke koja ke ispod nivoa mete i to mi utice na nisanjenje,korekciju i sve otalo...Jel sad jasno zasto pitam.

Pitanje niko nije izvrgao podsmehu (nije mi jasno zašto ste tako pomislili). Za trening je sasvim dovoljan podatak da je centar kompletnog papira u visini sa puškom, tako je uostalom na svakom ozbiljnom takmičenju. Pošto imamo tri različite mete (za WRABF 25, WRABF 50, EBR 90)i sve tri su standardne, odgovor je univerzalan, bez obzira na visinu stola i nadmorsku visinu.
Pošto sam mislio (sudeći po Vašem pitanju) da je pitate zbog nečeg drugog, dao sam sve podatke na koje Ste mogli misliti čak i ako Vas nešto drugo zanima.

wooyadeen said:
Pitanje niko nije izvrgao podsmehu (nije mi jasno zašto ste tako pomislili). Za trening je sasvim dovoljan podatak da je centar kompletnog papira u visini sa puškom, tako je uostalom na svakom ozbiljnom takmičenju. Pošto imamo tri različite mete (za WRABF 25, WRABF 50, EBR 90)i sve tri su standardne, odgovor je univerzalan, bez obzira na visinu stola i nadmorsku visinu.
Pošto sam mislio (sudeći po Vašem pitanju) da je pitate zbog nečeg drugog, dao sam sve podatke na koje Ste mogli misliti čak i ako Vas nešto drugo zanima.
Shvatio sam da se pitanjem o tome da li me zanima nadmorska visina podsmevate. Ne ne zanima me nadmorska visina, ponovo sam procitao vas odgovor I sve shvatio. Izvinjavam se...pozdrav

SrpcheTheGreat said:
wooyadeen said:
Shvatio sam da se pitanjem o tome da li me zanima nadmorska visina podsmevate. Ne ne zanima me nadmorska visina, ponovo sam procitao vas odgovor I sve shvatio. Izvinjavam se...pozdrav

Jos jedan nesporazum. Meni je centar mete centar kruga, a vama centar papira na kome je 25 krugova. Tako da je to jos jedan nesporazum koji je doveo do moje neprimerene reakcije. Jos jednom se izvinjavam. Pozdrav

Koliko ja znam balistiku, tih 15 cm gore-dole u odnosu osu cevi, za udaljenost 25+ m, ne utiče na tačku pogotka. Drugim rečima nije kosi hitac, kod koga je potrebna korekcija.

Naravno. Sada kada je gosin Joca izbacio dimenzije meta, sva moja pitanja pre svega meni izgledaju totalno tupava. Ali to je rezultat mog neznanja,a kao sto znamo ljudska gluppst je mati svakog zla. Ja sam sve vreme mislio da su dimenzije meta za 70 i 90 mn iste i za 25, zato sam stalno razmisljao o korekciji,pogotovo po vetru. Ovako mi je bar jasno, da je ovo duplo teze od moje predstave u kakve se mete gadja.

SrpcheTheGreat said:

Nije ni to ne moguće pitanje, u balističke programe može da se unese i nadmorska visina, što u našem slučaju nije bitno, ali eto možda nekoga i to zanima.

Da, citao sam o rome na forumu.ali ja sam amater i to mi nije u mislima ni blizu...stvarno mi je neprijatno Vojo, izvinite jos jednom

SrpcheTheGreat said:
Bas sam se obrukao. Izvinjavam se jos jednom!!!!

Nema problema, oprostiće ti Vooyadeen što te tukao. :lol: (izvinjavam se, bilo je jače od mene) :lol:

I još nešto...
SrpcheTheGreat said:
Naravno. Sada kada je gosin Joca izbacio dimenzije meta, sva moja pitanja pre svega meni izgledaju totalno tupava. Ali to je rezultat mog neznanja,a kao sto znamo ljudska gluppst je mati svakog zla.
Sve je u redu, nema glupih pitanja, ovde smo da učimo i pomažemo jedni drugima. ;)

Pitanje.
Jel se organizuje takmičenje bez optičkih pomagala - samo mehanički nišani?
I gde se održava ovo takmičenje. Nekako mi je promakao taj podatak a pročitao sam 2x celu temu.

DejanPavlovic said:
Odgovor:
1.Nije zabranjeno gađati mehaničkim nišanima, ali su optički poželjni zbog distanci i veličine meta.

2.Evo linka teme gde se održava takmičenje:
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=1886

Goksi hvala našao sam sve :)
Ne znam dal ću moći zbog obaveza da stignem. Al ako stignem kao posetilac jel ce biti neka klopa da se kupi il je hrana iz ranca varijanta?

Users who are viewing this thread

Back