Webley & Scott said:Za testiranje sa optickim nisanom ide krstic da se koncanica podudari sa krstom.
Za mehanicki nisan, crni krug da se lakse vidi polovina.
Ja kad testiram uvek radim sa po 10 (a cesto i sa mnogo vise...) jer imam osecaj da prvih 5-10 samo procisti cev od prethodnih dijabola. A i da ocistis cev kanapom izmedju, opet treba desetak dijabola da se cev podmaze. Hteo ne hteo 5 nije dovoljno...
Gledajuci grupacije interesantno je da puska pravi veoma malu razliku izmedju ravne glave (waddcutter RWS Match) ili zaobljene (JSB Express) i da joj je bitnija tezina nego oblik, jer su obe dosta lagane 0.51-0.52
Ocigledno je da sa tezim dijabolama rasipa i siri grupaciju jer treba veci pritisak da pokrene dijabolu iz cevi, a za to vreme klip vec pocinje da se odbija i vraca unazad a puska trza i pomera se. To su sve milisekunde ali pravi razliku, sto se vidi po siroj grupaciji.
Potpuno se kolega slazem sa tvojim misljenjem i tvojim preporukama u vezi ciscenja cevi i testiranja sa vise dijabola.
A najvise se slazem u vezi tvog misljenja iz kog razloga dobijam losije rezultate sa tezim dijabolama.
U potpunosti si u pravu .
Ja sam nekako imao drugacije misljenje da cu tezim dijabolama imati bolje rezultate, iz razloga da ce vremenski uslovi manje uticati na preciznost.
Hvala za savet i na ovim informacijama.
.