Najčešći problem kod nas je nedostatak konstantne ponude, pogotovo modela koji su traženi. A traženi su jer su se pokazali dobro u praksi.
Koliko sam ja uspeo da vidim, od modela PCP pušaka koje se mogu kupiti na našem tržištu, Artemis je svakako na mestu broj jedan u tom cenovnom rangu, pa čak i više! Uz poneku manu (a mane imaju i znatno skuplje puške), pokazao se kao najbolja kupovina i apsolutni best buy. Jedini problem je ono što sve nas muči - nestrpljenje. Novac smo nekako sakupili, imamo ga, ali traženog modela puške nema u prodaji i moramo čekati nekoliko meseci dok ne stigne. Sa ovom mojom pameću, koja verovatno i nije neka, shvatio sam da je uvek bolje strpiti se, nego podleći neizdržu i kupiti bilo šta. Jeste to teško, novac nas svrbi, hteli bismo da konačno počnemo da pucamo, ali... u paksi se strpljenje pkazalo kao mnogo bolja varijanta. Kako po naše zadovoljstvo, tako i po naš džep. Ja lično, sačekao bih malo dok se ne iskristališe situacija sa uvozom Artemisa, odnosno Snow Peak-a, kako kažu da će se od sada prodavati. Od spomenutih pušaka u tom cenovnom rangu (Kral, Gamo, Cometa, Hatsan...) ja bih ipak malo sačekao Artemisa... Sa druge strane, ako polovna puška takođe dolazi u obzir, onda se situacija menja, ali i tu treba biti strpljiv i sačekati model za koji smo sigurni da nas neće razočarati.