Modifikacija Zastava vazdusne puske

Ovo su rezultati zastave chrono aplikacije nakon zamene gumice na cev puske
Dijabole koje sam koristio su:

Od kolege sam probao MAR 0.50g

Hn 0.53g

Jsb 0.67g

Jsb 0.87g

Jsb 1.05g

Verujem da ovi podaci nisu u potpunosti tacni kao kad bih merio hronografom.
Mada su mi se kod Perfekte mod45 solidno pokazali

Attachments

• Screenshot_20201002-105531_copy_180x320.png
    Screenshot_20201002-105531_copy_180x320.png
    12.3 KB · Views: 2,189
  • Screenshot_20201002-110304_copy_180x320.png
    Screenshot_20201002-110304_copy_180x320.png
    11.9 KB · Views: 2,189
  • Screenshot_20201002-110500_copy_180x320.png
    Screenshot_20201002-110500_copy_180x320.png
    11.8 KB · Views: 2,187
  • Screenshot_20201002-110717_copy_180x320.png
    Screenshot_20201002-110717_copy_180x320.png
    11.9 KB · Views: 2,186
  • Screenshot_20201002-110931_copy_180x320.png
    Screenshot_20201002-110931_copy_180x320.png
    11.5 KB · Views: 2,189
Malo preterao zato i ne mogu zastavom da gadjam sa naslona.
Bas se rita dok iz ruke sa blagim naslonom ipak imam bolje rezultate.

Mogu samo reci da me perfekta odusevila preciznoscu .
Sa tako blagim trzajem mogo bih jos bolju grupu da napravim ali verujem da i ovo nije lose.
Zbog toga i dalje jurim Hn nekako mi bas leze.

I obecavam ne idem dalje ipak je zastava probila zvucni zid :D

Vincester said:
Ovo su rezultati zastave chrono aplikacije nakon zamene gumice na cev puske
Dijabole koje sam koristio su:

Od kolege sam probao MAR 0.50g

Hn 0.53g

Jsb 0.67g

Jsb 0.87g

Jsb 1.05g

Verujem da ovi podaci nisu u potpunosti tacni kao kad bih merio hronografom.
Mada su mi se kod Perfekte mod45 solidno pokazali

:eek: :shock: :shock: :shock: Dobro,kolega jel se ti spremas za lov na slonove?Izvinjavam se moderatorima,ovo je samo figurativno,nisam mogao da smislim bolji izraz

Ma kolega glale ovi mi i nije bila bas namera, ono kad sam prvi put merio chrono aplikacijom bilo negde ako se ne varam 280m/s .
Medjutim utvrdio sam da mi gumica na cev malo propusta i odlucio da je zamenim i tako dobio nove rezultate.
Ni ja se nisam ovome nadao.
Neznam pre kolko gledao sam onog lika Darka sa dumdum kanala reklamirao neku artemis springericu koja probija neke crepove i kaze da joj je brzina preko 300m/s, onda kazem sebi pa i moja zastava probija crepove.
I od tada imao sam jaku zelju da zastavi izmerim brzinu , ali nisam uspeo sve dok mi ti nisi objasnio za ovu aplikaciju.
Sad vise nista ne pipam osim da napunim vrecice peskom i da se bacim na preciznost koju naravno necu postici ali sta je tu je ipak uzivam gadjajuci s njom.
A sto se preciznosti tice skidam kapu i tebi kolegi Gloku, Proki i ostalim clanovima jer dosta toga pratim sta se desava na forumu medjutin ne ubacujem se da nesto komentarisem jer sam nakon registrovanja na ovom forumu shvatio da sam bas amater

Vincester said:
Ma kolega glale ovi mi i nije bila bas namera, ono kad sam prvi put merio chrono aplikacijom bilo negde ako se ne varam 280m/s .
Medjutim utvrdio sam da mi gumica na cev malo propusta i odlucio da je zamenim i tako dobio nove rezultate.
Ni ja se nisam ovome nadao.
Neznam pre kolko gledao sam onog lika Darka sa dumdum kanala reklamirao neku artemis springericu koja probija neke crepove i kaze da joj je brzina preko 300m/s, onda kazem sebi pa i moja zastava probija crepove.
I od tada imao sam jaku zelju da zastavi izmerim brzinu , ali nisam uspeo sve dok mi ti nisi objasnio za ovu aplikaciju.
Sad vise nista ne pipam osim da napunim vrecice peskom i da se bacim na preciznost koju naravno necu postici ali sta je tu je ipak uzivam gadjajuci s njom.
A sto se preciznosti tice skidam kapu i tebi kolegi Gloku, Proki i ostalim clanovima jer dosta toga pratim sta se desava na forumu medjutin ne ubacujem se da nesto komentarisem jer sam nakon registrovanja na ovom forumu shvatio da sam bas amater

Vecina nas su totalni amateri i samo razmenjujemo svoja iskustva. :)

Vincester said:
file.php

Брже од звука!

BadmintonBoy said:
Vincester said:

Брже од звука!

