Nagard said:
Kanda će morati da bude grupna kafanska terapija...

Za početak, ako se pažljivo pročita tema, ima jedan ključan post koji sve objašnjava, a to je Manetova ponuda da pošalje delove Vinčesteru samo da bi on prestao da odvrće-zavrće pušku jer će je tako upropastiti.
Što je apsolutno tačno i kad malo razmisliš to može da kaže samo neko kome je stalo do same puške, a ne do nečeg drugog.
Mogao je da ga loži i da mu piše kako je to sjajno i da samo nastavi, a mogao je i da jednostavno ćuti i gleda svoja posla ali nije.
Svaka modifikacija će pasti u vodu pa makar i bila to nešto bolje od fabrike ako uništiš svaki navoj, a koliko god navoj bio kvalitetan jednostavno nije ni predvidjen za šarafanje do besvesti.
Volim da pročitam tudja iskustva, da ne grešim tamo gde je već neko grešio, da probam nešto što je neko dobro uradio, podržavam stav o ličnoj imovini i pravu da se ista uništi zarad sopstvenog hira ali insistirati da se bude u pravu po svaku cenu čak i kad je greška očigledna, ne razumem...
Vinčesteru buraz, imaš svako pravo da radiš šta hoćeš, da pišeš iskustva o svojim poduhvatima, ali ako ti neko nešto dobronamerno napiše, bar razmisli o tome.
Da se samo dotaknem tog silikonskog dihtunga, šansa da je radjen na osnovu zastavinog kožnog, da je neko nosio negde, uzimao mere i pravio neki alat za ZASTAVINU pušku je ravna nuli.
Jednostavno na ovoj našoj planeti ima toliko raznih, većih proizvodjača, brojnijih u komadima vazdušnih pušaka sa istim dimenzijama kao Zastava, a to što na nekima nema tog useka koji si ti sa pravom doradio može da znači da je bilo lakše za napraviti, samim tim jeftinije, a zbog toga ga je neko i kupio da bi ovde napravio bolju razliku u ceni kad ga proda kao dihtung za ZASTAVINU vazdušnu pušku iako mu je možda početna namena bila da bude dihtung u kancelarijskoj stolici, znaš ono kad ide gore-dole...
Imao bih nesto da kazem , citam sve ove komentare i ne znam odakle da pocnem.
Cak mi je pomalo i smesno i pitam se sta mi je sve ovo i trebalo. Ali dobro.
Tako da moram iz pocetka .
Moja prva greska je sto se nakon uclanjenja nisam uspeo snaci da sve lepo upakujem fotografijama i dam za svaku fot. objasnjenje.
Deo mog prestavljanja je uklonjen odlukom moderatora ili kog vec na znam.
Znam razlog i ne bunim se.
Medjutim i dalje su tu podaci kaje sam dao :
Da sam pusku dobio na poklon.
Da je bila u katastrofalnom stanju.
Posebno unutrasnjost cevi koja je uklonjena.
Da je kundak od neke druge puske.
Da ne duzim u sustini (katastrofa)
Ulozio sam dosta rada na njoj , a sve sto sam radio i sta cu mozda jos raditi ,nek mi ako nista drugo , ostane kao uspomena svih mojih ideja , pokusaja , neuspeha , uspeha da me samo vrati u proslost koju ne zelim zaboraviti.
Nju sigorno necu prodati , unistiti , zaboraviti.
A to nece niko ni da kupi
Da nastavim.
U kakvom je stanju bila cak sam se ustrucavao da je fotografisem , videvsi kakve puske posediju pojedine kolege i kako ih odrzavaju.
Na samom pocetku uclanjenja iznosio sam podatke o njenoj snazi , A TRAZIM POMOC U VEZI PRECIZNOSTI)
Svako ko u ovo sumnja moze se vratiti unazad i proveriti.
Tada nisam znao da je uzrok nepreciznosti DUPLA OPRUGA.
Jednim postom mi je kolega glok rekao;
NEPRECIZNA PUSKA = BILDER BEZ MOZGA.
Nesto u tom smislu , i bio je u pravu.
A sad sto se tice navoja.
Ovo je mozda za programere, kuvare, istoricare , itd problem.
Ali za masince i ljude jos nekih slicnih profesija smesno da smesnije ne moze biti.
Po vama npr. Pokidan šrav ili oštecen navoj na bloku motora auta, traktora , kombajna , kamijona itd te mashine idu na otpad .
Boze sta cemo sa tolikim otpadom.
Ne vredjam ali meni tako izgleda
Medjutim ovde vidim da se koristi neka metoda kontranapada ne bi li , neko nekoga skinuo sa trona sto mi nije i namera.
Cak sam vise puta naglasio da ne posedujem znanje pojedinih kolega.
Sve sam lepo napisao.
Evo jos jednom priznajem.
NE POSEDUJEM ZNANJE POJEDINIH KOLEGA.
Ako se vratite unazad znao sam:
pohvaliti , prihvatiti i zahvaliti na svakom odgovoru koji mi je dat .
I sad zbog jednog dihtunga , gde iznosim svoja iskustva , pokusava se to osporiti i tek sad na kraju dobijamo odgovor,
POSTOJI NESTO STO DAJE NADU.
Kakve su to tajne , nista mi nije jasno.
Ali opet u redu je i to ( zivot je borba razumem)
Samo me buni dokle smo dosli da dobijemo bar taj jedan odgovor..
A ja se mucim vise od godinu dana ( ali ne zalim) jednostavno volim to sto radim i to mi prija, ma kolko to nekom izgledalo smesno.
Krenuo sam lepo ;
Testirao sam sinteticki dihtung
Izneo MOJA iskustva
Radio sam blage promene na njemu
Trazim dihtung sa kanalom
Da kupim ne da mi neko pokloni.
Gde sam pogresio ili nekog uvredio.
I uvek napomenem ( ovo je moj rad i nikog ne navodim da pokusava nesto ovako)
Plan mi je bio da iznesem ,neuspehe da ljudi vide i da ne ponavljaju moje greske, i po MENI uspehe .( uskljucivo po meni) .
Ako negde gresim ispravite me , nije mi bila nikakva namera da nekog vredjam ovim sto je napisano.
Svako ima pravo na svoje planove i misljenje pa tako i ja.
Mislim da nikog ne ugrozavam.
E sad razlog mog kašnjenja daljeg izlaganja je da pokusam da sve lepo fotografisem , umanjim velicinu fot. , da za svaku fotografiju dam lepo objasnjenje da se sve to razume.
A ne da izlupam na nacin na koji sam na samom pocetku prilozio , pa da time zbunim onog ko zeli da ovo procita i pogleda
A tu su i ostale zivotne obaveze .
Sve najbolje.