kupovina prve pcp puske

Videh juče u Grofu i Hercules, mislim da je 123 crvendaća. Ovo za cenu nisam siguran, mislim da sam tako video. Da ne bude da reklamiram ovu firmu, nemam veze sa njima, prosto hoću da podelim info sa ostalim ljudima. Verujem da će nekome biti od koristi.

Furioso said:
Uvozna dozvola je oko 100e kako kazes. Zbog čega?? Zašto nije 1200 din npr. Foliranju nikad kraja

Nemoj da si bukvalista :) taksa je naravno u dinarima, nego mi bilo lakše da pišem 100e nego 12000din :mrgreen: .

Uff bre, nisi me razumeo druže. Znam da je u dinarima nego je moj komentar bio zašto nije npr. 1000 din, ili 1200 din ili 1500, kako dodjoše do cifre od 12000 din iliti 100e jer je to obično parče papira, nikakve resurse ne treba trošiti da bi se izdala ta dozvola. Skoro nikakve. Što neko reče taksa na luksuz i tako to treba shvatiti.

Pozdravljam kolege!
Kao nekolicina, pred kupovinom prvog bilo čega, nisam u potpunosti uveren, koji. Izbor je sužen nekim finansijskim okvirom, kao i dostupnosti modela kod nas.
Najlogičniji izbor za, barem neke moje potrebe je bio Artemisov m16, koji sam imao sreće i probati (Skorpio, fala!), verujem da kolege pamte svoje inicijalno oduševljenje nečim što ih je dojmilo a i dopalo. E, pa toje to. (tom prilikom sam video dosta toga što mi se dopalo, ali budimo realni..) Model će biti dostupan, možda krajem godine. Ima li nešto slično u toj kategoriji?

P15 je isto u užem krugu, ali kao levak, pa nisam uspeo da isprobam njegovu upotrebljivost. Možda neko iskusniji?

Zastupljen u domaćim trgovinama je i Kral, tj. ambi model puncher knight 5,5, koji je ujedno i opasno blizu granice cenovnog bola.

Svestan sa da, barem ovako javno nije baš zahvalno hvaliti-kuditi neki brend, ali ipak neki savet bi dobro došao.
Ne želim samo tražiti nešto od poštovanih kolega. Kompresor je već naručen, kad bude kompletan, kolegama, ako se zadesi da uzfali banatskog vazduha, slobodno napunimo čuture. Voda nam je nažalost uvozna.
Svako dobro!

Da sa ovom pameću ili nedostatku iste sada biram pušku i da imam neki budžet limit do recimo 100.000,00 sve da kompletiram (puška, optika, punjenje), najveći bi mi neprijatelj bio neizdrž odnosno nedostatak strpljenja. Nakon Skorpiovog i Žoltovog Artemisa m16 mnogo mi je jasnija ponuda u kategoriji do te cifre. E sad, kraj godine je za osam meseci a to je dugačak period... Regulisane, precizne, povoljne i lepe puške, šta dalje... Ako se ne varam, kod nas u redovnoj ponudi novih PCP pušaka su Artemis, Kral, Gamo, Cometa, Hatsan i FX. One kiborge Texan ili Gun Power ne bih ni razmatrao za ovaj naš hobi. Polovno je već druga priča, zavisi šta naleti.

Najčešći problem kod nas je nedostatak konstantne ponude, pogotovo modela koji su traženi. A traženi su jer su se pokazali dobro u praksi.
Koliko sam ja uspeo da vidim, od modela PCP pušaka koje se mogu kupiti na našem tržištu, Artemis je svakako na mestu broj jedan u tom cenovnom rangu, pa čak i više! Uz poneku manu (a mane imaju i znatno skuplje puške), pokazao se kao najbolja kupovina i apsolutni best buy. Jedini problem je ono što sve nas muči - nestrpljenje. Novac smo nekako sakupili, imamo ga, ali traženog modela puške nema u prodaji i moramo čekati nekoliko meseci dok ne stigne. Sa ovom mojom pameću, koja verovatno i nije neka, shvatio sam da je uvek bolje strpiti se, nego podleći neizdržu i kupiti bilo šta. Jeste to teško, novac nas svrbi, hteli bismo da konačno počnemo da pucamo, ali... u paksi se strpljenje pkazalo kao mnogo bolja varijanta. Kako po naše zadovoljstvo, tako i po naš džep. Ja lično, sačekao bih malo dok se ne iskristališe situacija sa uvozom Artemisa, odnosno Snow Peak-a, kako kažu da će se od sada prodavati. Od spomenutih pušaka u tom cenovnom rangu (Kral, Gamo, Cometa, Hatsan...) ja bih ipak malo sačekao Artemisa... Sa druge strane, ako polovna puška takođe dolazi u obzir, onda se situacija menja, ali i tu treba biti strpljiv i sačekati model za koji smo sigurni da nas neće razočarati.

