Long range

Ne znam u kojim kalibrima nabavljate slug cevi, ali ja verujem da u 6,35 mm može i na 400 metara. Ako može onaj Rus iz Jegera (mislim da sam okačio klip negde gore), što ne bi mogao Impakt? Snage mu sigurno ne nedostaje, a i Rus koristi neku slabu optiku.

Ledeni ti si trebao da batalis hasu i da uzmes airforce, u mp tropiku imas alat za sluk 9mm koji kosta 5000din i sam sebi lijes slugove. Posto vidim da uzivas u lr pucanju ako budes gadjao u onaj wc ima da ga osakatis 😂😂😂

Jesmo Vojo, ali ima tu dve stvari koje ja ne volim. Prvo, to što Ameri rade za mene nije ozbiljno. Pa svako može da okači neku "metu" od tri metra na samoj granici krajnjeg dometa bilo kog oružja i da satima puca, puca, puca... Jedonm će i da pogodi i eto! Vau! Drugo, ne volim te Big Bore vazdušare. Em su mi ružne do bola, em mi je odvratno to što moraju biti prikačene stalno za bocu, em imam averziju prema tim slagovima koji izgledaju kao zrno od metka .44 Magnum. Što se mene tiče, maksimum je 6,35 mm i tu se priča završava.

Michael, ja ako dobacim do WC-a i uspem da ga pogodim, jedva da ću otisak na dasci da ostavim dijabolom :lol: :lol: :lol:
Ako Bog da, subota u samo svitanje...

Ismejao sam se kao magarac dok sam ovo citao :)
Napred ledeni, verujem u tebe. WC sutra mora pasti.
Stavi snimak ako mozes

Ledeni said:
Michael, ja ako dobacim do WC-a i uspem da ga pogodim, jedva da ću otisak na dasci da ostavim dijabolom :lol: :lol: :lol:
Ako Bog da, subota u samo svitanje...

nadamo se dobrim rezultatima :D

:lol: Ljudi meni je u celoj priči žao klinca od gospodina Ledenog.On će ledena srca da probudi dete u rano subotnje jutro da bi mu bilo spoter u ovom poduhvatu.Lično ne sumnjam da je izvodljivo pogoditi wc,ali sumnja postoji da je to moguće učiniti više puta za redom u datim okolnostima.

goxy said:
:lol: Ljudi meni je u celoj priči žao klinca od gospodina Ledenog.On će ledena srca da probudi dete u rano subotnje jutro da bi mu bilo spoter u ovom poduhvatu.Lično ne sumnjam da je izvodljivo pogoditi wc,ali sumnja postoji da je to moguće učiniti više puta za redom u datim okolnostima.

Ustaje taj kao vampir ako treba i u 02 i 03 h da bi išao na pecanje. A ne sumnjam da će me uceniti nekom akcijom. Da, gospodine Goksi! :lol:

P.S. Evo, već sam ucenjen. Sutra ujutru se ide na dunavac sabajle, pa tek onda u subotu da se ubije WC.

zvezdan said:
Ledeni said:
Jesmo Vojo, ali ima tu dve stvari koje ja ne volim. Prvo, to što Ameri rade za mene nije ozbiljno.
Jok ti si ozbiljan sa zastavicom
Daj bre druže uozbilji se ..

Molio bih kolegu Zvezdana da ne provocira više sa "zastavicom", stvarno nema više poterbe, potrošena tema i da pripazi na vokabular. Neki od prethodnih komentara su obrisani zbog rečnika i off-topic.
Uprava

Prvo, zaista bih iskreno zamolio sve kolege koje će sama činjenica da sam iz puške koja zajedno sa svom dodatnom opremom košta tek oko 1.000 evra pucao na 300 metara da ne čitaju dalje i ne gledaju ovaj video. Džaba će se nervirati.

Drugo, odlično znam da bi iz nekog FX-a u većem kalibru ili još bolje sa slug cevkom daleko, daleko preciznije i lakše pogađao, ali jbga – pucam iz ovoga što imam.

