Cena 200 dinar na Ali expressVidjeh da je fensy u streljačkim krugovima mjeriti šublerom pa ga kupih, bačene pare))
Sent from my iPhone using Tapatalk
super jeftino i ništa za lomljenjeCena 200 dinar na Ali express
Šubler koristim za mnoge stvari ali za merenje grupa mi nikada nije bilo jasno koja mu je prednost u odnosu na lenjir.Vidjeh da je fensy u streljačkim krugovima mjeriti šublerom pa ga kupih, bačene pare))
Naravno. Nema šta da se pokvari, bilo koji metar ili lenjir završavaju posao.
Šubler koristim za mnoge stvari ali za merenje grupa mi nikada nije bilo jasno koja mu je prednost u odnosu na lenjir.
Šubler koristim za mnoge stvari ali za merenje grupa mi nikada nije bilo jasno koja mu je prednost u odnosu na lenjir.
Pogotovo kad postave grupu koju nikada vise ne mogu da ponove.Nema, ali deluje fensi.![]()
Cena 200 dinar na Ali express

Pitanje: kako ovakvu grupu izmeriti šublerom u deseti ili stoti deo milimetra? Kako, na primer, znati da je grupa baš 11,58mm ili je možda 11,57 ili 11,59 ili nešto četvrto?
Ako pitaš ozbiljno onda moraš u deseti ili stoti da znaš gde su ti ivice grupe. Ako to možeš da odrediš onda možeš i da izmeriš
Samo pitamJa se šalim naravno, jer kako precizno u stoti izmeriti grupu na mekom papiru, pa još sa iskrzanim ivicama?
Što se tiče šublera kao alatke, naravno da je korisna i ja ga uvek nosim sa sobom u kutiji. Samo kažem da za merenje grupa i nije neka pomoć.
A lenjir bi grupu izmerio kao 11,5mm što je meni sasvim dovoljno.