Evo jednog lepog, ali kratkog jutarnjeg LR gađanja u vrlo prijatnom ambijentu, na dobrom terenu i uz pesmu slavuja. Naravno, bilo je pehova. Najgore je bilo to što mi je RF otkazao, pa sam mete postavio onako odokativno (prilično tačno, ispostaviće se). Zatim, okasnili smo, pa nam je sunce tuklo nezgodno u oči, a i sa naše zaklonjene pozicije nisam uopšte bio svestan vetra koji je duvao verovatno između 1 i 3 m/s, što će se videti po kretanju prašine posle promašaja. Na 102 m imali smo gong od 10 cm, na 156 m bio je gong od 15 cm, a na 207 m gong od 25 cm. Odstupanja po visini bili su posledica toga što sam elevaciju računao na osnovu temperature od 20 stepeni, a u vreme kada smo gađali ona nije bila veća od 7 do 10 stepeni. Nisam mogao da preračunavam, jer mi je telefon sa Strelokom već bio ubačen u sajdšot. Ali, ovde se ponovo ispostavilo da je od izuzetnog značaja odabrati dobar teren, na kojem će se videti gde udaraju slagovi. Na 156 m gong je bio previsoko, slagovi su odlazili u livadu i bilo je muka "naći" ga. Peh sa lošom slikom na velikoj elevaciji rešio sam naknadno i verujem da se to više neće dešavati. Naravno, najvažnije od svega je voditi računa o bezbednosti i mi se tih pravila uvek strogo pridržavamo.
https://www.youtube.com/watch?v=pIaG5qieBM0