Long Range Challenge - ima li zainteresovanih?

Ledeni said:
A da nisi upoznat - nisi. Daleko je to od "plinkanja".

Izraz plink je onomatopeja pogotka u gong. Gadjanje u gong je po definiciji plinkanje. Kad se plinka broji se koliko je puta meta rekla plink. Kad se precizno puca sabiraju se bodovi, ima tu i pravila i svega još.

I da se razumemo nemam ništa protiv plinkanja ali imam protiv mešanja preciznog pucanja sa zajebancijom. To je jedini razlog zašto ne bih ubacivao plinkanje u ozbiljno takmičenje. Ali možemo da napravimo dva dana pa da prvi dan bude za amatersko pucanje i plinkanje.

Ledeni said:
zvezdan said:
Ti nisi učestvovao na takmičenju ledeni?

Nisam. Mene gađanje u papir ne privlači, a i jako mi loše ide ta jurnjava za mini-meticama, da budem iskren😂. A i nisu mi dali da pucam slagovima. Mada je puška bila u gepeku 😄

Baš te ne razumijem sad.
Ja smatram da nema niko kome bih se pomjerio ne samo na ovim prostorima posebno sa slagovima ali da sam uspio da dodjem gadjao bih kao i svi dijabolama u mete i oprobao se.

Ajde i ja da probam malo iznesem svoje misljenje u nadi da necu doliti ulje na vatru.
Gadjanje u mete je jedna stvar.
Gadjanje u objekte razlicitih velicina, na razlicitim daljinama je plinking.
Kada sa plnika na daljinu onda je to LR shooting.
Po meni brojevi su mnogo precizniji od samih pogodaka.
Razumem da neko voli i jedno i drugo. Ali kod nas je popularnije gadjanje meta sa brojevima.

[/quote]Baš te ne razumijem sad.
Ja smatram da nema niko kome bih se pomjerio ne samo na ovim prostorima posebno sa slagovima ali da sam uspio da dodjem gadjao bih kao i svi dijabolama u mete i oprobao se.[/quote]

Pa pričao sam i pisao o tome više puta. Probao sam BR i meni to prosto ne ide ni sa springericom ni sa PCP. Em mi je jako teško da gađam na taj način (jedna meta - jedna dijabola), em me to "ne radi", što bi kolega Sas rekao. Pre neki dan sam čak gađao i slagovima na 50 m i to je ispalo katastrofalno po rezultatima, ali sam snimio i okačio video.

Ali sam zato spreman da sa slagovima svakom izađem na crtu od 100 do 200 metara, pod uslovom da koristimo puške istog kalibra i makar približne snage. Naravno, ne da gađam jednim slagom jedan kružić na meti, nego da se recimo takmičimo da napravimo što užu grupu ili pogodimo što manju metu. I da to bude na otvorenom, razume se.

Ledeni, ne bih, sto kaze Kircan, da ispadne da dolivam ulje na vatru, ili ne daj Boze da pomislis da se neko od nas "urotio" protiv tebe, ali bas iz svega ovoga sto je proisteklo sam napisao, jedan dan je malo za sve discipline koje nam padnu na pamet, sto znaci da se slazem sa Vojom i konstatacijom "mozemo napraviti dva dana, pa da u jednom bude plinkanje i svasta nesto, a u drugom sve ostalo". E sada, sto se tice tvog izazova da stanes na crtu bilo kome u LR...iskreno malo mi je neozbiljno. Sam znas da pucanje LR zahteva X nekih faktora da se podudare, procitaju...a uz to i veliki udeo srece. Kao sto sam ja mislio da na 150, 200, 250 m skidam sve bez problema, sada sam video kako je to kada "samo" na 90 m gadjam u metu na kojoj se tacno vidi svaka minimalna moja greska, udeo nekog od X faktora, srece...meta ne prasta. Moja omiljena "lako je gadjati pticu, ali gde si je pogodio...u glavu, ili u dupe, e to je velika razlika". Tako da, postujem to sto radis, ali nikada ne siguraj da mozes nesto sto ne zavisi iskljucivo od tebe. Jos jednom, veliki iskreni pozdrav Ledeni za tebe, shvati da je ovo samo jedno razmimoilazenje misljenja, ali zdravo, tako da, samo mozemo doneti prave zakljucke posle svega.

