Moderacija foruma : Šta se dešava, ljudi?!
Braćo, drugovi, stvarno više ne znam na koji način da se obratim rukovodstvu i moderatorima ovog foruma.
Prethodno mi je bez ikakvog obrazloženja obrisana objava vezana za Field Target. Nakon toga sam napisao potpuno otvoren i korektan post u kojem sam samo tražio javno objašnjenje zašto je objava obrisana i koje sam pravilo prekršio. Sada je obrisan i taj post.
Pa vas zato ponovo pitam: šta se dešava sa vama i zašto se postovi članova brišu bez ikakvog obrazloženja?
Godinama sam na ovom forumu. Trudim se koliko god mogu da doprinesem svojim znanjem, iskustvom, fotografijama, rezultatima, izveštajima sa takmičenja i temama. Dovodim ljude na forum, govorim im da se registruju, da pišu, da dele svoja iskustva i pokušavam da doprinesem tome da AGS bude aktivniji.
Zato mi je potpuno neshvatljivo da mi se već koji put nešto jednostavno obriše, bez poruke, upozorenja ili objašnjenja.
Posebno zato što članovi praktično nemaju normalan i transparentan način da razgovaraju sa administracijom. Moderacija se gotovo i ne vidi dok odjednom neka tema ili objava jednostavno ne nestane. Ako sam nešto pogrešio, recite mi. Ako sam prekršio pravilo, navedite koje. Ako smatrate da nešto nije za forum, objasnite zašto. To je valjda normalan odnos između administracije i članova.
Istovremeno sam više puta video rasprave, prozivke i mnogo neprijatnije komentare koji ostaju netaknuti, uključujući i situacije u kojima učestvuju ljudi koji su privatno bliski pojedinim moderatorima. Onda je sasvim legitimno pitanje po kojim kriterijumima se zapravo moderira ovaj forum i da li su ti kriterijumi isti za sve.
Moram da kažem još nešto što verovatno neće biti prijatno da se pročita.
Kao član koji je ovde godinama, imam utisak da je veliki deo ljudi koji vode forum prestao aktivno da učestvuje u njegovom sadržaju. Sve je manje novih tema, fotografija, iskustava, izveštaja i aktivnog učešća. Upravo zato mi je još manje jasno zašto se ljudima koji se trude da stvaraju sadržaj taj sadržaj briše bez objašnjenja.
Znam koliko truda ulažete u organizaciju svojih takmičenja i to sam uvek podržavao i nastaviću da podržavam. Ovo nije kritika vas kao ljudi, već vrlo konkretna kritika načina na koji se forum moderira.
Ne tražim privilegije. Ne tražim da moje objave budu iznad pravila. Naprotiv.
Tražim samo da pravila budu ista za sve i da, kada nekome nešto obrišete, imate dovoljno poštovanja prema tom članu da mu kažete zbog čega ste to uradili.
Ako je problem u meni, recite otvoreno. Ako sam prekršio pravilo, navedite ga. Ako postoji nešto što članovi ne znaju, objasnite.
Ali brisati prvo objavu, pa zatim obrisati i pitanje zašto je ta objava obrisana, bez ijedne reči, nije moderacija koja gradi zajednicu i poverenje među članovima.
Iskreno sam razočaran ovakvim odnosom prema nekome ko se godinama trudi da ovom forumu doprinese.
I mislim da nisam ni prvi ni poslednji član koji zaslužuje odgovor na pitanje:
Po kojim pravilima se ovde brišu objave i zašto član nema pravo ni da pita zbog čega mu je nešto obrisano?
Sent from my iPhone using Tapatalk