Long range

:lol: Ja ti lepo rekoh,još jedni eaglevision nosači i optika za do 100 i par metara.
A koliko sam primetio skidanjem i vraćanjem optike na pikatini śinu uvek sam na upucanoj nuli koja je na 55m.

Da me zanima isto što i tebe, ne bih ni razmatrao te egzotične prekomorske konstrukcije koje koštaju kao prosečna vazdušara sa kompletnom opremom, a rezultat upitan. Evo ti na slici primer jednostavnog i pismenog sklopa sa dva položaja i dvostrukim pritezanjem, kako na zadnjem tako i na prednjem delu. Verovatno svaki dobar strugar može da napravi sličan prema tvojim zahtevima.

Attachments

• Micro_Mount_4000X4000_78c04aba0d.png
    Micro_Mount_4000X4000_78c04aba0d.png
    279.2 KB · Views: 2,649
Meni od svih tih rešenja jedino Ivey Shooting nosači ulivaju poverenje.

zvezdan said:
klikovi batice klikovi mi trebaju ............
Auu teška situacija :)
Moraćeš neki sajam da posetiš ako želiš makar da opipaš te stvarčice sa klikovima pre kupovine, mada to bez detaljne probe ne znam kako se može prodati/kupiti. Imaj u vidu i to da nisu šašavi svi oni perfekcionisti što recimo oblažu svoj Kahles ili S&B ili BigNikko ili Sightron alu folijama samo da bi smanjili uticaj temperature na optiku, a pucaju na svega 50m, sa klasičnim podesivim nosačima, bez ikakvog potencijalnog lufta u sistemu cev-nosač-optika.

Ja se spremam za jedan izazov. U stvari, prvo za probu izazova. Planiram da na njivi jednog ranog jutra pokušam da gađam na 290-295 metara! Plan je da pucam iz ovog šumarka na desnoj strani poslednje fotografije (Google Earth), ispod jednog velikog drveta, pošto je tu teren malo izdignutiji, dok će meta biti na levoj strani slike. Meta će zapravo biti naš poljski WC, koji vidite na prvoj fotografiji :lol: . Ja sam objektivan i realan čovek i znajući trenutne kapacitete puške (između ostalog, sa JSB Heavy od 1,175 g brzina je svega 255 m/s), bio bih zadovoljan da iz desetak pokušaja uopšte pogodim WC koji je visok 190 cm i širok 80 cm. Ali, za svaki slučaj ću okačiti na vrata metu 30x20 cm, pa ćemo da vidimo.
E sad, nevolja je u tome što mi optika na najmanjem uvećanju omogućava da bez korišćenja tureta pucam samo do 240 metara (vidi Strelok)! Zato ću pre prvog hica da odvrnem turet dva puna kruga, kako bih WC uopšte mogao da vidim u optici. Ta dva puna kruga bi na oko 300 metara trebalo da budu 360 cm, pa se nadam da ću tako moći da gađam sa osmim ili devetim mildotom. Jedan pun krug mi je 60 klikova, a na 300 m svaki klik bi trebalo da bude 3 cm. Inače, da bih pogodio metu na toj daljini, korekcija po visini treba da bude 15 metara! Samo se nadam da vetra neće biti. Plan mi je da moj sin bude u bezbednom zaklonu na oko 30 m od mete i da kroz dvogled prati gde dijabole završavaju, pa da mi javlja i da nišanjenje korigujem po njegovim "dojavama".
Još razmišljam da li da probam da snimim celu akciju, jer sam skoro pa uveren da ni WC neću uspeti da pogodim. U stvari, kada sam prekjuče gledao "metu" sa pozicije sa koje ću pucati, pitao sam se može li AT44 uopšte da dobaci toliko :lol: . Zaista je jako, jako daleko.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    232.9 KB · Views: 2,588
  • Screenshot_20190702-133039_Strelok+.jpg
    Screenshot_20190702-133039_Strelok+.jpg
    112.4 KB · Views: 2,588
  • 20190508_102405 - kopija.jpg
    20190508_102405 - kopija.jpg
    888.3 KB · Views: 2,588
  • 1.jpg
    1.jpg
    786.3 KB · Views: 2,588
Ovako bi to trebalo da izgleda na 300m svega 3Joule snage sa pocetnom brzinom od 255m/s
9d46de1459a65e5f47e18104d6660dee.jpg
934d5b87dcceb8991ad8e3c2fce012ef.jpg

ja iskreno uopste ne vidim bilo kakav razlog da sa tim setupom ne pogodis taj WC koji je jako velika meta.
cak verujem da mozes i tu metu 30x20 cm da pogodis.

Ja sam misljenja da je tu samo optika/klikovi ogranicenje, meta nije mala i vjerujem da bi sa podesivim nosacima bilo dosta lakse...

Ja se naravno šalim pošto uz dobar setup sa osmatračem za korigovanje atiljerijskom vatrom (kakav je ledeni pomenuo), pogoditi zgradu ne bi trebalo da bude veliki problem i bez optike :)

wooyadeen said:
Ja se naravno šalim pošto uz dobar setup sa osmatračem za korigovanje atiljerijskom vatrom (kakav je ledeni pomenuo), pogoditi zgradu ne bi trebalo da bude veliki problem i bez optike :)

:D :D :D :D

Da se razumemo, 300 m je mnogo za svaku dijabolu, a naročito ako je ona u kalibru .22 i naročito ako ima manje od 1,2 grama i naročito ako iz cevi izleće brzinom od samo 255 m/s, ali takva je situacija, pa ćemo videti. WC možda i pogodim :lol: . Ali, kada jednog dana budem pazario onog ruskog Jegera i presu za "metkove", ima da pogađam petodinarku na tim vratima :D

Druze moj , ja bi da me zanimaju te daljine digao brzinu na 275 , 280 M .S. sto bilo idealno za tu dijabolu ( makar na mojoj puski)sto i nije neki problem , sta vise jednostavno je malo cacnuti regulator , da si blize lako bi to sredili , ja gadjam sa istom dijabolom i na 100 M i pristojno grupisem , a za vece daljine ce uskoro pasti jedan karabin , mnogo je jeftinije hehehehe,😉

wooyadeen said:
ISSF rules! :D

Users who are viewing this thread

Back