Modifikacija Zastava vazdusne puske

Vincester said:
Mane kouč said:
Samo napred

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Hvala kolega Mane jednostavno volim ovaj sport a rezultati kakvi su takvi su ja ipak u ovome uzivam, jedino mi se smrkne kad me supruga vidi sa vazdusnom i kaze ( zar opet) :eek:

:D

Da ne bude da samo kolega @mane daje podršku i od mene podrška "samo napred i svako dobro." :D

Glock17 said:
Vincester said:
Mane kouč said:
Samo napred

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Hvala kolega Mane jednostavno volim ovaj sport a rezultati kakvi su takvi su ja ipak u ovome uzivam, jedino mi se smrkne kad me supruga vidi sa vazdusnom i kaze ( zar opet) :eek:

Da ne bude da samo kolega @mane daje podršku i od mene podrška "samo napred i svako dobro." :D

Hvala kolega :D idemo dalje

Vincester said:
Glock17 said:
Vincester said:

Hvala kolega :D idemo dalje

Nema na čemu kolega, važno je da je tebi lepo i da uživaš. ;)

Pozdrav kelege imam jedno pitanje?

Zna li mozda neko neku aplikaciju ili mozda neki proracun da na neki nacin izracunam pad dijabole na odredjenu daljinu i do koje daljene moze da dobaci ako unesem podatke o brzini i gramazi dijabole.
Ovo bi mi dosta znacilo radi bezbednosti ako nekad slucajno opalim koju dijabolu a da u pozadini ne postoji neka prepreka tj. grudobran.
Jedino sto znam da kad podignem zadnji nisan na najvisem nivou , kolko to nisan dozvoljava , prebacuje mi kad gadjam na 100 metara.
Do tog saznanja sam doso jer u blizini postoji napustena kuca koja je od mene udaljena tacno 100metara a u pozadini prazan prostor.
Tako da kad gadjam u najvisoj tacki samog krova dijabolom 0.67g ne cujem pogodak.
Tek kad spustim zadnji nisan za samo jedan stepen nize cujem pogodak.
Tako da bih bio veoma zahvalan ako mi neko od kolega moze pomoci

naravno, ima ih nekoliko ali najpopularnija aplikacija na ovom forumu je strelok

kircan said:
naravno, ima ih nekoliko ali najpopularnija aplikacija na ovom forumu je strelok

Hvala kolega jer ja se razbih pretragom po netu mada nisam imao uspeha.
Preuzecu je i testirati. HVALA JOS JEDNOM poz.

kircan said:

Strelok je odličan. Kad se svi parametri korektno unesu, onda i dosta tačan.

Glock17 said:
kircan said:

Hvala kolega vec sam preuzeo aplikaciju, mada zbog nedostatka vremena samo sam na kratko pogledao, tamo se traze neki podaci u vezi optickog nisana koji ja na zalost ne posedujem znas li samo jel aplikacija podrzava proracun za mehanicki nisan.

Vincester said:
Hvala kolega, pozabavicu se ja malo pa cu objaviti jesam li nesto uspeo
Hvala jos jednom

Glavna opcija streloka je računanje holdovera (koliko ispod tačke nišanjenja će udariti projektil). Ako su mehanički i puška providni da može da se vidi meta kroz njih (koliko je ispod nišana) onda može.

Vincester said:
Glock17 said:
kircan said:

Hvala kolega vec sam preuzeo aplikaciju, mada zbog nedostatka vremena samo sam na kratko pogledao, tamo se traze neki podaci u vezi optickog nisana koji ja na zalost ne posedujem znas li samo jel aplikacija podrzava proracun za mehanicki nisan.

Strelok sam koristio za optiku, mislim da je samo za tu namenu.

Jeste kolega u pravu si i ja sam je do sata istrazivao ali bez uspeha.
Sad pretrazujem nesto po netu pod nazivom pellets trajectory da vidim ima li nesto o tome.
Ne budem li nista naso onda se prebacujem na neku pretragu obrasca za proracun.
Siguran sam da postoji nesto nalik jednacini, imam dve poznate a jednu nepoznatu?
Hvala jos jednom

Imas na h&n sajtu neki kalkulator gde pokazuje koliko pada dijabola, krivu brzine i energije. Izaberes dijabolu, uneses brzinu i daljinu na kojoj je upucana puska i pokazace okvirno kako to ide. Ne znam koliko je precizno, da li je to neka racunica na osnovu balistickog koeficijenta ili su isprobavali ali moze da posluzi ako ne nadjes nista preciznije.

