Ja se spremam za jedan izazov. U stvari, prvo za probu izazova. Planiram da na njivi jednog ranog jutra pokušam da gađam na 290-295 metara! Plan je da pucam iz ovog šumarka na desnoj strani poslednje fotografije (Google Earth), ispod jednog velikog drveta, pošto je tu teren malo izdignutiji, dok će meta biti na levoj strani slike. Meta će zapravo biti naš poljski WC, koji vidite na prvoj fotografiji :lol: . Ja sam objektivan i realan čovek i znajući trenutne kapacitete puške (između ostalog, sa JSB Heavy od 1,175 g brzina je svega 255 m/s), bio bih zadovoljan da iz desetak pokušaja uopšte pogodim WC koji je visok 190 cm i širok 80 cm. Ali, za svaki slučaj ću okačiti na vrata metu 30x20 cm, pa ćemo da vidimo.
E sad, nevolja je u tome što mi optika na najmanjem uvećanju omogućava da bez korišćenja tureta pucam samo do 240 metara (vidi Strelok)! Zato ću pre prvog hica da odvrnem turet dva puna kruga, kako bih WC uopšte mogao da vidim u optici. Ta dva puna kruga bi na oko 300 metara trebalo da budu 360 cm, pa se nadam da ću tako moći da gađam sa osmim ili devetim mildotom. Jedan pun krug mi je 60 klikova, a na 300 m svaki klik bi trebalo da bude 3 cm. Inače, da bih pogodio metu na toj daljini, korekcija po visini treba da bude 15 metara! Samo se nadam da vetra neće biti. Plan mi je da moj sin bude u bezbednom zaklonu na oko 30 m od mete i da kroz dvogled prati gde dijabole završavaju, pa da mi javlja i da nišanjenje korigujem po njegovim "dojavama".
Još razmišljam da li da probam da snimim celu akciju, jer sam skoro pa uveren da ni WC neću uspeti da pogodim. U stvari, kada sam prekjuče gledao "metu" sa pozicije sa koje ću pucati, pitao sam se može li AT44 uopšte da dobaci toliko :lol: . Zaista je jako, jako daleko.