Long range

Vojo, pričamo o različitim stvarima. Ovo o čemu ja govorim nema veze sa onim o čemu ti pišeš.
Zamisli EAW švenk montažu. Skineš, staviš i puška je i dalje upucana. Na to mislim. Pdesiš nosač za 300 m, vratiš ga i puška i dalje upucana.

Taj link iznad je elementarno štivo, ali izgleda i suvišno...
(Plus što premestanje optičkog centra na željenu daljinu pomoću podesivih nosača nema mnogo smisla kad je optika inicijalno van optičkog centra - optika nije prethodno centrirana. To što su tureti možda na "nuli" ili u mehaničkom centru može da bude zabavno :) )

Aoooo
Meni je sada sIII upucan na 30 m a zadnji kraj optike u odnosu na prednji je podignut 3 mm
Kad gađam na 300 podignut je 6-7 mm u odnosu na prednji
I na 30 ,i na 300m gađam sa 45-50 x uvećanje......
E sad taj prelaz sa 30 na 300 jedino kvalitetno se rešava sa podesivom šinom koja ima turete a košta oko 500-600€......

zvezdan said:
Meni je sada sIII upucan na 30 m a zadnji kraj optike u odnosu na prednji je podignut 3 mm
E sad taj prelaz sa 30 na 300 jedino kvalitetno se rešava sa podesivom šinom koja ima turete a košta oko 500-600€......

Sve 100% tačno rečeno, to su osnovne stvari.
Evo kako izgledaju nosači optike upucane na 25m

Attachments

• IMG_21498.JPG
    IMG_21498.JPG
    148.1 KB · Views: 2,316
zvezdan said:
Aoooo

Zvezdane, kada posle gađanja na 300 m vratiš optiku na početni položaj (zadnji kraj podignut 3 mm), da li si i dalje upucan na 30 m ili to ipak moraš da proveriš sa jednom-dve dijabole?

Evo ja ću kao laik pokušati da ti dam odgovor.
Igrao sam se sa kantovanjem optike i sa nosačima koje posedujem fx no limit i eaglevision. Skoro je nemoguće podesiti visinu bez naknadnog upucavanja tj. kantovati za 300m pa vratiti na 50m.Uspeo sam u dva navrata da upucam optiku po visini pomeranjem nosača,bez upotrebe tureta i da su poa i poi bili identični.Ali to je bila slučajnost i morao sam da potvrdim sa kojom dijabolom.Pretpostavljam da bi moglo dodavanjem adekvatnih inserata napraviti da to bude izvodljivo.

goxy said:
Evo ja ću kao laik pokušati da ti dam odgovor.
Igrao sam se sa kantovanjem optike i sa nosačima koje posedujem fx no limit i eaglevision. Skoro je nemoguće podesiti visinu bez naknadnog upucavanja tj. kantovati za 300m pa vratiti na 50m.Uspeo sam u dva navrata da upucam optiku po visini pomeranjem nosača,bez upotrebe tureta i da su poa i poi bili identični.Ali to je bila slučajnost i morao sam da potvrdim sa kojom dijabolom.Pretpostavljam da bi moglo dodavanjem adekvatnih inserata napraviti da to bude izvodljivo.

odgovor dao goxy
nemoguće je vratiti u stoti dio milimetra nosače na isto mjesto osim slučajno, ja sam obilježio mjesto vraćanja ali treba upucavati ponovo.Na tome sad radim kako da vratim u taj položaj a jedna od ideja je umetak u samom nosaču u onom prostoru gdje se nosači odvajaju a druga je 600e keš pa podešavajuća šina turetom po visini................evo i kod mene kao kod sportexa kako to izgleda .............

Attachments

• IMG_20190628_184327.jpg
    IMG_20190628_184327.jpg
    67.2 KB · Views: 2,281
Ja sam prvobitno podesio optiku tako da mi opticki centar , poi i elevacija nosaca budu negde oko 50m.Tako podesenu optiku nisam mogao da iskoristim do kraja, od 10 m pa na dalje.Ostajalo mi je pola klikova za krace rastojanje sto je previse.Optika ima ukupno oko 220 klikova 1/4 moa
E onda sam prepodesio optiku sa turetima da su u najnizoj razumnoj poziciji, odvrteo do kraja pa podigao 24 klika i onda podigao nosace da mi poi bude na 60m.Ta 24 klika su mi dovoljna za gadjanje od 10 do 60 metara, a jos 180-190 otprilike imam na raspolaganju da vrtim za vece razdaljine. Da li je to ispravan nacin ili ne, meni odgovara.
Optika je mtc i predvidjena je da se vrti i vrti..cak i bez klikova-free.To je bas dobro odradjeno, samo vrtis i gledaas u markere koje si obelezio:)

Tako sam otprilike i ja uradio sa istom postavkom optika puška.Samo sto još nisam probao maksimum na koliko je metara :),ali Fritzns mi je dao podatak šta da očekujem.