Lale said:
Imas na h&n sajtu neki kalkulator gde pokazuje koliko pada dijabola, krivu brzine i energije. Izaberes dijabolu, uneses brzinu i daljinu na kojoj je upucana puska i pokazace okvirno kako to ide. Ne znam koliko je precizno, da li je to neka racunica na osnovu balistickog koeficijenta ili su isprobavali ali moze da posluzi ako ne nadjes nista preciznije.

Hvala kolega, nesto sam i ja pronasao neznam dali je ovo tacno i malo me neki parametri bune ali evo okacicu koju fot. ako neko zna nesto o ovome

I Strelok u svojoj tabeli proračuna tačno koliki je pad zrna na određenim distancama, na primer na 50, 60, 70... metara, proračuna brzinu i energijuu projektila na svim daljinama, vreme leta...

Ovo sam pronasao sto je moguce da ce meni znaciti sobzirom da ne posedujem opticki nisan, mada nisam siguran kolko je ovo tacno ali vredi testirati, sto cu i uraditi.
Evo koja fotka o aplikaciji.
Nisam je sve pregledao, ima tu da se odabere vise vrsta municije i dijabole poznatijih proizvodjaca.
E sad neko postavke se automatski menjaju nakon odabiranja dijabole a neke moram ja rucno da podesim, medjutim za mene kao pocetnika to ide malo teze.
Napisacu sta mi je nepoznato pa ako neko ima malo vise slobodnog vremena a zna ocemu se radi bicu zahvalan na pomoci.
Opet sam izbacio fot. obrnutim redosledom, inace aplikacija se zove BALISTICA

Attachments

• Screenshot_20201008-183027.png
    Screenshot_20201008-183027.png
    157.2 KB · Views: 1,804
  • Screenshot_20201008-183203.png
    Screenshot_20201008-183203.png
    170.7 KB · Views: 1,804
  • Screenshot_20201008-183416.png
    Screenshot_20201008-183416.png
    137.3 KB · Views: 1,804
  • Screenshot_20201008-183430.png
    Screenshot_20201008-183430.png
    139.5 KB · Views: 1,805
Ledeni said:
I Strelok u svojoj tabeli proračuna tačno koliki je pad zrna na određenim distancama, na primer na 50, 60, 70... metara, proračuna brzinu i energijuu projektila na svim daljinama, vreme leta...

Hvala kolega Ledeni, medjutim ti si jedan od kolega koji je cini mi se izbacio najvise podatako o zastavi tako da s obzirom da posedujem samo mehanicki nisan mogu li ja da upotrebim Strelok.
Meni se cini kolko sam ja svatio da se tamo traze podaci o optickom nisanu ili mi je nesto promaklo.
Na ovoj aplikaciji koju sam preuzeo neki od parametara se sami automatski menjaju zavisno od dijabole, medjutim ove postavka su mi nepoznate:

Sight heigt

Zero range

Zero trajectory

Range increment

Altitude

Tako je to kad si pocetnik :shock: :shock: :shock:

sight height ti je visina nisana u odnosu na cenbtar cevi i ti napisi 1cm
zreo reange ti je daljina na koju ti je puska upucana
zero trajectory je nulta trajektorija ali nemam pojam sta to zapravo znaci
range increment ti je fiksno ili varijabilno povecanje neke vrednosti u ovom slucaju daljine - i dalje nemam pojma sta to znaci
altitude - e to znam sta je, to je visina, i to nadmorska

kircan said:
sight height ti je visina nisana u odnosu na cenbtar cevi i ti napisi 1cm
zreo reange ti je daljina na koju ti je puska upucana
zero trajectory je nulta trajektorija ali nemam pojam sta to zapravo znaci
range increment ti je fiksno ili varijabilno povecanje neke vrednosti u ovom slucaju daljine - i dalje nemam pojma sta to znaci
altitude - e to znam sta je, to je visina, i to nadmorska
Ok hvala kolega, unecu podatke za koje ste mi dali objasnjenje dok ove ostale necu nista pomerati pa cu malo testirati i mozda nesto i sam shvatim o cemu se radi.
Hvala jos jednom

Users who are viewing this thread

Back