kupovina prve pcp puske

Slažem se sa kolegama, samo bih da dodam nešto vezano za kupovinu polovne puške. Samo u dva slučaja bih obavio takvu kupovinu - ako je prodavac osoba od poverenja i ako pre kupovine mogu da isprobam pušku sam ili uz pomoć iskusnijeg i stručnijeg kolege. Ima i treće, a to je poklon, kome se u zube i oringove ne gleda 😄.

Ledeni said:
Slažem se sa kolegama, samo bih da dodam nešto vezano za kupovinu polovne puške. Samo u dva slučaja bih obavio takvu kupovinu - ako je prodavac osoba od poverenja i ako pre kupovine mogu da isprobam pušku sam ili uz pomoć iskusnijeg i stručnijeg kolege. Ima i treće, a to je poklon, kome se u zube i oringove ne gleda 😄.

Potpuno se slazem sa gore navedenim i samo da dodam, da moze da dodje u obzir polovna puska koja je jos u garanciji jer to ipak daje neku sigurnost potencijalnom kupcu.

Poslednje 2 polovne puške koje sam kupio nisam ni probao iz razloga što sam imao poverenja u prodavce. U oba slučaja nisam pogrešio.

Moguće, ali na nekoliko mesta piše "german beech wood stock". Možda je marketiški trik, ali taj kundak mi je lepši.

goxy said:
Iskreno kundak na diani mi se sviđa više. Ako je i malo bolja od fabričkog m16, a neizdrž je velik onda stvarno treba uzeti kao opciju za kupovinu. Opet to je 6 meseci uživanja više, naspram 6 meseci iščekivanja. Sve staviti na vagu i pokušati trezveno odlučiti. :mrgreen: ja znam da bih to uradio impulsivno.

To mi se motalo po glavi, pre nego što je to kolega ovako lepo artikulisao, Skorpiova M16-ka mi je delovala onako prirodno, matematika pasuje, pa:
D_gun.jpg
Kundak poput m16, bez filozofije, baš prirodno "leži". Krenem, onako sav oduševljen sa upucavanjem optike, posle trećeg zrna, Meda(alfa-labrador-ptičar)sav prestravljen. Skinem optiku, vratim sve u orginalnu ambalažu. Moraću nešto da poradim na tom navoju 16x1.. Pomoć?

Pitanje:
D_cev.jpg
Da li i na m16 ima malo (ispod 1mm) zazora između plašta cevi i obujmice?
Razumnije kućne ljubimce vam želim,
svako dobro.

Pozdrav svima.. i mene muci kupovina pcp ali mi treba za lijevu ruku ( desnu nemam ) znaci po mojoj zamisli treba mi nesto lagano kratko i jako u 5.5 kalibru da je jednostavno za jednu ruku.mislim nesto kao marauder pistolj ili neka moderna kvalitetna kratka puska, ideja je da malo gadam u dvorristu 30-40m ili u prirodi 50-60m..gledam ove poznate kvalitetne marke i vidim da imaju ulazne modele po 600-700-800€ kupio bih u europi pa ako mozete nesto predloziti u tim okvirima... i forum vam je super i bas te klapa sa puno znanja i iskustva to u hr nisam nasao... pozdrav....

posto ste vi u hr i ne bi trebali imati problema prilikom nabavke, pogledajte sta se nudi u poznatim radnjama, kao sto su krale, ili rojal u sloveniji koji ima zaista dobru ponudu i relativno jeftin shipping za hrvatsku. Vama je zbog eu mnogo lakse nabaviti bilo sta od tih pusaka, a ne znam da li postoji posebna procedura prilikom nabavke jacih modela

ima i oni mundilar ili slicno, za opremu nema niki problema koliko znam, al za puske triba provjerit, npr svaka Dijana mora proc priko Lovac trgovine, bar je meni tako receno.

Hvala na savjetu.. sve sam vec gledao problem je za koji model da se odlucim tu mi treba vasa potvda znaci model.. npr. Marauder pistolj u 5.5 sam vani nasao za 539€ a to je dosta manje od slo ili kral.. dajte koji modeli pistolja i kratkih puskica bili zgodni za mene, a onda cu trazit gdje kupit..

Molim vas savjet gdje da kupim bocu vani i sta moram jos kupit i u kojem shopu vani da sve kupim odjednom da ne narucujem posebno.. izgleda da kral ima dobre cijene.. pp750 je oko 250€ ... molim vas linkove pa da narucim.... POZDRAV

Da ne otvaram novu temu, pitacu u ovoj temi, da li neko puca sa pcp u 5.5cal sa 16J?
Imam neke dileme oko nabavke prve pcp, i po onome sto mogu da vidim da je nekih 30J optimum za 5.5 cal, a 16J za 4.5cal. Ali puske koje mi se svidjaju dolaze i u jednom i u drugom kalibru sa istom snagom od 16J.
Zanima me ima li neko 5.5cal u 16J i kako to radi?

Ja licno bih sto posto izabrao za sebe 4.5 za 16j. Duplo vise dijabola za isti novac, brza dijabola i polozenija putanja, bolja trajektorija itd. E sad, sto kaze Voja, u svetu pucaju i 6.35 u 16j zbog zakona, pa opet gadjaju i pogadjaju 🤣

Pa tako nekako... I ja sam za 16j u 4.5cal da je najbolji izbor... Ali me samo interesovalo ima li ko 16J u 5.5 i kako je zadovoljan ... HW100 je u pitanju, nije CZ200...

Lane said:
Pa tako nekako... I ja sam za 16j u 4.5cal da je najbolji izbor... Ali me samo interesovalo ima li ko 16J u 5.5 i kako je zadovoljan ... HW100 je u pitanju, nije CZ200...

Prelomio si...? :)

Users who are viewing this thread

Back