Takodje I ja koristim ChairGunPro program, medjutim pre mesec dana sam preko Chrno Connect Mobile Pro testirao brzine dijabola (da napomenem rec je o hatsanu 125th sa gasnim cilindrom od 80 g natege sa kalibrom 4,5mm).
Kada sam odradio prvu seriju od 5 sportovih dijabola sa 0,46 grama, imao sam prosečnu brzinu na osnovu gore navedenog programa 396 m/s šta mi se i uklapa sa specifikacijom puške, jer tamo se navodi da je izlazna brzina 380 m/s, i to mi nekako pije vodu, samo da napomenem da mi je tad prosek energije bio 36 joule koji bi na 25 metara gde je bila meta padao na 15 Joula.
Kada sam uzeo drugu seriju od 5 dijabola HN Sniper Magnum težine 0,97 grama, imao sam proseču brzinu od 191 m/s šta mi sada nije jasno kako da tako opadne brzina, na osnovu kojih elemenata je Hatsan dao da je njena izlazna brzina 380m/s, koja je sada brzina od 191m/s prosečna ili izlazna, ako računam tu brzinu kao prosečnu onda ću dobiti pravednu energiju, ali ako stavim izlaznu od 380m/s to se onda ne uklapa, elem prosek energije je tada bio 17,8 joule a da bi na 25 metara gde je bila meta padao na 13 Joula.
Kada bi analizirali iz priloženog vidi se da teža dijabola manje gubi energije, ali ja tu ne vidim hatsanovu brzinu I veću energiju, možda ja to nisam najbolje odradio pa mi to sada pravi zavrzlame.
Pokušaću u narednom period da odradim još jedan test sa navedenim dijabolama pa da vidim ako se rezultati poklapaju onda ja moram da pronadjem de je nejasnoća kod mene, gde ja mašim.
Ako neko ume da mi rastumači ja bi mu bio zahvalan