Treće, imajte na umu da je ovo puška u kalibru 5,5 mm i da je zrno teško svega 1,175 g, kao i činjenicu da je bilo vetra, što se na snimku jasno vidi, a ponekad i čuje. Na 300 metara, bočni vetar od samo 1 m/s zanosi ovu dijabolu u stranu za oko 100 cm, a ne moram da vam pričam šta se dešava kada brzina vetra varira recimo od 1 do 5 m/s i kada ga negde imate, a negde je sasvim mirno. Jutros je bila upravo takva situacija – na početku pucanja vetar je pojačavao na mojoj poziciji (verujem i do 3-4 m/s, možda i više), a kod mete ga uopšte nije bilo.

Dakle, imali smo nekoliko otežavajućih okolnosti. Najpre, poneo sam svega desetak dijabola. Moja greška. Dalje, nismo došli na njivu u planirano vreme, nego kasnije (vetra rano ujutru najčešće nema, ali se pojavi kasnije), žurili smo jer smo imali 3-4 sata posla koji je morao da se obavi dok sunce ne upekne (a nikada se ne puca kada ste u žurbi) itd. Mnogo mi je krivo što je fotoaparat kod mete snimao samo devet sekundi – neki problem sa memorijskom karticom. Bilo bi mnogo lepše da smo „uhvatili“ pogotke i zujanje zrna. Ali, najgore je to što nam se meta nalazila na ivici šume i što je čak i sa mojim iskusnim "spotterom" (koji je tokom gađanja bio na bezbednoj lokaciji) jako teško ustanoviti gde udaraju zrna kad ona završavaju u šumi i vegetaciji. Da je meta bila na obali neke vode ili na suvoj čistini, smatram da bi sve ovo bilo neuporedivo lakše i uspešnije. Ali, za prvi put, ni ovo nije bilo loše. Od trenutka kada smo „našli“ visinu bez problema sam pogađao WC i vrteo se prilično blizu mete, tako da će nastavka, ako Bog da, sigurno biti.
Za mene je bilo iznenađujuće i to što se dijabola koja je pogodila gredu zabila čitavom dužinom (nisam očekivao toliku snagu na 300 metara), dok je recimo ona koja je pogodila u laminat samo ostavila otisak?!
Ali, možda je od svega navedenog važnije sledeće. Kada smo došli kući, zavrnuo sam turet za ona puna tri kruga (180 klikova), sve do nule, zatim sam odneo metu na 50 metara i tri puta opalio, strepeći da će pogoci završiti ko zna gde. Iskreno, bio sam 95% siguran da će biti negde iznad centra. Na moje oduševljenje (i zaprepašćenje), dobio sam odličnu grupu – dva u jednoj rupi, a treći možda 15 mm dalje – a sva tri gotovo u samom centru!!! To znači da je turet za elevaciju, pošto sam odvrnuo i zavrnuo puna TRI kruga, končanicu besprekorno vratio na nulu! Od kineske optike plaćene na Aliju 130$ to zaista nisam očekivao.
Napomena: Pojačajte ton u prvom delu videa. Jako se slabo čuje šta pričamo Aleksa i ja.

https://www.youtube.com/watch?v=rGBYs45j3ZU

Odgledao sam video sa osmehom , interesantan realan bonus video , ne isfolirani kao Ted i slićni...
Pogodio si WC , pravo u srce :lol:
Skedeći put ponesi , obavezno ponesi, pumpu i kutiju dijabola , optiku si sada manje više uklavirio, napravi još bilji video sa grupom pogodaka u samu metu!
p.s.
Lepo vas je gledati kao tandem u LR ;)

p.s
p.s.
Skupljaj lovu, prodaj Hasu i kupi nešto čime ćeš podići iskustvo LR pucanja vazdušnom puškom na drugi nivo ;)

Users who are viewing this thread

Back