Hvala svima, sada su mi ovi detalji oko podesivih nosača mnogo jasniji. Objasnio sam danas Voji, ja zbog nečega imam fobiju od toga da će mi puška posle gađanja ostati neupucana. Možda je to neki znak mentalne bolesti, ali ja ponekad iz čista mira uzmem pušku i opalim jednom ili dvaput, samo da potvrdim da je sve u redu. Ne bi to možda bilo čudno, da tu naviku ili opsesiju nisam imao i dok sam mnogo više pucao iz karabina, nego iz vazdušnih pušaka :lol: .
Na osnovu toga i ovoga to ste vi pisali, zaključak je da podesivi nosači nisu za mene. Kada jednom upucam pušku, ne volim da petljam oko toga bez preke potrebe, a sa podesivim nosačima bih dakle morao ponovo da upucavam.
Za početak, nabaviću te umetke, ali bi pravo rešenje bila optika kod koje bih apsolutno bio siguran u turete i klikove, tj. kod koje bih znao da kad recimo turetima "odvedem" končanicu da bih pucao na 200 m i vratim je na "nulu", da će puška i bez provere biti apsolutno tačno upucana kao što je bila i ranije. A to teško da može ako optika ne košta bar 400-500$. A u tom slučaju bi apetiti svakako porasli, pa bi bilo red takvu optiku upariti sa nekom pucaljkom sa slug cevkom i da ne pričam dalje :D ...

Ne možeš sa lošom optikom pucati na 30m i na 200 m jer je to nemoguće
Sad dolazimo do one konstatacije koliko para toliko muzike......

Ne mogu pucati precizno kao ti, ali pucam i na 50 i na 180 bez problema. Na 50 m su mi grupe od 5 komada od 15 do 20 mm, a na 180 m oko 20 cm. Podrazumeva se da su uslovi skoro pa idealni u oba slučaja. To je naravno daleko ispod onoga što ti postižeš, ali moja puška košta 700 evra, optika 140, bipod 25... I ja sam zadovoljan.

Nisi ga dobro razumeo ocigledno. Zvezdan je mislio pod tim “koliko para toliko muzike” na tacnost tureta...

Da, sad kad pročitam ponovo, vidim da si u pravu. Tako je, na takvu tačnost tureta ne može da se računa kod jeftine optike. Moja greška.

A vrlo bitno..... Pucaj i Uzivaj, radiće i tvoja posao, i onako (sam si napisao) imaš naviku da proveravaš nulu ☺️
Ja sam zagrizao za kao kvalitet, zato je gledam i briskam, umesto da pucam. To je moja cena želje, bez dovoljno sredstava da isfinansiram kompletnu priču, plus svašta nešto što nisam mogao da pretpostavim da će biti..... .
Kao Patak Dača kada je bio na pustom ostrvu, ima konzerve, a nema otvarača. Ta mi je slika 3 meseca u glavi.... Koliko para toliko muzike 🍻

zašto uvijek zvekija pogrešno razumijete
zveki je na teži način a to znači potrošio puno love naučio šta je dobro a šta ne
mislite da zveki ili sportex ili voja ili pani ili rajko ili nama slični vole da bacaju pare? ne drage kolege nije tako svi mi volimo da prođemo što jeftinije ali jednostavno ne ide
vraćamo se na staru priču da zveki mrači---ne mrači drage kolege nego kažem ako hoćeš nešto baš extra onda moraš i da platiš baš extra a zveki je ovdje da vam kaže da ako hoćete to baš extra ne bacajte pare kao zveki nego direktno idete na vrhunsko ako možete da pratite finansijski i ne pričate prazne priče da sa nečim što nije baš extra može da se postigne to baš extra .Zveki je imao i hawke od 700e i nije bio zadovoljan a prije njega 5 komada koje su u rangu do 500e i opet nije bio zadovoljan, a ni sad nisam zadovoljan jer ima bolje i od ovoga...........Ovo nema kraja....................
slušam gledam pratim učim i dalje ,razmenjujem mišljenja sa osobama koje se razumiju u materiju , dam savjet kad znam i ne petljam se tamo gdje ne znam
ne interesuju me brojevi pregleda , interesuje me da pokažem ako mogu šta može puška i oprema a ne šta zveki može,zveki je nebitan bitno je pokazati šta sve vazdušno oružje može,
da imam prilike isprobao bih sve puške sa ovog podneblja i testirao ih do smrti da se vidi koja šta može i ne bih žalio sredstava ali nažalost živim u cg pa je to nemoguća misija ,ali za dijanu ntec 350 , fx royale i fx impact sam siguran da znam šta mogu kao što sam siguran da znam za nekih 20 vrsta optika šta mogu.................

Users who are viewing this thread

Back