Jbt , pa Ledeni je napisao izadje na crtu a ne da pobedi , sta je tu neozbiljno pojma nemam...

Brate pa kad kažem spreman sam da stanem na crtu to valjda znači to sto sam rekao a ne "svakoga ću pobediti" :D . Spreman sam da se takmičim sa svakim i da odmerimo snage i ništa preko toga. A da gađam dijabolama BR mete nisam spreman jer sam probao i rezultati su mi katastrofalni. To mi uopšte ne ide! Naravno da u LR gađanju uticaja ima i sreća i još puno toga, ali ja u tome uživam i mislio sam da bi u budućnosti moglo da se napravi i neko takmičenje, pa da se oprobaju i moji istomišljenici.

Napisah i negde pobeze :D
Moja percepcija "izlaska na crtu" povlaci automatski i misljenje za pobedom, zasto bih nekoga izazivao na crtu da ne mislim da cu da ga pobedim...sta da dokazem da mogu da izgubim? Ja volim takmicenja, ne znam, da li zbog adrenalina ili cega...jbm li ga, ali ako se takmicim, onda se i vodim onom starom "vazno je samo ucestvovati...i na kraju ipak pobediti". :lol: :lol: :lol:

[/quote]

Em mi je jako teško da gađam na taj način (jedna meta - jedna dijabola), em me to "ne radi",

Ali sam zato spreman da sa slagovima svakom izađem na crtu od 100 do 200 metara, pod uslovom da koristimo puške istog kalibra i makar približne snage.
[/quote]

Brato ne može se gadjati ona disciplina koja tebe radi, i mislim da nije teško gadjati mete

Osim toga treba li da recimo ja da kupim hatsana da bih tebi izašao u susret i pucao istim kalibrom i snagom

Mislim da si ovaj put baš zastranio i da si trebao da pokažeš šta možeš sa tom puškom i tim znanjem kao i svi ostali
Ovako samo teorija ,priča i snimci sad po meni bez pokrića....

Zveki, ne razumem te - treba da se takmičim na silu? Da gađam discipline koje mi ne leže, ne volim ih? Možda, ali malo sutra. Jbga, ja od oktobra nisam ispalio više od 10 dijabola iz Hatsana, samo kad sam nešto merio. Doslovce uopšte ne koristim više dijabole, samo slagove.

I ne, ne treba da kupiš hatsana, ali ako hoćeš da se takmičiš sa mnom treba da ubaciš cev 5,5 mm i da spustiš snagu da budemo približno jednaki. Ili da sačekaš da spremim drugu pušku, ali i tada moraš da promeniš kalibar. Suština je valjda da imamo makar približne šanse ili ne? Hoćeš možda da se trkamo - ti u Diskaveriju, a ja u Renou 4, pa da ti aplaudiramo što si me ostavio u prvom metru? :lol: Isto bi bilo i sa puškom koja puca slag od 1,5 g sa 45 J i sa puškom koja puca slag 7,62 mm sa 200-250 J.

P.S. Inače, zvao sam te ja nekoliko puta da budeš moj gost davno pre korone i svih ovih sranja i nudio sam ti opkladu, alio nikada nisi hteo da se odazoveš. Sećaš se zastave i gađanja na 90-100 metara? ;)

Trifke said:
Napisah i negde pobeze :D
Moja percepcija "izlaska na crtu" povlaci automatski i misljenje za pobedom, zasto bih nekoga izazivao na crtu da ne mislim da cu da ga pobedim...sta da dokazem da mogu da izgubim? Ja volim takmicenja, ne znam, da li zbog adrenalina ili cega...jbm li ga, ali ako se takmicim, onda se i vodim onom starom "vazno je samo ucestvovati...i na kraju ipak pobediti". :lol: :lol: :lol:

Pa moja percepcija rečenice "spreman sam da izađem na crtu" je više u fazonu "spreman sam da se takmičim sa tobom, pa neka pobedi bolji". Očigledno je da "izlaženje na crtu" ne doživljavamo na isti način. Prostije i jednostavnije ne umem - voleo bih da napravimo neo slag takmičenje i da svi koji vole i upražnjavaju LR na njemu odmere snage, a ja se nadam da bih u svojoj kategoriji bio u prvih pet.