E sada da ne pametujem previše, ali ako je neko nestrpljiv može da doplati za istu pušku samo pod nazivom Diana Outlaw. Koliko vidim cena je 80 ak hiljada. Mislim da je kundak malo kvalitetniji i da je nešto vezano za okidački mehanizam malo drugačije. Navodno su sklapane u nemačkoj i njihova je kontrola kvaliteta. Mada ja ne videh da M16 nešto fali.

Upravo tako. U civilnom, svakodnevnom životu kako tako smo razumni ljudi, ali ovo je hobi, racio nije na prvom mestu, treba se odupreti impulsnoj kupovini.
Zahvaljujem na podršci!

@goxi:
Pogodak. Merkao sam i tu opciju, ali doplatiti 150€ za strpljenje, vredi prespavati.

Iskreno kundak na diani mi se sviđa više. Ako je i malo bolja od fabričkog m16, a neizdrž je velik onda stvarno treba uzeti kao opciju za kupovinu. Opet to je 6 meseci uživanja više, naspram 6 meseci iščekivanja. Sve staviti na vagu i pokušati trezveno odlučiti. :mrgreen: ja znam da bih to uradio impulsivno.

@Skorpio ima 7 meseci iščekivanja vs. 7 meseci uživanja.Osim u ceni tu je isto velika razlika.

Naravno , nisam ja pisao da ne kupuje dianu , prosto sam poredio a kolega neka sam odluci sta ce i kako ...

Ako ima Outlaw u prodaji, onda se ne bih ni ja mnogo dvoumio. Ja sam mislio da je odavno rasprodat. Outlaw ima nešto kvalitetniji kundak od nemačke bukve i to je verovatno jedina razlika. Plus, ako treba čekati mesecima za praktično istog, a malo jeftinijeg Artemisa, onda bih i ja bio skloniji kupovini Diane, makar po nešto višoj ceni.

Ja sam se obratio putem pm, i izneo svoje iskustvo, jer sam i ja bio u istoj situaciji. Znate i sami da sam cekao uvoz m16 koji se otegao... I evo jos jednom hvala kolegi Zex-u koji me je spojio sa covekom koji je prodavao rojal 400, a naj vece cudo je sto je puska presla u moj posed bas na moj rodjendan, ni veceg povoda, nit vece srece, radovao sam se... Tako da sam kolegi savetovao da ne zuri, i da uzme u obzir i polovnu pusku, eto to je to

Joca said:
Ako ima Outlaw u prodaji, onda se ne bih ni ja mnogo dvoumio. Ja sam mislio da je odavno rasprodat. Outlaw ima nešto kvalitetniji kundak od nemačke bukve i to je verovatno jedina razlika. Plus, ako treba čekati mesecima za praktično istog, a malo jeftinijeg Artemisa, onda bih i ja bio skloniji kupovini Diane, makar po nešto višoj ceni.
Ne bih rekao kvalitetniji kundak , samo drugaciji dizajn , a i ne verujem da svabe seku svoju bukvu pa je salju u Kinu na obradu .
Misljenja sam da je cena veca samo zbog onoga Diana , prosto da su Nemci mogli sami da naprave takvu pusku po toj ceni ne bi nalepili ime Diana na 100% kineski proizvod .
Ne pisem ja ovo da bih bilo koga nagovovorio na bilo sta , samo poredjenja radi ...

Users who are viewing this thread

Back