Pa kolega ako je ova chrono aplikacija tacna onda je to to.
Kod umarex perfekte mod45 mi je izbacila po meni tacne rezultate koje sam prikazao.
Dok kod zastave pokazala zavisno od tezine dijabole, ali je prosek oko 300 i kusur metara
Samo neznam jel ko jos od kolega isprobao ovu aplikaciju.
Za kolegu glale znam jer me je on i uputio
Na ovoj fotografiji se vidi da sam ispalio 4 dijabole, medjutim ta minimalna brzina je iz perfecte gde pise 125

Moje prvo najprostije tjuniranje koje sam obavio pre mnogo godina i koje mogu da preporucim svakom ko ima zastavu.
Nakon dosta pretrage koju bih oprugu mogao da dodam u pusci da je malo pojacam, uspeo sam tako sto sam zastavi 101 tacnije u glavi motora pronasao 2 vrste opruga.
Tu postoje spoljna i unutrasnja opruga koje sluze za ventile u glavi motora.
E te unutrasnju su kao da ih je fabrika pravila za vazdusnu pusku.
U pusci se ubacuju 3 komada bez ikakve dorade na vazdusnoj pusci. Dimenzije opruge su fantasticne sto cu i prikazati na fotografijama.
Verujem da samo sa ove 3 opruge brzina se povecava za vise od 50 metara.
Trenutno u magnum prodavnici ima ta spoljna opruga ali ja to pre 15 i vise godina nisam imao.
Hocu samo reci veoma prosto se ubacuju a rezultati su odmah primetni.
Tako da ako nekom ovo nesto znaci moze veoma lako da primeni.
Zaborav da napomenem ova duza je original zastavina, a ove tri krace su iz glave motora

Attachments

• 20201005_191517_copy_600x1910.jpg
    20201005_191517_copy_600x1910.jpg
    393.4 KB · Views: 2,091
  • 20201005_191625_copy_600x1487.jpg
    20201005_191625_copy_600x1487.jpg
    421.1 KB · Views: 2,091
Pa kolega glok mogu ti samo reci mnogo lakse nego hatsan 125 5.5mm.
Imao sam priliku da opravim okidac kod hatsana 125 i po meni je to uzasna puska sto se tice sto se tice natezanja i ritanja.
E sad ko zna hatsana razumece.
Nista veca sila nego kod drugih springerica sa brzinom vecom od 250m/s

Nisam mislio na težinu natezanja, nego znajući koliko je zastavica mala puska i koliko ima kratak cilindar, kako se ovolika opruga/ge uopste uspe efikasno sabiti i osigurati kačenje? Pozdrav i svako dobro.

Ovako magnum prodaje unutrasnju tj. fabricku i spoljasnju koju je neko uz sva merenje svatio da se moze dodati i na taj nacin povecati brzina.
Ja tad pre vise godina te mogucnosti nisam imao , nego sam pretragom kod raznih sklopova bas ovakve dimenzije pronasao u glavi motora od zastave.
I najvise mogu stati 3 kom jer su krace i zamenjuju tu njihovu spoljne.
Nema nikakvog skripanje ama bas nikakve smetnje s obzirom da su 3 kom.
Sve 3 nalezu jedna na drugu idealno.
Ovo sam cisto onako objasnio da ako neko ima zastavu i zeli da je bar malo pojaca ovo je jedan od najlaksih nacina.

Attachments

• Screenshot_20201006-131313.png
    Screenshot_20201006-131313.png
    310.4 KB · Views: 2,053
Vincester said:
Ovako magnum prodaje unutrasnju tj. fabricku i spoljasnju koju je neko uz sva merenje svatio da se moze dodati i na taj nacin povecati brzina.
Ja tad pre vise godina te mogucnosti nisam imao , nego sam pretragom kod raznih sklopova bas ovakve dimenzije pronasao u glavi motora od zastave.
Ovo sam cisto onako objasnio da ako neko ima zastavu i zeli da je bar malo pojaca ovo je jedan od najlaksih nacina.
Ja koristim takve opruge, kad neko zeli da mu pojačam Zastavicu, ali moje opruge su proračunate i napravljene tako da da ne prelazi 165m/s sto je za Zastavicu taman da ne gubi svojstva.
Sve preko 170m/s na zastavici apsolutno gubi svaki smisao...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Vincester said:
Ja koristim takve opruge, kad neko zeli da mu pojačam Zastavicu, ali moje opruge su proračunate i napravljene tako da da ne prelazi 165m/s sto je za Zastavicu taman da ne gubi svojstva.

Taj smisao cemo jos da vidimo samo da se ja nekako dokopam dijabola koje je kolega glok predlozio, a necu nikako odustati od ni od H/N i eto mene sa rezultatima najverovatnije do 100m a mozda i vise :D
Salim se, ali stvarno cu pokusati cisto iz moje zelje da je isprobam na vecim daljinama.
To cu uraditi iz razloga jer se vize puta dobro pokazala na daljini od 75m

Vincester said:
Mane kouč said:
Vincester said:

Taj smisao cemo jos da vidimo samo da se ja nekako dokopam dijabola koje je kolega glok predlozio, a necu nikako odustati od ni od H/N i eto mene sa rezultatima najverovatnije do 100m a mozda i vise :D
Salim se, ali stvarno cu pokusati cisto iz moje zelje da je isprobam na vecim daljinama.
To cu uraditi iz razloga jer se vize puta dobro pokazala na daljini od 75m

Da se razumemo (mehanickim nisanom) :D

Mane kouč said:
Samo napred

Hvala kolega Mane jednostavno volim ovaj sport a rezultati kakvi su takvi su ja ipak u ovome uzivam, jedino mi se smrkne kad me supruga vidi sa vazdusnom i kaze ( zar opet) :eek:

Users who are viewing this thread

Back