Ledeni, tvoja recenica "...ja se nadam da bih u svojoj kategoriji bio u prvih pet...", vraca ipak da je moja percepcija ista kao i tvoja, Djokina, Mikina..., tvoja nada je da pobedis, ili da budes u prvih pet, da nije tako kao sto sam ja rekao, pa ti bi dosao, opalio po metama, pa sta bude. Ja se divim coveku, ne znam kako se zove, ali decko je sa 4,5 pucao na 50 m., ravnopravno sa svima, on sigurno nije imao percepciju "stajanja na crtu", jer ne bi sigurno pucao da je tako razmisljao, kada zna da nema nikakve sanse, ali decko je za svoju dusu, dosao, prijavio se, ispucao bez ikakvih predrasuda, cisto za sebe. Opet kazem, ja mu skidam kapu, ja to tako ne bih mogao, a vec sam napisao u predhodnom postu i zasto.

Evo ja ću sledeći put sa 4.5mm u 7.5j da se takmičim na 50m.Verujem da neću biti poslednji iako bude vetrovito. Ako ne bude vetra :mrgreen:
P. S. I na 90m je taj dečko pokušao, ali nije uspeo da uspešno nađe metu.

Da se "prijavim" međ' one kojima ne ide gađenje maleckih WRAB kružića. Dok su se neki takmičili za vikend ja sam klikovao po turetima i pokušavao da nađe centar na blagom povetarcu: meta 25m, Hammerli 850 sa LW cevi, odstupanje početne brzine +/- 1 m/s, sa dobrim JSB dijabolama (nije neprecizna).

20210904_141744.jpg

20210904_141734.jpg

Što se tiče metalnih meta, kod vatrenog se koriste za brzo pucanje, broje se pogoci (sudija sluša ili padaju mete-poperi) i meri brzina (IPSC, steel challenge).

Za vazdušno oružje mogli bismo koristiti nekakve popere, bilo da su FT, biatlon mete ili već kako da se dogovorimo, da efekat pogotka bude vidljiv, i da se meri vreme ili da bude ograničeno.

(Pravo plinkanje je u konzerve pive (istekao rok trajanja), sa lako uočljivim rezultatima.)

Trifke said:
Ledeni, tvoja recenica "...ja se nadam da bih u svojoj kategoriji bio u prvih pet...", vraca ipak da je moja percepcija ista kao i tvoja, Djokina, Mikina..., tvoja nada je da pobedis, ili da budes u prvih pet, da nije tako kao sto sam ja rekao, pa ti bi dosao, opalio po metama, pa sta bude. Ja se divim coveku, ne znam kako se zove, ali decko je sa 4,5 pucao na 50 m., ravnopravno sa svima, on sigurno nije imao percepciju "stajanja na crtu", jer ne bi sigurno pucao da je tako razmisljao, kada zna da nema nikakve sanse, ali decko je za svoju dusu, dosao, prijavio se, ispucao bez ikakvih predrasuda, cisto za sebe. Opet kazem, ja mu skidam kapu, ja to tako ne bih mogao, a vec sam napisao u predhodnom postu i zasto.

Ne razumemo se i to je to :lol: .

zuxbg said:
Da se "prijavim" međ' one kojima ne ide gađenje maleckih WRAB kružića. Dok su se neki takmičili za vikend ja sam klikovao po turetima i pokušavao da nađe centar na blagom povetarcu: meta 25m, Hammerli 850 sa LW cevi, odstupanje početne brzine +/- 1 m/s, sa dobrim JSB dijabolama (nije neprecizna).

Kad smo već kod brukanja, evo i ja izlazim na crtu :lol: :lol: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=3l8zAXVyHOw

Kako bre ne razumes, kada ja sve razumem... :lol:
Pozdrav Ledeni, opet kazem, zdravo je malo razmimoilazenje u misljenjima, samo da se razumemo :D :D :D

nadamo se da će svaka disciplina u kojoj bi voleli da se oprobamo dobiti svoj trenutak za takmičenje, dobro je da se krenulo od mrtve tačke, a verujem da će svaka disciplina da zaživi jer bi svako da se oproba u nekoj

Users who are viewing this thread

Back